STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-07-18
"EN HÄNDELSE...

...som ser ut som en tanke" brukar man ju säga. Och för er som gillar onödigt vetande bjuder jag härmed på lite folkupplysning. Det var Erik Gustaf Geijer som i början av artonhundratalet myntade uttrycket. Och då om 1300-talets Kalmarunion (Sverige, Norge och Danmark) och där han menade att Kung Byxlös - dvs Drottning Margareta - inte alls hade planerat denna sammanslagning utan att den kom till var enbart slumpen verkan. Numera kan man använda citatet med samma betydelse men också omvänt där man lite mer ironiskt syftar på att här finns ett samband trots att det inte är direkt synligt.

 

Och denna långa utläggning bara för att konstatera att vi äntligen fått Nelle Käcks och Nelle Prides prispengar utbetalda. Och detta samma dag - igår fredag - som Travronden har en artikel med rubriken: "Svenskar väntar på franska prispengar". Det visar sig att vi inte varit ensamma utan att många svenska hästägare fått vänta på grodätarnas långsamma handläggning eller nonchalans (ett franskt ord väl!).  I samma artikel gör STs generalsekreterare ett uppmärksammat uttalande: "Men självklart står vi på de svenska hästägarnas sida". En händelse som ser ut som en tanke då vi i inhemska frågor inte har märkt något av detta. Tvärtom här hemma i Sverige står ju ST på proffstränarnas, ATGs, byråkratins och kompisarnas sida. Men nu går det bra gentemot fransmännen och STs kraftfulla agerande innebär att man "Hoppas de löser de problem som finns". Bra rutet Johan och det känns tryggt att ha dig vid vår sida!

 

Det låter på Sören som vi siktar mot Derbykval med Nelle Atticus Jake i alla fall. Nelle Atticus Paco är väl mer oklart om han räcker till i detta sammanhang? Kvalen går den 25 augusti (och av en händelse som ser ut som en tanke vet jag redan nu att jag inte kan vara på plats på Jägersro den dagen). Man tar emot högst 72 hästar dvs sex lopp med 12 hästar vardera och ettan och tvåan går till final. Förra året var 77 hästar anmälda och året innan 89. Känslan är att det blir många i år också och då väljer man ut enligt ett seedningssytem där anmälda hästar placeras i nummerordning dels efter intjänade pengar och dels efter poäng. Respektive placeringssiffra ger poäng så har man både mest pengar och mest poäng av de anmälda får man 2 poäng och blir högst seedad. Det skulle förvåna mig om inte Jaken räcker till att hamna bland de 72 då.

 

Inför ett eventuellt derbykval blev jag lite nyfiken på att jämföra statusen mellan halvbröderna Nelle Käck och Nelle Atticus Jake vid motsvarande tidpunkt i deras liv. Och särskilt då vi vet att Nelle Käck hade hävdat sig bra i ett annat årgångslopp nämligen som fyraåring med en femteplats i Kungapokalen (han var ju inte anmäld till Derbyt). Och av en händelse som ser ut som en tanke så ser det väldigt lika ut. Nelle Käck hade i juli 2012 startat 24 gånger och sprungit in pengar i alla lopp utom två. Han hade 450 tkr på kontot varav 110 tkr härrörde från kval och final i Kungapokalen. En seger, fem andraplatser och sju tredjeplatser i tuffast möjliga sammanhang! Nelle Atticus Jake har 333 tkr på sitt konto (det är Kungapokalsloppen som skiljer dem åt!). Han har startat 23 gånger och också missat pengar bara två gånger. Han är bokförd för tre segrar, fyra andraplatser och fyra tredjeplatser. Hoppas detta är goda omen!

 

Å så stonas stora helg på västgötaslätten. V75an idag ser knepig ut tycker jag. När bästa spiken har spår 12 så förstår ni själva att man kan vara ute på hal is. Apropå is så drog jag lott i sista avdelningen och då kom inte den kalla staden med. Nä nu vill vi ha sommar och värme och lite tilltugg till biran. Såg ni Art On Lines montelopp senast? Den måste ju bara med och skräller enligt devisen "när två träter". Men mitt roligaste drag tog jag på stam! Av en händelse som ser ut som en tanke fastnade jag för Untersteiners excellenta häst i första avdelningen: nr 3 "Xlnt Conways Class" och blev lite nyfiken varför han hade just Conway i namnet. Och det visar sig att han har mycket liknande blod som Jaken fast omvänt kan man säga.Vår Jake har ju Conway Hall på fädernet (farfar) och Sierra Kosmos som morfar. Medans den här kusen har Sierra Kosmos som pappa och Conway Hall som morfar! Å så har morsan ett kul namn också: Spring Skandal. Tänk vilket rens om tvåprocentaren vinner första avdelningen! Håll tömmarna!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2015-07-18
Bana: Axevalla
Spelform: V75, omg. 37

Avd Ordinarie hästar
1 1, 2, 3
2 4, 8, 12
3 1, 4, 11
4 12 Enrico di Quattro
5 2, 4, 5, 6, 13
6 2, 3, 5
7 4 Oliver Kronos

Vadet gäller startnummer

405 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 202,50 kr

Kvittonummer: E7CE 7F5B 1A40 0018

 

Vanliga lörrdagshälsningar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni