STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2017-07-29
DET RÄCKER INTE MED ATT HA RÄTT...

...utan man måste också få rätt. Jag har ju sedan flera år i debatten och på olika sätt hävdat att både Svensk Travsport och ATG har inkompetenta ledningar och att det är ett systemfel att ATG styr travsporten och inte tvärtom. När dessutom ATGs ledning inte har något som helst intresse eller kunskap om travsporten blir detta en mycket olycklig kombination. Jag har hela tiden känt mig som en ökenvandrare men nu börjar jag äntligen få rätt också och fler sluter upp i ledet - tyvärr får man väl säga.

 

Efter förra lördagens nya haveri (det heter så nu för tiden) på ATG som innerbar att man sköt upp starten har det stormat. Till och med Travronden har vågat vara kritisk. Flera aktiva är mycket kritiska och förbannade och tydligast är Reijo Liljendahl som bland annat säger: "ATG sköts bedrövligt dåligt" och "Har man ett bolag som är misskött så sätter man sin plats till förfogande."

 

När ATGs vd Hasse Skarplöth i Travronden fick möjlighet att beklaga det inträffade så gjorde han det på ett väldigt speciellt och känslokallt sätt. Inte ett ord om det olyckliga som drabbar aktiva och framförallt hästarna när man så sent som efter sista värmningen skjuter upp starten i en halvtimme. Alla har förståelse om det beror på väder och dåliga banförhållande för då handlar det om djurskydd. Men när det beror på att ATG ånyo har tekniska problem är det helt oacceptabelt. Men Hasse beklagar bara att omsättningen minskar och så visar han upp sin totala känslokyla när han också beklagar terrordådet i Stockholm i våras. Inte för att människor dödades eller skadades eller inte längre vågar gå på Stockholms gator utan därför att ATG tappade omsättning! Jag vill inte gå så långt att jag använder den diagnos som finns på personer som uppvisar sådan känslokyla och omdömeslöshet (det har nämligen gjorts i debatten de senaste dagarna) men visst är det på alla sätt farligt när sådana personer får makt att leda stora organisationer med många människor.

 

Jag tänkte ge ett smakprov på de kommentarer som Skarplöths uttalande föranledde framförallt under gårdagen. Frustande av ilska tog Persson på trottosport till orda vilket följdes av en lång räcka kommentarer. Läs under rubriken " Går det att rikta en misstroendeförklaring mot Hasse Skarplöth?" på:

https://www.trottosport.se/2017/07/27/gar-det-att-rikta-misstroendeforklaring-mot-hasse-skarploth/

 

Lars G Dahlgren har i Sulkysport gjort en mer sansad analys och kommentar i sin krönika under rubriken: "ATG måste lära sig att loppen ska köras i tid". Hans krönika är verkligen värd att läsas i sin helhet. Ni hittar den på.

http://sulkysport.se/kronika/atg-maste-lara-sig-att-loppen-ska-koras-i-tid/

 

Han avslutar med en mycket tänkvärd liknelse:

"Någon som någonsin har hört talas om att Svenska Spel skulle skjuta upp allsvenska fotbollsmatcher för att det är problem att lämna in Stryktipset? Nej, tänkte väl det. Det kanske för övrigt aldrig är några teknikproblem av den sorten på Svenska Spel, som ju varit avsevärt hårdare konkurrensutsatt från internetbaserade utländska spelbolag de senaste åren än vad ATG varit."

 

Detta om detta men nu över till hästarna. Paco har kvalat till monté och blivit godkänd på en 20-tid. Så får vi bevaka när första starten i nya regin blir av. Jag har inte hört något nytt om Jake och förutsätter då att hälsan tiger still och att läkningen fortskrider som den ska.

När det gäller dagens 75a på Hagmyren får jag lite frossa. Inte torskfrossa utan en föraning om den kommande vintern och V75orna som komma skall. Det är inte alls samma klass i loppen som det varit de senaste månaderna. Det var relativt billigt med startpoäng bland annat i den annars så tuffa bronsdivisionen. Det räckte med 770 poäng där det annars brukar krävas det dubbla för att komma med. I guld räckte det med 70 poäng!

 

Rubriken ovan syftar också på tippandets svåra konst. Jag tycker mig alltid ha 7 rätt innan första loppet startar. Oavsett Skarplöth har skjutit upp starten eller inte. Men sedan är det ju betydligt svårare att 7 rätt. Men denna gång är jag övertygad att jag är på rätt spår. Jag spikar två sjuor och inte för siffrans skull utan för att de sitter på vinnande hästar. Perssons isbjörn tar sig till spets och där blir han svårslagen. Jag har nog aldrig spikat en femprocentare förut men plötsligt händer det!  Loppet är vidöppet så spikar man inte är det lika bra att ta alla kalla och det har vi inte råd med. Sjuan i sjunde också och det låter som poesi i mina öron. Nurmos med snurr på stallet hade tre hästar anmälda. Men så strök han värsta hotet mot min spik och dessutom blev spår 7 ett snäpp bättre. Johnny kör för attt få överta men skulle det bli dödens spelar det ingen roll. Innan dess har vi satt dessa kantbollar: superhingstens bästa pojke till 1%, den kryddstarka kombinationen Kim/Bergh till 2%, och en ny vinnade kombination i Stig-Erik till 5%, och så gör Svensson ett seriöst försök som enprocentare i femte, Kajan bakom en Julia med tre raka ( okej det har varit billiga lopp i och för sig) men bara 3 % har med henne. Så rätt rad som vi säkert är ensamma om är alltså:

6 - 15 - 11 - 7 - 11 - 4 - 7.

Nu gäller det bara att få rätt också och ni kan hjälpa till genom att hålla tömmarna! 

 

V75
Inlämnat: 2017-07-29, 09:51
Hagmyren
Lördag 2017-07-29
Start: 16:20
Kostnad: 216,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 3, 6, 8 (5, 4)
2: 1, 6, 15 (9, 10)
3: 3, 6, 11 (2, 5)
4: 7 Lex Peidei (14, 1)
5: 2, 3, 4, 11 (6, 1)
6: 2, 4, 8 (11, 5)
7: 7 Vincent Zaz (2, 12)

4x3x3x1x4x3x1 = 432 rader.
432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.
Totalt: 216,00 kr.
Rättningskod: MNP RQP VBN

 

Somriga hälsningar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni