STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-09-12
"SNUVADE" PÅ SEXTI LAX!

Vi börjar med den lite vitsiga rubriken och bland de roligaste momenten i all sport och travsporten i synnerhet är att spekulera. Om inte "om" funnits så hade vi gått miste om mer än halva nöjet. I Nelle Atticus Jake frånvaro fick Goops Furious Francis härja fritt i onsdags på Åby. Om Jaken inte fått snuva och kunnat vara med tror jag Johnny lyckats hålla upp ledningen för att släppa till Goop. Även om Francis sprang som en furie så vill jag tro att vår lille svarte hade hakat på. Tufft tempo men det vet vi att han står. De andra hade - liksom det blev i loppet - varit avhakade långt innan upploppet nalkades och Johnny kunde välja utvändigt och slå av en snopen Goop på mållinjen. Ingen Björnkoll där inte och vi hade kunnat fylla på kontot med sextiotusen.

 

Sen kan jag berätta lite mer om Anna Forssells gamla nyförvärv: Nelle Käck. Hon träffade Henriksson i Kalmar för några veckor sedan som erbjöd henne att köpa Käcken. Men hon var väl inte intresserad och var lite rädd att hon skulle få honom i "en påse". Men när hon kom hem kom hon att tänka på hon har en ung tjej som hästskötare: Ida som hjälper till i stallet och som kommer från ridsporten men vill lära sig trav. Å då tänkte hon att Nelle Käck skulle bli en perfekt "läromästare" till henne och la ett bud på hästen. Efter lite betänketid så slog Janne H till och hon kunde ta hem hästen till Skara derbyhelgen. Så nu ska Nelle Käck lära Ida allt om travsporten. Hon tänker ta liscens och det betyder också att vi kan komma att få se vår hedershäst på banan igen! En bra lösning för vår stjärna på "ålderns höst"!

 

Och sen kan jag inte låta bli att kommentera STs och ATGs förtroendekris. Några av er som läser detta kan ju kanske tro att jag håller på med någon personlig vendetta och surgubbesmissnöjesyttring ni vet. Men jag har åtminstone två kompisar som inte fegar ur utan talar om vad de tycker. Två proffstränare dessutom som båda oberoende av varandra yttrat sig i senaste numret av Travronden. Först Jörgen Westhom som i en intervju säger: "Den gruppen av människor (hästägarna, min anm) är branschens viktigaste, även om det inte framgår hos varken Svensk Travsport eller ATG". Detta apropå att han kämpat i åtta år (!) för ett nytt anmälningssystem som är mer rättvist och bättre kan passa hästägarnas önskemål om matchning.

 

Ludde då som intervjuas apropå att han haft ytterligare en auktion under derbyhelgen som varit riktigt lyckad. STs ordförande Hans Ljungqvist hade samma dag auktionen gick av stapeln ett vilseledande inlägg i Travronden som också var ett direkt påhopp på Kolgjini. Ljungqvist körde med falska siffror i ett resonemang om medel till unghästtävlandet och räknade med hästägarnas egna insatser när han berättade hur mycket Svensk Travsport fördelar till unghästarna. Ett ogenerat försök utifrån attityden som råder i Hästsportens hus att vi andra inget begriper. Och Ludde kommenterar: "Är det med faktaunderlag på den nivån som STs ledning och styrelse fattar beslut och tar strategier har vi fel ordförande, styrelse och ledning för sporten. När högsta hönset inte kan räkna då är det illa".

 

Nej herrar Lindberg och Skarplöth fötroendekrisen beror inte på nya hemsidor, nya TV-studios, ändrade V75-tider aller att vi andra som inget begriper är förändringsobenägna. Som framgår av dessa yrkesmäns yttrande har den betydligt djupare och under lång tid verkande orsaker.

 

Men nu över till något kuligare! En omgång och sjuttifemma långt uppe i skogarna på världsrekordbanan i Bollnäs. Mina fördomar säger att där upp i norr använder man inte "systemet" för att få en "sjuttifemma". Nej det ska till andra apparater! Å om jag inte är helt fel ute så gick det så hett till däruppe en gång i tiden att "Länsman försvann"!  Nurmos är  i snacket uppåt på alla sina hästar så varför inte skrälla verbalt i första. Å så när jag satt där och komponerade så fick jag för mig att Ulf Ohlssons sambo i nästa lopp styr in en riktig skräll om nu inte favoriten bara vinner. Redén flyger högt bland molnen i Bollnäs efter världsrekordet för några veckor sedan i tredje. Jakobssons isbjörn är min och verkligen ingen mina. Sedan en av tre men varför inte en finsk optimist - det är väl inte så vanligt. Skulle ha velat - eftersom jag velar så - att strecka alla i silverdivisionen men nu hoppas jag mest på en som alltid får en plats på mina system: SuperOtto! Och i sista skulle jag helst av allt kunnat runda djurplågarens häst som blivit favorit. Men jag spelar kusken och tar med den och så hoppas jag på Nurmos igen men allra helst en svalkande efterrätt! Håll nu tummarna vad ni än gör!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2015-09-12
Bana: Bollnäs
Spelform: V75, omg. 50

Avd Ordinarie hästar
1 2, 7, 8
2 3, 6
3 1 Västerbo HighFlyer
4 10 Mino*
5 2, 5, 12
6 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9
7 2, 3, 12

Vadet gäller startnummer

432 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 216,00 kr

Kvittonummer: 8748 59A5 30A1 8858

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni