STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2018-02-24
VINNARSKALLAR!

I hästsammanhang pratar man ju mycket om vinnarskallar. Och det är ju riktigt och viktigt.  Det räcker inte bara med stam och fin exteriör utan det är först när de kommer ut på banan som det avgörs om det är något att ha. Sedan undrar jag om en vinnare i travet är den modigaste eller den fegaste. I hästkapplöpning utnyttjar man ju två av djurens instinkter nämligen flykt och flock. Den som ligger först i flocken har ju bäst möjlighet att undkomma de jagande rovdjuren. Och det är den som vinner.


Vi har ju islandshästar nu för tiden och de har ytterligare en instinkt som inte blivit bortavlad och som gör veterinärer förtvivlade. De vägrar nästan att uppvisa hältor. Ett halt flyktdjur är ju det som vargarna siktar in sig på i flocken. Så dessa kallblod är stenhårda i huvudet när det gäller skador. Det är till och med svårt att provocera fram med böjprov.


Hur är det då med vinnarskallar hos oss människor. Jo där är det mera mod och vilja det handlar om. Att våga ”spänna bågen” också då ibland tvingas ”lyss till den sträng som brast”. I det hänseendet är det spännande att följa OS och i synnerhet längdskidor och skidskyttet. Här hittar vi både de med stenhårda pannben och riktiga mesproppar. Vilken kategori Kalla, Stina. Björgen eller för den delen skidskyttelandslaget tillhör behöver vi inte diskutera. Kanske inte heller Halfvarsson som aldrig varit bäst bär det gäller. Med lite mer mod och vilja från Calle hade det självklart blivit medalj i sprintstafetten. Kapacitet lär det inte fattas men pannbenet var är det?


Men det är också precis som i travet en fråga om tränare och ledare. Att se vilka som har form och bäst motivation och just vinnarskalle när det gäller. Jämför man där Pichler i skidskyttet som åker till OS med ett gäng ”sopor” i sammanhanget. Och plockar medaljer av ädla valörer. Han må vara värd en bira att fira med. Medans Grip håller fast vid sina gullegossar istället för att satsa på de hungriga ungdomar som visat att de både kan och vill och som finns med i truppen.


Det svenska herrlandslaget i längdåknings insats går inte att beskriva som annat än ett fiasko. Utan en endaste medalj och åkare som bryter tävling efter tävling. Medan tjejerna är klart godkända ja mycket väl godkända. Kanske är det som Wassberg var inne på att det krävs mer av tjejerna för att bli framgångsrika så de offrar också mer.  Precis som i övriga livet alltså – hoppsan nu blev jag visst feminist! Nej det är nog inte bara att glida med som vissa av herrarna verkar göra. Med sponsorer som gör att de ka n ägna sig åt detta på heltid och ständig uppassning. De vallar inte en sina skidor själva. Men då kan man ju alltid skylla sitt eget misslyckande på några andra. Det är inte bara inom travsporten som bortförklaringar grasserar.


Nej över till V75-champions på Solvalla i ny tappning och ”dagen efter” firmafesten. Jag kommer inte säga något om hästbrist eller propositionsskrivande denna gång. Ni kan se själva.  Och då är V75 inte värst drabbat. Det är ju länge sen jag började skriva om dessa problem men nu verkar helt plötsligt hela travsverige ha detta som sin största snackis.

En svår spelomgång. Kan bli hög utdelning trots att vi slipper jackpotpengar denna lördag. (Är det någon som vet varför det är V76 i morgon på Bergsåker? Lönehelg - för inte är det väl sporten som lockar? Jag står i vart fall över.). Så här har jag tänkt:


Spik i lärlingsloppet hör och häpna. Efter principen en eller alla och alla har vi inte råd med. Lite av ett stallskrik från Sala till 37%. Sedan tre tvåhästarslås: Goop (52%) och Kolgjini (1%); Nurmos i det långa loppet med en 53% och en 3%. Till slut Nurmos/Jorma 19% eller också fantiserar jag om Adielsson till 3%. Då återstår tre avdelningar att lösa. Det blir väl bara Örjan i prologen men jag kan inte motstå Björn med sin åttaprocentare eller röd kusk till 2%. I andra avdelningen är första- och andrahandare ett måste men dessutom två roliga: Ludde hänger i baren och Johnny drömmer! Både 1% vardera. Å så isbjörnarna. Hade vi varit rika skulle vi tagit alla. Men det kanske räcker med Lill Jim. Bara han har käkat och druckit efter resan så vinner han enligt stallet. Och det är ett riktigt kallt bud som i princip ostreckad! Håll tömmarna!

 

 

V75
Inlämnat: 2018-02-24, 10:53
Solvalla
Lördag 2018-02-24
Start: 16:20
Kostnad: 240,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 8, 9 (6, 11)
2: 1, 6, 12, 13 (3, 7)
3: 1, 11 (4, 2)
4: 5 Hobby de L'iton (3, 6)
5: 6, 15 (9, 2)
6: 1, 9, 10, 11, 14 (8, 2)
7: 3, 14 (9, 11)

3x4x2x1x2x5x2 = 480 rader.
480 x 1 x 0,50 kr = 240,00 kr.
Totalt: 240,00 kr.
Rättningskod: DLW JQP FFB

 

Hälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni