STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-05-28
"ALLTID PÅ MORS DAG"

Det finns en mycket fin dokumentärfilm av den skicklige Tom Allandh som heter just "Alltid på Mors dag" och som handlar om elitloppet. Kan ni få fram den så se den! Som alltid när Allandh är i farten är det en suverän berättelse och särskilt om man älskar travsporten. Och i morgon ska de två bröderna hedra sin moder Peace in Kosmo genom att göra bra prestationer många mil från varandra.

 

Nelle Käck drar till Korsika i ett lopp över 2400 meter där han själv tillsammans med två hästar står på främre volten. En kuse står ensam på 2425 meter och resten på 2450 meter. Tilläggshästarna har tagit flera år på sig att tjäna in sina pengar och är alla i 9-10-års åldern. Det är 9000 euro i förstapris och loppet går 15.30. Så här kommenterar Monika:

"Efter mycket funderande har jag till slut bestämt mig för att testa Korsika. Inte samma klass pâ hästarna i loppet som han är van vid och de bästa är 50 meter efter. Det blir max 4 pâ förstavolten, bara en pâ 25 meters tillägg och 8 pâ 50 tillägg. Allt för bra pengar i loppet för att inte ta chansen. Jag har fixat en bra kusk med mycket rutin pâ banorna där borta. Om vi inte âker kommer jag ângra mig efterât när jag kommer se resultatlistan pâ söndag.
Med sâ fâ hästar i startvolten ska det inte kunna bli galopp och jag kommer sätta pâ en käk för att hjälpa honom ytterligare pâ gräset."


Två och en halv timme senare - närmare bestämt 18.05 -  i Sundbyberg på Solvalla är det dags för lillebror Nelle Atticus Jake att ge sin mor en fin present. En tidig strykning av finnen Midnight Hour (bara några timmar efter att startlistorna presenterades och så förbannad jag blivit om vi varit förstareserv!) har förbättrat spåret en aning. Det är ett jämnt lopp och nästan alla tränarna tror på chans. Idealet är väl att han får spara sin speed från början och slinka ner i ett andraspår och att optimisterna kör mot varandra där framme. Då vet vi vad han har att spela ut när upploppet nalkas. Så här säger Travronden: "Nyttig herre som matchats i tuffa gäng. Gör sällan bort sig. Får problem att hitta position från aktuellt spår. Räknas bara som skrällbud." Å så har de rankat honom sist. Jag är rädd för att han trots en toppenprestation kan på sina tjugo starter få sin första riktiga nolla i penningsraden (diskningen i Halmstad räknar jag inte). Alla andra har väl gått hem men jag kommer att vara på plats i närheten av vinnarcirkeln för man vet ju aldrig. Trav är trav...

 

Å så kommer det positiva rapporter från Monika angående Nelle Pride. Hon skrev förra helgen:  "Det verkar som vi äntligen har lokaliserat Prides problem. Träck/blodprovet visade full aktivitet av parasiter. Trots att han blivit avmaskad bâde i februari och sâ sent som 1 maj. Men det verkar som om maskarna aldrig har kunnat komma ut efter avmaskningen som i normala fall. Istället har de samlats pâ hög i slutet av ändtarmen och bildat en boll och i hög fart har de tryckt pâ och orsakat att han inte kunnat stänga ändtarmen efter avföring och därmed sugit luft. Igâr var veterinären här och sondade honom med ett riktigt starkt avmaskningsmedel. Han sade att det borde lösa upp allt och vi ska se reslultat ganska omgâende. Ev fâr vi göra om proceduren om en vecka för att ta död pâ ev ägg som kläcks. Sen tar vi ett nytt prov om 10 dagar och ser vad de säger."


Nelle Atticus Paco skuttar omkring i hagen och bara väntar på att få åka till Kalmar nästa lördag och fira syrrans dag.

 

Så över till dagens V75a och jackpotsjagandet. Vi är så där i valet och kvalet om vi ska åka ut eller nöja oss med TVn. Just när detta skrivs skiner solen och fåglarna sjunger i parken utanför fönstret och det ser ut att bli en fin dag. Men kollar man väderkartorna så ska himlen öppna sig precis kl 13.00 och prognoserna är samstämmiga så inget att hoppas på. Men det vore ju helgerån att avstå en elitloppslördag... Ni ska slippa långa kommentarer till V75-loppen då ni fått så mycket annat att läsa.Men håll tömmarna för "TV-systemet"!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2015-05-30
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 27

Avd Ordinarie hästar
1 4, 5, 10
2 1, 2, 4, 11
3 5, 8
4 1, 3, 7, 8
5 3, 10, 11, 12, 14
6 4 Jeppas Maxi
7 13 Mellby Viking

Vadet gäller startnummer

480 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 240,00 kr

Kvittonummer: 250C AD9D 1B13 1101

 

Lördagshälsar en hoppfull

Anders

 
Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni