STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-08-29
SISTA CHANSEN?

Ja, för min personliga del så kändes det lite så i tisdags. Lite tomt och lite sorgligt. Jag har ju de senste åren varit med på rätt många hästar men aldrig varit så nära en derbyfinal som med Nelle Atticus Jake. Det finns ju några andra höjdpunkter förståss såsom Nelle Käcks femteplats i Kungapokalen, Nelle Prides tredjeplats i Monteeliten och även hans seger i Dam-SM. Men en derbyfinal är en derbyfinal. Jag håller av flera skäl på att minska ned mitt travhästägande och de två treåringar jag är med på tror jag inte kommer att räcka så långt. Aven om Nelle Atticus Pacos helsyster Nelli National just nu har en mycket positiv utvecklingskurva ("Lira nästa gång" skrev Travronden efter senaste loppet!).

 

Det är inte bara att det kostar pengar utan också den utveckling man kan se inom travet. Själva sporten blir mer och mer en svans till spelet. Det som från början var avsett att vara en finansiering av sporten är på väg att bli ett spelobjekt bland många andra för ATG i konkurrens med den tombola som av någon anledning ska kallas "virtuella hästar". Å topparna i både ATG och Svensk Travsport glider omkring med sina frikort och smörjer kråset i VIP-rummen på vår bekostnad medans vi hästägare som finansierar hela cirkusen får tigga och be för att få komma in på banan och se våra hästar tävla. För min del finns det två sporter jag älskar över alla andra och det är fotboll och trav. Tyvärr gör mig kärleken till den senare riktigt förbannad när jag ser vart det är på väg. Att nu Solvalla Hästägareförening lämnar riksorganisationen tycker jag är en sund reaktion och ett ytterligare bevis för min tes! Å jag som inte brukar vara någon gnällspik utan se positivt på tillvaron men tyvärr...

 

Men över till något roligare. Visst måste Grundströms experiment med Atticus Hannovers avkommor vara en liten skräll i uppfödarkretsar. Hingsten fick vid avelsvärderingen ett lågt värde och ljuspunkterna var pappa Conway Halls prestationer och Atticus fina temperament som han ju för övrigt ärver ner till sina avkommor. Nu har han elva avkommor varav en är död och fyra är födda i år. Återstår  sex hästar. En ettåring och en tvååring: Tvååringen Nelle Kavat är i träning hos Sören och Viktoria. Och eftersom jag tackade nej till att vara med på den hästen så hävdar Per att det kommer att bli den bäste. Den har i vart fall gått premilopp på ett bra sätt och inte omöjligt att han kommer till start som tvååring. Av de återstående fyra så känner vi ju väl till kapaciteten på våra egna två och Nelli National. Dessa tre har sammantaget hittills tjänat cirka 530 tkr på 62 starter och med 4 segrar och 20 pallplatser. Den fjärde Nelle Atticus Big har startat 12 gånger men inte rosat marknaden och uppenbarligen varit svår att hålla fräsch. Och kom då ihåg att mer än hälften av alla treåringar kommer inte ens till start! Tidsmässigt finns både Jake och Paco på hundrabästalistan när det gäller rekord som fyraåringar på derbydistansen och Nelli National har 21a bästa tiden över medeldistans med voltstart bland de treåriga stona. Och Jakens banrekord på Jägersro sedan förra året står sig fortfarande!

 

Men självklart är det inte bara en uppfödarframgång. Jag tror personligen att det faktum att alla tre hamnade i träning hos Sören och Viktoria är en lyckträff. Ett litet stall med mycket erfarenhet och kompetens och inte minst kärleken till djuren. Jag tänker ofta på den insats de gjorde de kritiska dygnen när de räddade livet på Paco. Och i morgon som sagt så lastar de honom och kör över bron för internationell debut! Ett spännnade lopp över stayerdistans med en rejäl prischeck. Och visst finns det goda chanser att han kan vara med och hugga om de danska prispengarna och till och med vara bland de tre. Men att han skulle rå på Tor Mento...nja!

 

Men nu vänder vi blickarna norröver. Tre spikar drämmer jag in och Månprinsen är ju redan kung och fullmåne har också vi just nu. Men till att börja med så träffar Jenny rätt i starten och tar "spissen" och sen är loppet slut. Och till sluta av med så vinner en tuff märr som nyss slagit världsrekord och gått framåt med det loppet!! Se upp grabbar! Det blir faktiskt en tjej i andra avdelningen också kan jag avslöja: Sandra Eriksson med en jätteskräll. Tänkte spika ett sto i fjärde avdelningen men tog med alla med chans till slut vilket är fyra till antalet. En snögubbe som nästan ingen tror på mitt i sommaren men som jag smälte för och så får nollprocentaren Djuse slinka med av nostalgiska skäl. Hörninini håll tömmarna!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2015-08-29
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 47

Avd Ordinarie hästar
1 6 Exceed'em
2 2, 3, 5, 6, 8, 11, 12
3 6 Månprinsen A.M.
4 5, 6, 7, 10
5 3, 5, 10, 12
6 1, 2, 9, 10
7 8 Delicious U.S.

Vadet gäller startnummer

448 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 224,00 kr

Kvittonummer: 2F00 4130 2DC1 8818

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni