STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2017-09-17
SAGAN OM LEGOLAS!

Vilken händelserik vecka i såväl den egna lilla världen som den stora travvärlden.  Det måste ha varit första gången på alla dessa år som jag inte bloggat och tippat åt oss på en lördag. Nåväl tippade gjorde jag men jag hade dåligt med tid – återkommer till detta – och svårt att logga in. Så därför dessa rader idag söndag och jag vill lugna alla oroliga. Den rad jag lämnade in för vår räkning igår gav bara fyra rätt. Jag tyckte minsann det var knepigt.


”Problemen” består i att vi befinner oss i Manchester. Förra lördagen lirade jag som vanligt på Legolas.bet P76. Jag deltog då i en utlottning av tre paketresor för två personer vardera (så vi är sex priviligierade svenskar här) till Manchester denna helg. I tisdags fick jag veta att vi vunnit!! Så nu är hustrun och jag alltså här och ser fram emot höjdpunkten nämligen dagens match på Old Trafford där ManU möter Everton. Flyg och förstklassigt hotell. Guidad tur på Old Trafford igår där vi kom in bakom kulisserna. En fantastisk middag igår kväll på Manchesters bästa italienska restaurang. Och idag väntar uppladdning i form av trerätters och en träff med Manchester United legendaren Gary Neville och sedan matchen förståss från VIP-platser. Och i morgon bitti återvänder vi till Moder Svea. Det bäst sammanfattande ordet för det legolas.bet bjuder på är ”generöst”. Ja mycket generöst under ledning av vår perfekta men roliga guide Ian Corner.


Men det har varit händelserikt i veckan som sagt och inte minst i onsdags. Sören tog två tränarsegrar på Jägersro och en fjärdeplats med en av Pers sista (?) uppfödningar: Nelli Madame som debuterade som tvååring. Det betydde att det kördes in över 105 tkr till stallet men det kunde varit mer om Johnny hade skött spakarna bättre. Då hade Small Talk varit trea och ytterligare 15 tkr. Nu blev hästen sjua och oplacerad men på samma tid som trean.


Sören meddelar också att allt är bra med Jaken. Han är vaccinerad och får ta det lugnt några dagar men sedan är han startklar igen. Bara rätt uppgift infinner sig.


Mest uppmärksammat i onsdags på Jägersro var den protest mot V86xpress, ATG och ST som kuskar och tränare genomförde på ett minimalistiskt sätt men med stor genomslagskraft. De försköt första V86 starten med en kvart (hur mänga gånger har inte ATG förorsakat ännu större förseningar?) och rubbade därmed hela kvällen. Jag berördes inte personligen eftersom jag slutat med larvet som heter V86-xpress. Men den visar att vi inte bara är några få gnällspikar som uttrycker oss på detta sätt utan det är ett helt travsverige som är i uppror mot vad tomtarna på ST och ATG håller på med. Nu avgår också Westholm från travtränarnas styrelse eftersom de höga herrarna i ”Babelstornet” i Sumpan inte lyssnar på de aktiva.


Frågan är förresten om de sitter i ett torn eller i en sandlåda? När travvännen Rune Andersson ville etablera sitt spelbolag och döpa det efter sagohästen så inleder ATGs skarprättare (ja han Hasse ni vet) en kostsam juridisk process för våra pengar och menar att det är varumärkesintrång. Häpnadsväckande att ATG kan göra anspråk på ett namn som funnits i litteraturen lika länge som undertecknad levat! Om det vore Tolkien ändå men han dog ju redan 1973 så det funkar ju inte. Borde man inte ha viktigare saker att ta itu med inför den konkurrensutsättningen!?


Kriteriekval på Solvalla idag. Sådana kval brukar kunna bli rätt favoritbetonade då det är seedade lopp med klara favoriter och ingen vill bruka sin häst i onödan utan kör för en andraplats. Som kompensation för den uteblivna raden igår (även om det fanns en osynlig) har jag istället kört en P54 på legolas.bet (se nedan). Det är ännu inte så många som upptäckt detta alternativ så poolerna är rätt så små ännu men ibland så boostar de vissa spelformer och lägger in egna pengar i vinstpotterna. Allt för att öka intresset. De lovar också att 40% av kommande överskottet ska gå till sporten! Vad jag förstår på Ian här så planerar man också att fortsätta med att lotta ut Manchesteresor framöver. Så håll ögon och öron öppna. Uppenbart finns chansen! Nu väntar snart avfärd till Old Trafford i ett ganska typiskt engelskt väder med mulet och regnskurar.


SOLVALLA SUNDAY

13:50

17-09-2017 | 16:33 ÖPPEN

LOPP 8/9/10/11/12 17-09-2017

09:58

KOMBINATIONER: 84 INSATS: 252.00

KR

LOPP DINA VAL RESERV

P54-1 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9 -

P54-2 1, 9 -

P54-3 2 CAMARO BRICK -

P54-4 1, 2, 3, 4, 8, 10 -

P54-5 1 VERY KRONOS

 

Best regards

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni