STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2018-04-21
BLADET FRÃ…N MUNNEN!

Ludde tar bladet från munnen. Han uttalar sig ju inte för av ST och ATG styrda media som Travronden och Kanal 75. Man har ju då fått det till att det är för att sonen Adrian blivit straffad för att han hade kokain i kroppen. Det har jag också gått på. Men nu uttalar han sig i Sulkysport under rubriken: ”Folk har misförstått”. Han säger så här och jag tycker det är miitiprick


”– Folk tror att det beror på att jag är missnöjd med att Adrian är avstängd till efter Elitloppet och att jag inte medverkar i det jag tycker är ST-medier på grund av det. Men det är fel. Det jag vänder mig emot är att Svensk Travsport behandlar folk olika. Det finns till exempel licensinnehavare som kommit undan ostraffade när hästar dött på färjetransporter, ett fall där en tränare hotat en kollega, och nu senast ett där en tränare var inblandad i en trafikolycka på en.  stallbacke och befanns vara onykter, säger Lutfi Kolgjini.”


Vidare: ” – Nu börjar de jag inte uttalat mig för säga att jag drabbar spelarna med mitt agerande, att inte spelarna får information om mina hästar. Men det stämmer inte. Jag uttalar mig i alla medier utom de här specifika som jag tycker är så tätt kopplade till Svensk Travsport. Spelarna kan få den information de vill ha om mina hästar, men de får söka den på andra håll än i de här specifika medierna.”


Det senare uttalandet gjorde att jag blev nyfiken på Luddes egen hemsida och gick in på kolgjini.se. Väl värd ett besök då den har mycket information och lite smått och gott.


Jag vänder mig till allas vår husgud GW. Han satte ett kul epitet på Akademins nye ”tillfällig ständige sekreterare” (bara det att akademin som är högste språkvårdande institution tillåter sig en sådan paradox) Anders Olsson. GW sa att det är ett bra val då Olsson har en ryggrad som ett ostron. Ett epitet som apropå det Ludde säger ovan passar bra in på STs ledning!


Så jag låter GW hjälpa till med fortsättningen av spelarnas budord.

Han har ju tre råd när det gäller mordutredningar: 1. Återvänd till brottsplatsen; 2. Hata slumpen; 3. Krångla inte till det. Så jag tänkte använda dessa gudomliga råd och anpassa dem till travspelandets värld.


Återvänd till startlistorna. Här finns mycket information och då inte bara resultatraden som de flesta tittar på. Exempelvis hur tuffa lopp har hästen startat i (framgår av storleken på förstaprisen, när startade den senast osv, osv.) Ännu mer information finns ju på ”sportinfo” där man kan studera hela karriären och så lopparkivet (som jag själv inte tar mig tid med). Klart man ska läsa vad tipsters skriver och tränarkommentarerna men återvänd alltid till startlistan.


Hata slumpen. De flesta kuskar är så pålästa att loppen oftast körs enligt ”manus”. I Sverige är det inte som i Finland och Frankrike att man tävlar oavsett vad man själv eller andra har att köra med. Kommer favoriten till ledningen är det sällan den synas. Man kan tippa som man körde i badkaret och det blir rätt 8 gånger av 10. Den viktigaste slumpfaktorn är eventuell infektion hos hästen.


Krångla inte till det. Hänger ju lite ihop med föregående punkt. Klart man är alltid sugen på att fälla favoriter. Och det kan man ju göra om den exempelvis har dåligt spår eller dålig kusk. Men en storfavorit från spår två med Björn Goop i sulkyn finns ingen anledning att krångla till och gardera.


Den kom också ett tips från en trogen läsare. Eskil i Simrishamn. Eller snarare från Eskils fru. Han har det som jag där han blir kritiserad i efterhand. I detta fall när han inte har med Untersteinarna och de vinner. Så budordet blir:

Alltid röd kusk på Halmstad och Jägersro!

 

Så över till Björkarnas stad. De är väl långtifrån utslagna ännu däruppe i nord. Men det är ju inte vi heller – utslagna alltså – långtifrån! En ojämn V75-omgång som inleds med sexhästars (!) lopp med 200 tkr i förstapris och sju (!) priser men ändå ett fint lopp. Men jag tar ställning och tror att den som gör störst avtryck bara vinner. Spik först som sist. Och eftersom Lundströms häst slår på en galopp igen så blev det bara ett nödvändigt streck kvar.


Det kan ju bli favoritparad och kanske skulle man lyda Travrondens råd och avstå då det finns risk för utebliven utdelning på fem rätt och jackpott på Åby och då satsa dubbelt nästa lördag. Men jag letar upp skrällarna som ger pengar även denna vecka. I andra kommer det att gå fort och där tippar jag vinnaren till 2%. En överjäst i guld. Melanders andrahäst i fjärde Å så isbjörnarna. Kanske Björn får fälla en tår som vuxen eller också slår kallblodskungen till med sin skräll. Sedan slår vi till med ett perfekt rens i sjätte. Bara att hämta ut om ni nu har hållit tömmarna förståss!

 

 

V75
Inlämnat: 2018-04-21, 15:20
Umåker
Lördag 2018-04-21
Start: 16:20
Kostnad: 192,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 2 Makethemark (4, 6)
2: 4, 5, 7, 9 (3, 12)
3: 2, 4, 6 (10, 7)
4: 7, 8 (1, 3)
5: 4, 5, 9, 10 (1, 11)
6: 2, 6, 7, 11 (5, 3)
7: 4 Linus Boy (5, 2)

1x4x3x2x4x4x1 = 384 rader.
384 x 1 x 0,50 kr = 192,00 kr.
Totalt: 192,00 kr.
Rättningskod: FNK GTJ QCQ

 

Härliga hälsningar med vinnarfeeling!

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni