STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-12-05
PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

Först är det väl minst sagt pinsamt när Travsportens spelbolags vd säger att han skulle aldrig bli så dum att han skulle äga en travhäst med de ekonomiska betingelser som är idag. Han må tänka så och försöka göra något åt situationen men att uttala sig på det sättet är ju samtidigt att visa förakt mot oss som äger och håller sporten och "hans" spelbolag under armarna (ännu så länge i alla fall tills de virtuella hästarna och nummerspelen blivit de stora produkterna). Ytterligare ett bevis för den nonchalans som topparna visar oss gräsrötter. Läs gärna Roger Walmanns andra insändare i saken i fredagens Travronden!

 

Men det är sedan det händer när jag likt kungen vänder blad och ögnar information från Hästägarnas Riksförbund när jag får syn på att de gjort en framställan till Svensk Travsports styrelse i Estlandsaffären. Jag som hade tröttnat och bestämt för att lägga energin på annat. Då plötsligt händer det! Jag bad Anders Holmqvist att få ta del av framställan och här ser ni den i sin helhet. Mycket bra och nästan som att bli bönhörd. Självklart har man inte heller fått svar på sin begäran utan generalsekreterare Lindberg fegar väl ur som vanligt.

 

Till Styrelsen i Svensk Travsport

 cc: Johan Lindberg

 

Stockholm den 13 november 2015

Beträffande Estlandsaffären

 

RST finner det anmärkningsvärt att Svensk Travsport låter ärendet dra ut ytterligare på tiden, särskilt när fallet måste betraktas som mycket anmärkningsvärt. Själva händelsen är i jämförelse med såväl ”Malmqvistaffären” som ”Anna-Maria Öberg incidenten”, av avsevärt värre och grymmare natur.

I paritet med dessa händelser måste påföljden för Estlandstransporten bli av helt annan dignitet, både vad det gäller böter, och som utövare av den travsport som sätter ”Hästen i centrum”.

Estlandstransporten skedde 2011, dvs för fyra år sedan och Svensk Travsport och dess styrelse har ännu inte agerat. Fyra hästars död - under värsta tänkbara förlopp kan inte längre gömmas eller glömmas. Det är hög tid att Svensk Travsport tar ansvar och utdelar påföljd till de inblandade parterna (Hellstedt och Ivanov). Som jämförelse återkopplar vi till ovan nämnda ”affärer” som båda tilldelats påföljd, Anna-Maria incidenten redan ett par veckor efter det inträffade.

Huruvida lämpligheten att Ivanov, efter händelsen, erhållit Svensk proffstränarlicens, med nämnda Hellstedt som ledamot i licenskommittén måste ifrågasättas. Svensk Travsport bör belysa trovärdigheten i fråga om jäv. Frågan måste även ställas, om det är i linje med Svensk Travsport värdegrund och djurskydd, att Ivanov - som var med på transporten- tilldelas Svensk licens kort efter händelsen?

Estlandstransporten innehåller enligt oss, även bedrägeri i form av träningslista och agerande för att erhålla en högre ersättning för s.k. premielopp. Därtill finns det en skyldighet för Svensk Travsport, att känna till var hästar som är upptagna på Svenska tränares listor befinner sig. Är det till fullo uppfyllt från parterna och Svensk Travsport?

Den oberoende utredningen, av Olle Sohlberg, är sedan länge färdigställd, och den är tydlig i flera avseenden. RST förväntar sig att Svensk Travsport, efter sitt styrelsemöte den 16 november, delger sitt agerande och öppet redovisar vilka påföljder som utdelas i och med Estlandstransporten och dess obarmhärtiga konsekvenser.

RST emotser Svensk Travsports svar senast den 20 november.

 

Styrelsen i RST, Riksförbundet för Sveriges Travhästägare.Nåväl vi får hoppas att det händer något plötsligt ikväll också. Visst är det lite tunna fält även på V75 nu när det är skotvång. Jag har varit i kontakt med On Track Piratens ägare nu på förmiddagen (han är ju också engagerad i Estlandsaffären och ägde de andra hästarna som dog) och han spikar i vart fall sin egen häst. Å så två spik till och heltäckt i brons. Skulle ha behövt mycket stålar så jag kunde målat på i lärlingsloppet men stannade till slut för ett tvåhästarslås där. Håll tömmarna för att det är nu det plötsligt händer!

 

V75
Inlämnat: 2015-12-05, 10:31
Romme
Lördag 2015-12-05
Start: 16:20
Kostnad: 220,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 3 Beppe Am
2: 2, 3, 4, 6
3: 10 On Track Piraten
4: 9, 13
5: 2, 4, 5, 10, 12
6: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12
7: 10 Venkatesh

1x4x1x2x5x11x1 = 440 rader.
440 x 1 x 0,50 kr = 220,00 kr.
Totalt: 220,00 kr.

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni