STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2017-06-03
HÄNRYCKT!?

 

Måste först tillåta mig att följa upp gårdagens krönika om travsportens största återfallsförbrytare. Jag gillar likt många andra GW och efter gårdagens skriveri fick jag en association till den frustration han brukar ge uttryck för när polis och åklagare genom slarv och inkompetens inte kan fälla uppenbart skyldiga mördare utan låter dem gå fria. Det var den känslan jag fick i veckan att Souloy kan gå fri därför att Svensk Travsport inte varit tillräckligt vässade inför detta stora och viktiga mål. Sannolikt är det inte en brist på ambition utan helt enkelt inkompetens.


Men över till de festliga och sportsliga höjdpunkterna i veckan: elitloppshelgen och tisdagen på Jägersro!

Mycket spekulationer runt elitloppsfinalen och varför det inte blev den duell som det var upplagt för efter försöken. Jag tror att det var precis där det gick fel helt enkelt. De kyliga kuskarna Kihltsröm och Nivard  (Frankrikes svar på Örjan) trodde liksom alla andra att det bara handlade om deras hästar i finalen. Bold Eagle spelades till 1,3 gånger pengarna och Nuncio till fyra gånger övriga till mer än tio gånger pengarna. Å så kuppade Goop från start och dök till ledning medan Frank och Örjan kyligt satt och bevakade varandra. Å så drar Björn i ett lagom hårt tempo för att sen enkelt sticka ifrån över upploppet. Jag tyckte mig se två långa näsor längre ner i fältet!


Goop ja som verkar vara formtoppad när det som bäst behövs. Han vann Harpers och slog världsrekord med ”Frälsaren” på lördagen. Han skippar firandet efter elitloppet och kör hem för att på måndagen i vardagstravet köra nio hästar, vinna med fyra, vara tvåa med fyra och som sämst en tredjeplats. Snacka om att vara hänryckt så här i pingsttider (eller hingsttider som stona hoppades på att det var).


Jaken gjorde verkligen ingen dålig prestation i tisdags. Hans tid är bra och han tvingades göra av med sin speed tidigt i loppet men stred ändå ända in i mål. Favoriten är bara en längd före honom och andraplatsen inte alls långt borta. Han fick ju inte sitt lopp som han är rätt beroende av men var pigg och glad dagen efter med svansen högt i vädret. Nu har han 1247 poäng och det hade räckt för att komma med i brons på Mantorp idag (1137 har sista hästen in). Nästa brons i närheten är Vaggeryd den 14 juni över 3640 meter (!) och med en ganska dålig propp för Jaken med dubbla tillägg. Så den blir det säkert inte. Sedan är det Kalmar midsommarhelgen men då är det sprint och det är väl inte riktigt hans pilsner inte ens en midsommar.  Men kanske Jägers den 13 juni stängt vid 736 tkr medel och auto? Vi får se! Har inte pratat med Sören utan bara mina egna spekulationer.


Å så en vanlig sjuttifemma ”hemma” i Östergötland. Öppet och svårt för vem har sagt det ska vara lätt på östgötaslätt? Två andrahandare – båda tjugoprocentare - spikas och det bygger på att de snor åt sig ledningen från favoriterna och stannar där över mållinjen. Ohlsson kastar loss från sitt springspår och Goop gör en ny kupp och Jakobsson får lång näsa denna gång. Så enkelt det kan vara bara man tänker till lite. Många spikar i fyraåringsloppet till Ina Scots ära men jag hade gärna velat haft råd att ta med alla. Med nio raka vinster och utan att veta hur det känns att förlora blir Cyber Lane storfavorit. Notera att den hästen kördes in och grundtränades - liksom många andra ”Lanehästar – av Sören Norberg. Sen när det blir dags att skörda frukterna av ett hårt jobb så får stortränarna ta över! Förhoppningarna ställer jag till Jakens kusk i tisdags som om han bara kan undvika galopp vinner 300 tkr plättlätt på östgötaslätt till 2%! Från början då? Jo där tror jag på en nästan helt bortglömd amerikan som om han bara tar sig runt i volten från sitt femtespår kan få presidera med en finne i sulkyn. Snacka om rens redan från början när bara vi och 2% är kvar! I andra ett tråkigt tvåhästarslås där det kunde varit roligare med en spik från tolftespår på snabba sommarbanor men som är med på 19% trots allt. Tvåhästars i fjärde avdelningen också där Örjan övningskör till 20%. Allt för att få råd med alla strecken i sjätte. Å så epilogen kvar. Det kommer att gå till på detta sätt på östgötaslätt: Alla inklusive Ohlsson och Untersteiner tror att det handlar om deras två hästar. Men hemmahoppet - som Svanberg låter riktigt uppåt på - är bara bäst i det långa loppet. Det hade bara 6% hajat men vi tillhörde dem. Håll tömmarna!


V75

Inlämnat: 2017-06-02, 14:46

Mantorp

Lördag 2017-06-03

Start: 16:20

Kostnad: 192,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 2, 5, 7 (1, 6)

2: 2, 12 (3, 5)

3: 6 Jaques Noir (1, 13)

4: 4, 5 (7, 3)

5: 3 Aron the Baron (1, 7)

6: 1, 2, 4, 5, 7, 8, 9, 10 (3, 6)

7: 1, 4, 9, 10 (6, 12)

 

3x2x1x2x1x8x4 = 384 rader.

384 x 1 x 0,50 kr = 192,00 kr.

Totalt: 192,00 kr.

Rättningskod: BWS DHD FPC

 

Vardagliga lördagshälsningar (nästan ett år kvar till nästa fest)

Anders

 

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni