STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2017-11-25
"HA RÄTT" ELLER "FÅ RÄTT"?

Nu finns det två startmöjligheter för Nelle Atticus Jake i närtid. I praktiken bara en riktig möjlighet och det andra får bli en chansning. Tisdagen den 5 december finns ett lopp med bilstart över medeldistans och stängt vid 780 tkr. Det är 30 tkr i förstapris och anmälan senast onsdag. Chansningen är bronsdivisionen nästa lördag på Jägersro. Det är 2640 meter och voltstart. Motsvarande helg förra året var endast 14 anmälda i brons men det krävdes ändå 595 starpoäng och Jaken har bara 356 så det ska mycket till om han ska komma med. I skrivande stund är det 10 hästar anmälda men det kommer säkert att fylla på sig fram till kl 12 i morgon söndag. Men kul skulle det vara.


Det är det där med skillnaden i att ”ha rätt” och att ”få rätt”. Som ikväll till exempel. Just nu har vi inga rätt men när loppen är körda hoppas jag att vi får rätt (men inte få rätt) utan sju! När ska vi alla som vet att den sena V75-starten även avfolkar travet som publiksport på lördagar äntligen få ett erkännande att vi haft rätt. Kanske aldrig från potentaterna i ”Silvergrisen” (så kallas tydligen Hästsportens hus vid Solvalla i folkmun enligt Roger Walmann i Travronden). Det är ju toppsport på Solvalla idag med V75-finaler och Solvalla Grand Prix för fyraåringar med 400 tkr i förstapris. Kommer ni ihåg för fem år sedan när Nelle Käck var med i den finalen, slutade oplacerad men slagen av hästar som On Track Piraten och Oasis Bi bara för att nämna några. Vilken häst vi hade!


Vi är i Stockholm och övervägde idag att åka ut till Sumpan för att se sporten live. Men så får det bli TVn för annars är vi inte tillbaka i stan förrän vid åttatiden och vi tänkte också ha lite trevligt en lördagskväll som ikväll. Nej det är som Norsken (ja de kan ha rätt de också) säger i en stor intervju i Travrondens senaste nummer: ”Senareläggningen av V75 var sista dolkstöten, det var kniven i ryggen på oss alla”. Att Skarplöth inte fattat hur allvarligt det är, är kanske inte så konstigt. Han är ju inte intresserad av travsport och har berättat att han inte ens ser på V75 på TVn. Och så är det han som tillåts att ytterst bestämma över sportens väl och ve!?


Vi fortsätter på temat ”få rätt”. I förra veckans blogg kastade jag ur mig att hästbristen skulle kunna lindras genom ett mer grannlaga propositionsskrivande. Jag vet inte om travoraklet Lillis Olsson smygläser min blogg men i veckans krönika i Sulkysport tar han upp precis det ämnet: ”Läggs det för lite tid och omsorg på propositionsskrivandet? Jobbas det för lite med loppen ute på banorna”. Han pläderar också för att lägga tillbaka propositionsskrivandet och anmälningarna till banorna och det tror jag han har alldeles rätt i. Decentralisering brukar alltid vara rätt medicin!

.

Å så häpnade jag nästan när jag vände blad i samma nummer av Sulkysport och läste en stor intervju med Johan Lindberg (så här karaktäriserar förresten Walman honom i Travronden: ”Johan Lindberg tycker jag däremot inte har gjort ett bra jobb. Han har inte karisman för jobbet och folk litar helt enkelt inte på honom. Han springer andras ärenden”). Den minnesgode kommer ihåg att jag i mitten av juli fick in en insändare i Sulkysport under rubriken: ”Att sälja ATG är lösningen” (den gick att läsa i sin helhet här på bloggen den 15 juli).  Det blev ingen reaktion varken bu eller bä på det jag då tyckte var kontroversiellt. Nu svarar STs generalsekreterare på frågan. Kommer ATG att säljas? ”Men tanken är ändå lockande i mitt huvud ; pengarna från en eventuell försäljning, eller rent av en börsintroduktion av ATG skulle lösa många a de problem som finns i form av eftersatta publikanläggningar och banor”. Enligt Sulkysport värderas ATG till mellan 25-50 miljarder vid en försäljning. Sedan spekulerar han i att sälja bitar av ATG dvs kupera svansen i bitar (kanske det så småningom blir hunden bestämmer och inte svansen?) men där är jag övertygad om att det är bättre med en ”clean cut”. Kamma hem stålarna snabbt innan ATG börjar förlora i konkurrensen, investera och stå fria att anlita de spelbolag som ger bästa erbjudandet till själva sporten. Anpassa och erbjud spelbolagen ett tävlingsprogram som utgår rån sportsliga förutsättningar i första hand! Hur svårt kan det vara. Här erbjuds travsporten en verklig möjlighet och då gäller det att agera medans tid är.


Över till dagens toppsport. Apropå hästbrist visst är det anmärkningsvärt vid dagens V75-finaler att inte loppen är fulla. I silverfinalen med 220 tkr i förstapris och 6000:- för en sjundeplats var 46 hästar möjliga att anmäla men bara 11 tog chansen. Likaså i klass I där det var55 som deltagit i kvalen och här delas 200 tkr ut till segraren och likaså 6000:- för en sjundeplats men bara 11 anmälda. Till råga på allt i detta lopp är nu tre strukna så det krävs bara att ha en häst bakom sig för att tjäna pengar


VI börjar med att avsluta med två spikar. En Diamant som rest från väst till öst. Är Bergh hemma och tjurar för jag ser att Jansson ersätter honom i sulkyn i andra lopp? För det måste väl snart börja ebba ut för Norbergupptränade Untersteinerhästen någon gång men kanske kan strykningen av ettan ställa till det för Mästers nya ädelsten? Nej jag tror inte det och spikar andrahandaren till 28%. I sista blir det helt enkelt inte en aha- utan en Aho-upplevelse till 48%. Ut och jaga skrällar nu i de tidigare loppen. Till att börja med fäller vi den mest anlitade spiken. Här kommer övriga inte att se röken av Walmanhästen till 2%.  Så ersätter Jansson Robban och det brukar bli bra och en tvåprocentare igen. En kuskförtärkt insider blir en outsider till 3% i tredje. I fjärde är det som att blunda och peka och varför då inte chansa med den minst spelade från sämsta spåret. Å slutligen i femte – ja vi har ju spikat lankorna i de två sista avdelningarna – så visar övriga spelare (i vart fall nio av tio) prov på minnessvaghet. Man glömmer nästan helt bort hästen som vunnit både i Årjäng och Mullers. Men det gör inte vi! Synd man inte är på plats för då hade man kunnat hänga vid luckan innan de två sista avdelningarna med hakklapp på eftersom saliven redan har börjat rinna. Håll tömmarna!

 

V75
Inlämnat: 2017-11-25, 10:31
Solvalla
Lördag 2017-11-25
Start: 16:20
Kostnad: 192,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 3, 10 (9, 2)
2: 1, 6, 10, 13 (12, 15)
3: 1, 4, 7, 8 (5, 9)
4: 1, 2, 4, 12 (6, 5)
5: 1, 5, 7 (2, 11)
6: 2 Diamanten (3, 11)
7: 2 Now Or Never Flair (5, 3)

2x4x4x4x3x1x1 = 384 rader.
384 x 1 x 0,50 kr = 192,00 kr.
Totalt: 192,00 kr.
Rättningskod: VMZ XQR LFZ

 

Från kungliga huvudstaden

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni