STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2019-03-23
BRYTNINGSTID!

Snackade med Sören igår och nu är Nelle Atticus Jake på gång igen. Han känns riktigt pigg, mjuk och fin efter behandlingarna. Kaxig är han också och kan till och med tänka sig att gå upp i boxningsringen. Det bli ett nytt blodprov för att få klartecken full ut men dags att bläddra i propositionshäftet. Det finns ingen sådan där ”mitt-i-prick” den närmaste tiden. Jägersro 2 april men då står han med 40 meters tillägg. Åby den 4 april kanske? Annars får vi nog bläddra fram till påskveckan.


Vi lever i en brytningstid. Våren är på ingång. Det verkar vara slut på det eviga regnandet här i Skåne, och solen bryter då och då igenom molntäcket och det förväntas bli tio grader varmt idag. Travet är också i en brytningstid och som sann optimist har jag trots alla dåliga tecken ändå trott att det våras. Men för varje vecka som går med den ledning travsporten ”begåvats” med är jag orolig att det är höst och mörker som gäller. Det är som Sulkysports chefredaktör skriver i sin senaste krönika: ”Eftersom Svensk Travsport verkar hamna allt mer på tvärs med svensk travsports utövare och intressen behövs en ordentlig väckarklocka.”


Att ST gjort sig till ovän med många av travets utövare är ju gammal skåpmat. Jag tänker på V75s starttid, V86-express, lunchtrav osv osv. Det är också sedan länge känt att Rune Andersson – storhästägare och uppfödare – via sitt spelbolag Legolas.bet inte får lämna bidrag till travsporten utan nu tvingas runda ST och ge pengarna direkt till hästägare som startar på Solvalla. Senaste veckan har Hans Nelén – stor uppfödare och ägare av Global-hästarna – ”ruttnat” (hans eget uttryck) på Svensk Travsport och överväger att lägga ner sin verksamhet. Hans har som avelsnörd själv utvecklat och bekostat en avelssajt: worldwidepedigree.com. Här samlar han uppgifter i realtid om en stor mängd hästar för att ge intresserade en fingervisning om vad som i aveln är intressanta hingstar och fölston. Men nu vill ST ha betalt för de uppgifter han hämtar från deras sportdata. Annars måste Hans radera dessa data!? Istället för att välkomna och stötta ett sådant initiativ.


Ett annat exempel senaste tiden är att STs säkerhetschef med omedelbar verkan lämnade sitt uppdrag. Detta sedan ST stoppat ett förslag till ett tuffare dopingreglemente till förmån för en urvattnad soppa som deras egen jurist – läs Göran Wahlman – kokat ihop.  Många har reagerat. Bland andra Anne Haglund i en krönika i Sulkysport i förra veckan. Anne är veterinär och travvän och bland annat sambo med Olle Rols tränare. Ett skäl till att man stoppade det tuffare reglementet är enligt Göran Wahlman att (jag citerar Anne) ”det var för omfattande för att travtränarna skulle klara att sätta sig in i det”. Snacka om förakt för de man har att tjäna!

 

Anne Haglund skriver vidare: ”Samma jurister som under lång tid hållit tillgodo med mot doping tandlösa regler och medverkat i undermåliga utredningar som slutat i hårresande domar… och inga bestraffningar alls som i den fruktansvärda ”Estlandsaffären”. Då var den för de döda hästarna ansvarige tränaren inte alls ansvarig och gick utan bestraffning. Personen som transporterade de döda och döende hästarna i lastbil nio mil på svensk mark gick också straffri och kvitterade några månader senare ut proffstränarliscens. Med sådana grava misslyckanden borde man enligt min åsikt ställa sina platser till förfogande och definitivt inte stoppa aktiva människors arbete mot en renare och rättvisare sport”.


Som sagt ST skaffar sig fiender överallt i en brytningstid när travsporten behöver många vänner för att dess framtida finansiering ska säkras. STs enda vän just nu verkar vara ATG. Med tanke på ATGs resultat är det en fattig vän. Det är klart att fattiga vänner och små sår ska man inte förakta men den vänskapen lär väl bara bestå så länge ST gör som ATG bestämmer!


Över till tömviftarland och en sportsligt ganska urvattnad omgång trots några elitloppshästar i guld. Dåligt med det svenska intresset trots att Momarken bara ligger ett stenkast innanför norska gränsen. Men det vore kul att lugga norskarna på lite av deras oljepengar! Här kommer ett försök! Hoppas jag inte förstör spänningen om jag samtidigt presenterar rätt rad: 7 (2%) – 8 (2%) – 4 (1%) – 6 (55%) – 1 (51%) – 1 (1%) – 3 (12%). Håll tömmarna!


 V75

Inlämnat: 2019-03-23, 10:25

Momarken - NO

Lördag 2019-03-23

Start: 16:20

Kostnad: 216,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 2, 6, 7, 10 (15, 12)

2: 1, 5, 8 (6, 11)

3: 1, 4 (7, 2)

4: 6 Roli Eld (3, 11)

5: 1 M.S. Triple J. (5, 12)

6: 1, 4, 9 (2, 6)

7: 1, 2, 3, 4, 8, 9 (11, 7)

 

4x3x2x1x1x3x6 = 432 rader.

432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.

Totalt: 216,00 kr.

Rättningskod: HCN XQB NRW

 

Vårliga hälsningar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni