STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-07-04
MIRAKEL!

Vi minns väl alla Millas Mirakel och "Rytmen av ett regn" från sent 80-tal tror jag det var. Jag kom att tänka på både gruppen och låten idag av några anledningar som ni ska få läsa om nedan. Och passande nog är gruppen från Halmstad där också V75 avgörs och jackpotslantarna fördelas. Jag skulle faktiskt inte heller ha något emot ett svalkande rytmiskt regn här i hettan!

 

Hästar är underliga djur och vi har i vårt hästliv förhoppningsvis upplevt ett mirakel i veckan. Evelin har lyckats kvala in till SM för Islanshäst i år igen och som avgörs kommande vecka på Strömsholm. Men det var inte det som var miraklet för det hade vi nästan kalkylerat med. Men den gångna helgen då det var genrep i Linköping var dock inte Svipur (som hästen heter) till full belåtenhet trots bra poäng och resultat. Han markerade och blev lite svullen på höger framben. Vid veterinärkollen på måndagen kostaterades en liten svullnad på gaffelbandet och hästen var oprovocerat halt på rakspår till och med. En skada med lång kovalescens men ingen behandling sattes in utan det blev återbesök som igår fredag. Hästen har fått gå i hagen hela veckan och vad händer? Han är friskförklarad. Inte ens halt efter böjprov och veterinär Ulrike är lika förundrad som vi. Å Evelin som i måndags hade lyft luren för att ringa och stryka sig när jag stoppade henne. Jag tyckte hon kunde vänta tills på fredagen med repliken "Miraklens tid är inte över ännu!". Och nu håller vi tummarna att det håller hela långa vägen till tävlingsstart på fredag!

 

Det finns ju ett litet aber i det hela och det är att jag (om det håller hela vägen, peppar,peppar, ta i trä osv) ska köra upp hästen på tisdag till Strömsholm och då missar jag tre starter på Jägersro på kvällen: Nelli Eighteen May, Nelli National och inte minst Nelle Atticus Paco. Det är väl inget större mirakel om Paco vinner men ett litet i vart fall. Innerspåret kan bli en fälla men kommer Björn bara loss i utgången av sista kurvan så går ingen säker. Professorn har ju andrahandsrankat honom medans Ronden femterankar.

 

Men då vänder vi blickarna mot Halmstad och dagens tävlingar. I Lars G Edvinssons minneslopp krävs ett större mirakel om vår Nelle Atticus Jake ska vinna. Det som ändå talar för vår kämpe är distansen och att han kan gå riktigt snabbt till slut ( 0,8 vet vi!) om han har fått spara speeden. Det lär han väl också få med bakspår som har blivit lite bättre sedan 10 är struken. Det är ju annars ett kanongäng han möter vilket ju också kan leda till att det blir körning därframme. Snabb bana är det ju alltid på Halmstad som kan lura hästarna att springa fortare än vad som är lämpligt över stayerdistans. Kanske gör jag fel när jag inte sätter mig i bilen i den gassande värmen och därmed missar att besöka vinnarcirkeln och ytterligare ett av veckans mirakel?

 

Nästa mirakel samma dag är när vi tar hem jackpoten till Team Nellevad. Men ska det bli pengar att tala om är det outsiders som gäller, ja hästar som var för sig åstadkommer mirakel. Kolla in nu: Kolgjini varnar för sin fyraprocentare i första avdelningen; i andra är det synd att kusken inte tror lika mycket på sin häst som tränaren tror på sin amerikanare; å så får Ärling längre armar i Stosprintern men vad gör det när det blir spets och slut; en hel sjuttifemma står på spel så är det ju inte konstigt om de super i fjärde avdelningen; och i nästa går i princip alla andra spelare på en Snyting från norsken; å så Super Otto till när han får chansen en sen lördagseftermiddag och en tuff spik springer om alla andra på hemmabanan till slut. Det ni måste ni hålla tömmarna för!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2015-07-04
Bana: Halmstad
Spelform: V75, omg. 35

Avd Ordinarie hästar
1 1, 3, 7, 10
2 1, 10
3 1 Deepdish
4 1, 3, 6
5 9, 11
6 1, 2, 5, 7, 9, 10, 11
7 4 Spring Erom

Vadet gäller startnummer

336 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 168,00 kr

Kvittonummer: 034C 0D22 9C84 8018

 

Heta hälsningar!

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni