STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-07-11
"DET FINNS INGA MIRAKEL..."

Om jag nu försökte använda mig av Millas eller någon annans Mirakel förra veckan så jag får jag i rubriken istället citera en smörsångare denna vecka. Det blev nämligen inget SM. På måndagskvällen var hästen halt igen och vi ville inte chansa och ställde in 60-milaturen (enkel väg). Å Paco gick ju OK i tisdags men något mirakel blev det inte. Så vi får väl ta till en annan schlager: "Sånt är livet" - som jag för övrigt hörde igår i en rasande version av Lars Vegas Trio!

 

Som det ser ut kommer Nelle Käck och Nelle Pride få åka med en Kolgjinitransport hem till Sverige i kommande vecka och därmed säga Au revoir till Frankrike. Jeanet Årman som är köparen har förresten häst till start i Årjäng idag på V75. I bronsdivisionen dyker nämligen hennes bästa häst (hittills) upp: Sparkled Face. Ett sexårigt franskstammat sto med Offshore Dream som pappa.Ja en riktig blandning med förutom franskt även amerikanskt och italienskt blod. I sulkyn sitter hennes lärling Jan Henriksson och trots att de inte är betroddda av spelarna så varnar han lite för hästen. Det är ju ärligt talat med lite kluvna känslor man vill se våra kusar tävla i annan regi hemma i Sverige. Vårt beslut är helt riktigt men lite nesligt skulle det vara om de går bra här hemma. Men sånt är livet!

 

På tisdag är det alltså nattrav på Jägersro och invigning av den nya belysningen + en massa andra aktiviteter. Å då startar också våra två kvarvarande hästar i teamet. I kvällens lopp 3 tillika V64-2 får vi se Nelle Atticus Paco från spår 6 med en ny liten bekantskap i sulkyn nämligen Peter Ingves. Det blir riktigt tufft motstånd som många bra fyraåringar som är beredda att kriga om förstapriset på femtiotusen kronor. Bland annat en stosprintfinalist och en av favoriterna där som galopperade i ledningen: Empress Brodda för att nu bara nämna en. Det blir som sagt tufft och Paco hamnar långt ner i rankinglistorna. Men sånt är livet!

 

Över två timmar senare är det dags för kompisen Nelle Atticus Jake att i lopp 10 som är utskrivet för lärlingar visa vad han går för. Lite bättre chans här tycker både jag och "experterna". Ronden rankar honom som andrahäst och Professorn som femma. Det kan nog vara värt även för en extremt kvällstrött som undertecknad att försöka hålla sig vaken till styvt kvartielva. För sånt är nattlivet!

 

Jag kände mig tvungen att kika på Stjärnkuskarna igår kväll nu när det skulle bli storhäst och för att bilda mig en egen uppfattning. Betyget från min sida blev blandat. Man försökte visa upp hur svårt det är att köra häst samtidigt som de totalt oerfarna "stjärnorna" utan klocka lyckades hålla det beordrade genomsnittstempot på några tiondelar när. Erik fick nog fog för sina farhågor om att de skulle bli misstänkta för att detta är tillrättalagt. Sen är i alla fall för mig detta med "stjärnor" en gåta för mig. Sjöberg är ju välkänd och Europe men utan att jag kände till övriga bandmedlemmar än Tempest himself. Klart att Camilla Henemark är känd om inte annat för att ha varit i ett sorts stall, ja till och med kungligt sådant. Men övriga äro för mig totalt okända. Nja jag tände inte riktigt till som sagt men blev jäkligt sugen på att köra häst igen. Men sånt är livet!

 

Däremot fick jag en annan idé med ett liknande upplägg: "Staketkuskarna" där jag och några andra kändisar skulle kunna uppträda hängandes vid ett staket och körandes varsin häst på banan. Å så få chansen igen när vi ser reprisen vid TVn inne i spelhallen. Vilken fredagsunderhållning särskilt efter att vi staketkuskar bjudits på några pilsner...och naturligtvis är det endast V75-lopp som räknas. Som exempelvis idag i Årjäng. Jag parar favoriter med outsiders i fem av avdelningarna, Jansson med en norsk isbjörn räcker för mig och så helmålat i guld där alternativet annars var att spika Redéns supersto med iskalle Kihlström. men nu får vi hoppas på återbelatning tack! Håll tömmarna!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2015-07-11
Bana: Årjäng
Spelform: V75, omg. 36

Avd Ordinarie hästar
1 2, 4
2 3, 9
3 6, 8
4 1, 10
5 12 Hågå Odin
6 1, 5, 10
7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Vadet gäller startnummer

432 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 216,00 kr

Kvittonummer: AD62 0218 9E48 0858

 

Å så var den sommaren över och hösten är här!

Hälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni