STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-09-02
FÅ RÄTT!

Nu är det inte mitt V75-tippande rubriken syftar på utan betydligt allvarligare saker. Det sägs att det viktiga är inte att ha rätt utan att rätt. Ni som läste mitt inlägg i lördags och sen slog upp Travronden igår kan nog liksom jag tro att detta är en händelse som ser ut som en tanke. Första uppslaget har en rubrik över båda sidorna: "Förtroendet rasar för ST och ATG". I mätningar som Travronden gör i sin läsekrets har de som har litet förtroende för ST och ATG på ett år ökat från var tionde läsare till var 4:e!! Nästan lite imponerande att på så kort tid sätta bort en stor del av sitt förtroendekapital hos organisationernas viktigaste målgrupper. De som läser Travronden är ju vi hästaägare och spelare samt tränare och andra aktiva.

 

Sen blir det lite patetiskt när herrarna Lindberg och Skarplöth kör med sina bortförklaringar att vi fotfolket inte är förändringsbenägna och inte fattar vårt eget bästa och hur bra nya V86-express, nya grafiken, nya V75-tider och nya studion osv är och att det är därför vi uttalar vårt bristande förtroende. Tänk jag tror det är precis den där attityden att man idiotförklarar oss hästägare, spelare och andra som håller sporten igång. Och det jag skrev i lördags tål att upprepas: "Själva sporten blir mer och mer en svans till spelet. Det som från början var avsett att vara en finansiering av sporten är på väg att bli ett spelobjekt bland många andra för ATG i konkurrens med den tombola som av någon anledning ska kallas "virtuella hästar". Å topparna i både ATG och Svensk Travsport glider omkring med sina frikort och smörjer kråset i VIP-rummen på vår bekostnad medans vi hästägare som finansierar hela cirkusen får tigga och be för att få komma in på banan och se våra hästar tävla."


Nä, jag tycker vi gör som Kungen och vänder blad i aktuellt nummer av Travronden till nästa uppslags rubrik: "STs stora brister". Sohlbergs utredning om STs hanterande av "Estlandsaffären" är nu klar och är en svidande vidräkning med STs agerande och brist på agerande under de fyra år som förslutit sedan hästarna hittades döda och svårt skadade i Ivanovs transport och medans de fanns på Hellstedts träningslista. Att äntligen få rätt är naturligtvis en tillfredsställelse även om det sker på en lågmäld och saklig juristprosa istället för med min känslosamma vokabulär. Travronden har gjort en utomordentlig sammanställning av utredningen på en sida i tidningen. Den allvarligaste kritiken i mitt tycke är den att inte ST inledde en egen utredning om hästarnas lidande och det djurplågeri de ansvariga utsatte djuren för. Särskilt när två skadade men levande hästar transporterades i nio mil utan att veterinär tillkallades! Allvarlig är också kritiken mot de jävsförhållanden som funnits då Hellstedt haft uppdrag inom ST trots att han själv varit föremål för misstankar om bedrägligt beteende och missbruk av liscensbestämmelserna. Och som han själv sa till mig att "det fixar sig för det är mina kompisar som jobbar på Svensk Travsport". Att han dessutom är lögnare när han i utredningen påstår att han inte pratat med någon hästägare. Detta trots att vi hade ett personligt möte elitloppshelgen som jag vittnat om under ed i tingsrätten och trots att jag kan plocka fram vittnen som kan intyga att mötet ägt rum!

 

Raset för förtroendet för i vart fall Svensk Travsport är självklart inte bara Estlandsaffären. Men STs agerande i denna affär är ett tydligt symtom på den brist på handlingskraft som organisationen präglas av. Med en sådan svidande kritik som Sohlbergs utredning utdelar så hade i varje sund organisation ansvar utkrävts av de som handlat felaktigt eller underlåtit att agera när djur plågats till döds. Det den handlingskraftige generalsekreteraren nu föreslår är några regeländringar i ett pappersdokument och uttryckligen inget mera. Ridå!

 

Onsdagshälsar

Anders

 

Kommentarer:

21:03, 2015-09-04

man kan ju undra om Hellstedt anställde Ivanov efter detta då han fortfarande fanns med som personal på Hellstedts hemsida i maj 2012... http://web.archive.org/web/20120504040136/http://www.janhellstedt.se/default.asp?HeadPage=309&SubPage=93

Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni