STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2018-12-26
FIASKOT SOM HOTAR SPORTENS FINANSIERING!

Igår skrev jag en insändare under ovanstående rubrik som sulkysport.se tog in omedelbart och där jag redan fått flera uppmuntrande kommentarer. Ni får insändaren nedan i sin helhet. Därefter kommer ett tips  till dagens fina sportsliga omgång på Solvalla. För säkerhets skull är den inlämnad i god tid då uppenbarligen ATG har fortsatta problem då man inte kan betala ut vinstpengar!

 

Av någon anledning så dyker Churchills berömda ord - när han 1942 ville ingjuta mod i sina landsmän och samtidigt ge dem realistiska förväntningar - upp i huvudet: ” Det här är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men det är, kanske, slutet på början”. Den krasch som drabbade ATG dagen före julafton måste sättas in i ett större sammanhang. Den beror inte enbart på som Rickard Hansson skriver i sin krönika i Travronden att ” ATGs IT är som ett garnnystan med julknäck”.


Både Ola Lernå i Sulkysport och Mattias Karlsson i Aftonbladet skrev i direkt anslutning till händelserna utmärkta kommentarer till det som drabbade nästan alla spelare.  Mattias snuddar vid vad som är grundorsaken men fullföljer inte riktigt. Efter förra kraschen i november kommenterade ATGs vd: ”Jag delar inte bilden av att det var stora problem på atg.se”.  Jag reagerade på precis samma sätt som Karlsson när han skriver: ”Det är bland de mest nonchalanta, arroganta och verklighetsfrånvända svar jag har varit med om.” Mitt i prick Mattias


Ett par dagar efter det inträffade i julhelgen har Skarplöth via mail kommenterat (ATGs kommunikationsavdelning har då haft gott om tid att fundera igenom formuleringarna): ”Den allvarligaste IT-incidenten vi har haft under mina sex år på ATG.” Det många drabbade upplevde som en stor krasch graderar vdn ner till en ”incident” (tillbud enligt ordboken). Sedan skyller han på lagstiftarna som tvingat ATG att göra uppdateringar i sina system och tröstar med: ”Samma problem kommer inte hända igen.” Han kommenterar också följderna: ”Konsekvenserna internt är att vi har ett stort antal medarbetare som har fått julen förstörd. Medarbetare som mår dåligt för att inte ATG levererar vad vi ska, som fått jobba istället för att fira jul med nära och kära, och som fått utstå massiv kritik och faktiskt hot.” Det är alltså synd om ATG, dess ledning och medarbetare.


Som framgår av dessa uttalanden är inte ATGs problem ett IT-problem utan en allvarlig ledningsproblematik. Det saknas insikter om vad som långsiktigt är viktigt för travsporten. Omregleringen av marknaden har varit känd i många år och Skarplöth har suttit på posten som vd i sex år och inte sett till att ATG står rustade. Skyll inte på allt och alla utan ta ansvar!


Självklart är inte vdn ensam ansvarig utan här finns ju också ägare som både har möjlighet och rätt att ställa krav. Och vad säger de då? Ulf Hörnberg (STs högste chef sedan många, många år – förutom ett kortare avhopp till galoppen):  ”Det är lätt att ifrågasätta det dagen efter en sådan här krasch ” och vidare ”För mig är det otroligt svårt att gå ut och göra en stor sak av det här.” Eller ATGs styrelseordförande Netz som säger:  ” Jag ska följa upp det, men nu är det julafton och jag gör det inte i dag.”  Med sådana attityder och kravlöshet från ägarna kan det inte sluta annorlunda. Men vi visste ju redan vem som bestämmer över vem. Apropå det hur blir det efter årsskiftet om exempelvis Legolas eller Unibet skulle få strul med sina IT-system. Kommer de också ha möjlighet att skjuta på loppstarter?


Det som hände uppesittarkvällen var inget ”tillbud” eller ”olyckshändelse”. Det inträffade är följdriktigt och beroende på en dålig ledning och stora brister i ägarstyrningen. Sådant som aktiva inom sporten såsom Lutfi Kolgjini och Marcus Lindgren insett. Det allvarliga var inte att spelare drabbades eller att ATGs personal fick jobba i julhelgen eller att styrelseordföranden kände sig störd i doppandet. Det absolut allvarligaste är att finansieringen av sporten är hotad när ST nu lagt alla ägg i samma korg dvs ATGs. Man skulle för länge sedan ha tagit vara på de möjligheter som omregleringen ger, sälja ATG och inleda samarbeten med flera av spelbolagen som kan se ett värde i de spelobjekt som travet kan erbjuda.  Men det är kanske inte för sent ännu. Detta är nog bara ”slutet på början”!


Här kommer raden! Håll tömmarna!!

 

V75
Inlämnat: 2018-12-26, 11:09
Solvalla
Onsdag 2018-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 216,00 kr
Vadet gäller startnummer

 

Avd
1: 1, 7 (3, 6)
2: 5, 11, 12 (1, 7)
3: 1, 3, 8 (2, 5)
4: 2, 8 (9, 5)
5: 1, 2, 4, 6, 7, 10 (3, 9)
6: 12 Sorbet (9, 1)
7: 1, 12 (2, 5)

 

2x3x3x2x6x1x2 = 432 rader.
432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.
Totalt: 216,00 kr.
Rättningskod: XQG DTX MQMFörst-snö-och-nu-tö-hälsningar

Anders

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni