STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-05-02
TÄNDER DE TILL NÄSTA GÅNG?

Monika har mailat en lång analys med kommentarer till Nelle Käcks och Nelle Prides senaste insats. Av förklarliga skäl då den väcker en hel del frågetecken om deras form och om de duger i den franska konkurrensen. Så här säger Monika:

 

"Allt blev fel idag. Med facit i hand är nog smygresor ett bättre och säkrare sätt att fâ med sig en del av priskakan hem. Men idag var dagen att testa. Hemmabana och ingen resa som kostade. En bra start av Käck, men dâ han gick fram för att frâga om att fâ överta sade ledare först ja, men när han avancerade lite sâ ändrade sig plötsligt kusken i ledningen och svarade. Sâ det blev ett ryckigt lopp och väl i dödens sâ är det ganska kört. Hade kusken i det läget tagit upp lite hade han kanske hâllit hela vägen, men nu blev det fel och dâ han gav upp in i sista sväng sâ släppte kusken tömmarna. Jag kan inte klaga pâ hästens insats. Dödens är allt för tufft att gâ i pâ dessa banor med de lânga raksträckorna. Inte som i Sverige dâ banorna är mycket mindre. Och med facit i hand tycker jag personligen att han trots allt har mer moral när han fâr gâ i ryggar. Han startar fortfarande mot hästar som har mycket mer pengar än honom och dâ är det för tufft att gâ i spâren i tidiga lägen. Men snart börjar loppen i hans egen klass, sâ dâ ska det bli lättare. Sâ dagens katastrofala resultat fâr jag ta pâ mig som tränare, dâ jag beodrade kusken att om möjligt köra fram i ledningen. Ville dock testa, dâ denna start var första gângen det var logiskt möjligt att köra i ledningen. Hans övriga starter har innan varit allt för tuffa och de har ocksâ körts i allt för högt tempo för att han har haft en chans att köra dâr framme. Sâ dagens dâliga resultat blev bara facit pâ ett oturligt loppscenario.

 

Pride däremot förbryllar mig en del. Han tog aldrig tag i grejorna idag och sprang enligt kusken hela första varvet och sket och pruttade. Dâ jag inte ändrat pâ foder eller hö, sâ känns det konstigt att tro att nâgot sâdant stör magen, men vi fâr klura och kolla upp det.  Och om de "suger luft" frân ändtarmen sâ kan de aldrig fâ upp farten ordentligt, vilket ocksâ visades i dagens lopp.

 

Hade tandläkaren pâ dem efter loppet. Dâ Käck, trots att han nu är smidig och helt haltfri ändâ har fortsatt att hänga lite pâ en töm, sâ ville jag fâ munnen kollad. Och tandläkaren var inte nâdig. Han kunde garantera mig att ingen hade kollat munnen pâ honom pâ flera âr och att det var troligen den riktiga orsaken till att han hänger pâ tömmen. Sâ om en var sâ ful i munnen var det lika bra att lâta han kolla upp den andra ocksâ. Och samma där. Trâkigt att det fortfarande verkar vara en bigrej i Sverige att lâta tandläkare kolla upp hästarna regelbundet. Vet detta redan sedan min tid hemma, men hade hoppats att detta hade ändrats. Men nu är det gjort."


Min kommentar till Monikas kommentarer är att Käckens lopp blev helt fel. Dödens för honom på dessa banor och mot starka franska hästar går bara inte. Pridens problem bekymrar ju förståss och han var ju riktigt blek med tanke på det lopp han serverades. Tandstatusens betydelse råder det ju delade meningar om och är ju i vart fall ingen förklaring till gårdagens sämre prestation då de haft dessa tänder i flera år.

 

Men över till dagens V75a på Örebros mer eller mindre cirkelrunda oval! Ni har haft tillräckligt mycket att läsa redan så jag kommenterar inte "bästa möjliga scenario" denna gång. Det hjälper ju inte i alla fall. Men vi provar ännu en gång med att ni håller tömmarna! 

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2015-05-02
Bana: Örebro
Spelform: V75, omg. 21

Avd Ordinarie hästar
1 1, 2, 5, 6, 7
2 5 Shiraz Brodde
3 7 Magic Tonight
4 1, 2, 4, 5, 9, 11
5 1, 5
6 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9
7 15 Mellby Viking

Vadet gäller startnummer

420 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 210,00 kr

Kvittonummer: 494A A1EA 50B3 9301

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni