STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-02-08
DJUSE, PUNKARI, NORSKAR OCH SENASTE NYTT FRÅN MONIKA!

Först en tillbakablick på den gångna helgen och en fin lördagseftermiddag på Solvalla. Det pekuniära utbytet var ju inget att hurra för men det finns ju andra värden i livet:

 

Det är alltid lika trevligt att återvända till "brottsplatsen" Solvalla. Särskilt när det är V75-finaler och fin sport för årstiden, bra väder och relativt mycket folk. Å innan det hela drog igång besökte jag stallbacken och fick en fika med Mattias Djuse som nu är nybliven och framgångsrik proffstränare på just Solvalla. Mycket tack vare samarbetet med Anna då han kunde överta hennes Stockholmsfilial och därmed få hästar och hästägare direkt att starta med. Men det är ju också en duktig och ambitiös grabb som förra året kunde notera en segerprocent 22% på de 27 starter hans hästar hann göra. Han är ju också en av tränarna i Stall Stockholm i Rikstravet blev jag varse och för att få anledning att följa hans framfart lite extra så passade jag på att köpa två andelar i detta stall (går bra att göra via ATGs hemsida). Någon häst har han inte valt ut ännu men tävlingen drar ju igång 1 april så det hinns nog med.

 

När vi satt där så dök också glädjespridaren Lasse Punkari upp. Han har lämnat in amatörliscensen och är lärling (!) hos norsken på Solvalla. Han hade två uppsittningar varav en inom V75 där han sedemera lotsade in Samuel Rehns Rocky Reach till en femteplats i klass I-finalen. Det är ju ofrånkomligt att det blir lite nostalgisnack och alla goda minnen från olika styrningar och Punkari hävdar fortfarande att det var en vattenpöl på Färjestad den där gången Nelle Käck startgalopperade trots att ingen annan har sett den den pölen! Han är noga med att påpeka att de reparerade till en andraplats (och i sanningens namn bara en längd bakom segraren!) och sen är han lite stolt att det bara är han och Björn Goop som lyckats få Käcken att galoppera. Å jag ville inte göra honom besviken med att en klantig fransman också nyligen lyckats med detta.

 

Sen blev det för ovanlighetens skull Valla Krog - jag trivs annars bäst när man kan avnjuta loppen utomhus men man måste ju blidka hustrun ibland - och detta tack vare ett presentkort som Nelle Red Turbo fixade med hjälp av en seger på Solvalla för ett par år sedan då för övrigt nämnde Punkari skötte tömföringen. Vi fick platser vid ett bord med sex norskar som drack öl så det stod härliga till (ja de tog också en bit lax förståss!). Det visade sig att de är delägare i Raymond Palema som blev trea i Klass II-finalen vilket ju inte gjorde deras glädje och öl-törst mindre. Å sen tjatade de om att det var ju i alla fall två hästar som var bättre för dagen som de fått stryk av: Nadal Broline och Stepping för Money. Men nästa gång minsann - ja ni vet hur grannfolket är när det kommer till sport (och olja) - och att få stryk av svenskar det gillar de inte...

 

"Men det var inte detta jag skulle tala om", som Evert Taube skaldade i en av hans längsta visor, den om Gustaf Blom ni vet. Jag har via Lönborg etablerat en mailkontakt med Monika Hellqvist som sköter Nelle Käck och Nelle Pride nere på Rivieran. Och här kommer hennes första rapport:

 

 "Hejsan.

Bâda hästarna har acklimatiserat sig bra och trivs bra i värmen. Förhoppningarna är att de kommer med pâ söndag, men vi vet först pâ torsdag hur det blir. Bâda har ju tyvärr lite lite pengar pâ sig fôr loppen under vinterhalvâret. Men frân och med mars mânad ser propositionerna mycket bättre ut.

Som oftast med Belgien tar det ocksâ lite tid innan de pengarna som de fick där registreras hos franska travsällskapet och det är ännu inte säkert att de kommer räkna till de pengarna inför söndagens anmälning.

I mars ser det dock bra ut med bâde bra monte- som sulkylopp. Och sen kommer de att kunna starta pâ mer kontinuerligt. 

Förra veckan hade vi tyvärr en del regn och hârd vind här nere vilket har gjort att stränderna har fyllts pâ av en hel del grenar och annat skräp. Jag hoppas att det ska vara snyggare till nästa vecka och sâ fort det finns möjlighet kommer vi att börja köra en del jobb i vattnet. Detta är bra för benen (dâ de bâda har lite fula kotor och knän) men främst för moralen. 

Är det nâgot speciellt ni vill veta är det bara att hojta till."

 

Onsdagshälsar

Anders

(som återkommer med nyheter om Paco, Käcken och Priden kommer med i de lopp de nu anmäls till!)

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
2019-05-25
FELA MEN FÅ RÄTT!
2019-05-22
"DEN GAMLE"!?
2019-05-18
TUFFT!
2019-05-15
MED I MATCHEN!?
2019-05-11
DRIVER DAN MED OSS?
2019-05-06
GRÄSLIGT GOTT!
2019-05-04
RESULTATET!
2019-05-01
BRYDERI!
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
2016-05-29
START SNART IGEN!?
2016-05-28
DET LJUSNAR!
2016-05-21
HÄSTEN BESTÄMMER
2016-05-15
REGNTUNGA SKYAR!
2016-05-14
VICTORIA FÖR PACO?
2016-05-08
INGA KVAL LÄNGRE!
2016-05-07
KVAL
April
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni