STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2017-08-12
SEG JAKE!

Det var som vi trodde att Nelle Atticus Jake skull behövda loppet. Det måste varit ett av de bättre stayerloppen i år för klassen. Segraren kom in på 13,9 och då stod det nästan stil i 1500 meter mitt i loppet. De körde 12 första femhundringen och 11 sista! Jaken var seg ut och det blev lite positionsproblem. Men Eklundh valde att gå ner på innerspår och det blev ju rätt trots att det blev femte invändigt och långt fram. Annars hade det blivit dödens som de avlöste varandra där framme. Nu fick han ett snällt lopp och lucka på upploppet men det fanns inget riktigt spurtkrut. Han var trött efter loppet och blåste för ovanlighetens skull.

 

Sören hade två teorier och de utesluter ju inte varandra. De har haft en massa skit i stallet så det kan vara en infektion. De ska ta blodprov och kolla upp detta. Han har efter kastreringen blivit helt cool. Innan tränade han sig själv och sprang omkring mycket. Kanske var han lite för lite tränad innan denna start. Så är det infektion kommer han nu att få en träningsperiod då det heller inte finns några riktigt bra uppgifter i närtid.

 

Det har väl varit två snackisar denna vecka i travsverige. En nyvaknad Johan Lindberg (var har han varit de senaste decenierna)  upptäckte i lördags att man i USA tillåter enhandsdrivningar och att det ser illa ut. Så nu ska han ta i med hårdhandskarna och be amerikanarna att förbjuda detta annars använder inte ATG dem som spelobjekt (har han kollat med HSB = Hasse Som Bestämmer). Ett riktigt otäckt hot! Lycka till Johan och synd att du inte kom på detta tidigare! Men han öär riktigt på krigsstigen den annars så timida Lindberg! Kuskarna som ändå ägnar sig åt detta vill han använda medeltida straff på nämligen spöstraff. Det var ju en kusk i veckan som i Sverige fälldes för enhandsdrivning. så kommer det nu att ställas upp en skampåle utanför Hästsportens hus och vem blir exekutor?

 

Eller också är detta en klassisk manipulation. En sådan som trollkarlar ägnar sig åt. De vill att vi ska titta åt fel håll. Lindberg vill väl ha bort strålkastarljuset från pokalårsproblematiken och Skarplöths omdömesdlösa uttalande om terrordåd och omsättningsminskning. Skarplöth har ännu inte bett om ursäkt (ingen att vänta av honom) och Lindberg har haft tre veckobrev på sig att ta avstånd från Skarplöths uttalande. Han är ju ändå högste general och borde kunna tillrättavisa en underhuggar - eller är det tvärtom?

 

En annan snackis har varit att det är så dåligt anmält i loppen Bara fem i guld förra lördagen och idag på Åby är det bara 9 i silverdivisionsfinalen (trots att ett fyrtiotal hade kvalat in) med ett förstapris på 220 tkr! Och stayerloppet med en halvmiljon till segraren är heller inte fullt. Bara för att ta några exempel. Det som diskuterats på Trottosport.se är orsaker till detta. Kanske inte bara hästbrist!? Och hur ska det gå framföver när de minskande kullarna får sitt riktiga genomslag. u ska det köras 11 (!) V75or på 23 dagar alltså i princip varannan dag. Det blir väl sportsligt tunna soppor som kommer att bjudas och frågan är hur långt spelarnas intresse räcker. Men klart man lockar ju med dopade vinstpotter.

 

Men över till dagens sjuttifemma trots allt. Åbys Stora Pris. Priset är ju stort (vet inte exakt men tror att vinnaren kan plocka hem mellan typ enochenhalv till tvåmiljoner beroende på om det blir skiljeheast eller inte). Men inte är det något elitlopp inte. Norsken som är sportchef på Åby har fått kämpa hårt för att få ihop ett hyggligt startfält. Antingen blir det Volstead i första och Muscle Hustle i andra som de flesta är inne på eller också ligger skrällar på lur. Varför inte en gammal elitloppsvinnaretill ett par procent  och en tämligen okänd finne. Och så en bortglömd Malmqvisthäst med pappa Unte§rsteiner i jollen som enprocentare från innerspår och med möjlighet att använda snikspåret. Det sägs att rädda pojkar inte får kyssa vackra flickor  och med fyra spikar i en öppen omgång kan man knappast beskyllas för att vara rädd. Men jag fuskar lite och håller en trygg finne med kanonform på sitt stall  och en smart kuskvirtuos från Norrköping i händerna och denna trio sätter tre i rad av bara farten. I sista har jag en Berghsäker spik. Det låter i vart fall så på tränaren. Håll tömmarna!

 

 

V75
Inlämnat: 2017-08-12, 10:32
Åby
Lördag 2017-08-12
Start: 16:20
Kostnad: 224,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 (1, 7)
2: 9 Lukas Zaz (5, 2)
3: 1 Zenit Brick (5, 3)
4: 2 Antonio Trot (3, 6)
5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 (1, 2)
6: 1, 2, 3, 4, 6, 10, 11 (5, 7)
7: 8 Nobel Amok (4, 10)

8x1x1x1x8x7x1 = 448 rader.
448 x 1 x 0,50 kr = 224,00 kr.
Totalt: 224,00 kr.
Rättningskod: SMH CDP NFB

 

Regniga lördagshälsningar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni