STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2016-03-08
"BABELS TORN STÅR I SUMPAN"

Jag hade gett mig den på att inte ta till orda igen utan rösta med fötterna och sakta skrida ut från travsporten. Men så har flera kastat sig in i debatten om påtalat bristen på förtroende för såväl Svensk Travsport som ATG. Ja ni som läser Travronden vet vad jag menar med Linn Anedrssons - den unga hästägartjejen - krönikor och dessutom utmärkta insändare från Fix Per Eriksson och Björn Damm. Dessa inlägg har bemötts av ordförande Ljungkvist som från sin upphöjdhet gjort nonchalanta bortvivtande inlägg. Dessutom har ju en så sansad man som Bengt Adielsson (Eriks farbroder) kallat nuvarande V86-upplägg för katastrof och kräver omedelbara åtgärder!

 

Så då tog engemanget fart igen och jag skrev en insändare som med ovanstående rubrik publiceras i dagens Travrond och som ni närmed får nöjet att få ta del av:

 

Jag hade inte tänkt ta till orda ännu en gång. Men efter Linn Anderssons härliga engagemang i sina krönikor och Björn Damms och Fix Per Erikssons utmärkta insändare bestämde jag mig för att åtminstone skriva en elegi .


Per Eriksson använde Mikael Wiehe och jag kom då osökt att tänka på en annan av Wiehes sånger: Keops pyramid. Det finns uppenbara likheter mellan det bibliska Babels Torn och Hästsportens Hus i Sundbyberg. Herrarna ville ju bygga ett torn som skulle räcka ända upp i himlen och fjärmade sig i och med detta från de som gjorde jobbet så att språkförbistringen uppstod. Men när det gäller herrarna i tornet i Sumpan så förstår vi som finns därnere mycket väl vad de i ST och ATG säger och gör men vi gillar helt enkelt inte vad de har för sig.


Läs Ljungkvists nonchalanta svar på Damms insändare så får ni lite att fundera över.  Han påstår att det var reglementet som hindrade ST att agera mot Hellstedt och Ivanov i djurskyddsfrågan och att det var detta Sohlberg kom fram till. Det var alls inte så men Ljungkvist har säkert inte läst den utmärkta utredningen. Olle Sohlberg säger istället att man även under 2015 hade kunnat agera till värn för hästarnas bästa om man hade velat och därmed statuera exempel för framtiden.


Tramset om licensbestämmelserna är samma knep som trollkarlen på cirkus använder sig av när han vill att vi ska titta åt fel håll medan han manipulerar med andra handen. Dessutom motsäger herr Ljungkvist sig själv. Det var nämligen samma reglemente som gällde när ST slog till stenhårt mot Månprinsens ägare och mot Tomas Malmqvist när han gömde en häst (men som hölls vid liv och inte plågades!). Jag tror mig veta skillnaden: de är inte kompisar med STs jurist. Problemet med kompisskapet har även Sohlberg pekat på i sin utredning fast det på juristspråk då kallas ”jäv”. Nu delar man ut 10 000:- i böter för att en nybliven tränare har ”oreda” i sitt stall. I jämförelse hade väl en livstidsavstängning i Estlandsfallet inte varit mer än rätt med tanke på vad hästarna utsattes för även efter att Ivanov upptäckte det som STs ordförande beskriver som ”denna tragiska olycka”. Att köra omkring i flera timmar med döda och levande hästar i en blodig transport och dessutom sedan försöka destruera dem utan att informera ägarna. Är detta i överensstämmelse med STs djurskyddspolicy och förenligt med en proffstränarlicens?


ST har tydligt tagit ställning i denna sak för Hellstedt/Ivanov och mot hästägarna. Generalsekreteraren sprider dessutom Hellstedts lögn det vill säga att han inte varit i kontakt med någon hästägare i samband med att hästarna togs upp på hans lista. Undertecknad har under ed i Jönköpings tingsrätt berättat om Hellstedts och mitt samtal på Solvalla elitloppshelgen i samband med att hästarna hamnade i hans träning på filialen i Estland. Jag kan även plocka fram vittnen till detta samtal. Ändå påstår Lindberg i skrivelse till RST att detta samtal aldrig ägt rum. Vad stöttar han denna slutsats på?


Men man ska kanske inte vara så hård mot firma Ljungkvist – Lindberg. De gör säkert sitt bästa i en svår situation där det numera är svansen (ATG)som viftar på hunden (Travsporten) och inte tvärtom.

 

Anders Lindblad                        

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni