STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-04-11
FLYGANDE ÖVER UPPLOPPET!

Vet inte om ni läste rapporten i Travronden från Frankrikeloppet och Roiboos seger. Jag har inte lyckats se loppet ännu men tydligen pep Nelle Käck till ledningen och höll bra in i mål till nytt rekord faktiskt: 15,8l. Nelle Pride klarade tydligen inte tempoväxlingen på upploppet men var inte trött i mål. Å nu är det dags igen på tisdag den 14 april - där de stöter på en gammal Lönborghäst för övrigt: Beatles! - och så här skriver Monika:

"Jag har anmält till start för bâda i Cavaillon (bara 1.5 timme frân stallet) nu pâ tisdag. Inte säkert att de kommer med, men troligtvis ser det ut som det (De har kommit med som jag förstår det, min kommentar Anders) Bâda har tagit loppet i Lyon pâ bra sätt, sâ vi startar om vi kan, dâ det sedan ser tunt ut med lopp innan 1 maj. Ett lopp, som pâ pappret ser bra ut och vi startar och hoppas pâ en 4-7 plats, dâ vi garanterat fâr bakspâr bakom bilen. Käck gick ju bra sist men kommer ocksâ med all säkerhet att vara lite vassare med lopp i kroppen.

Pride hade ju ocksâ ett montelopp samma dag, men dâ han svänger mindre bra i högervarv är det bättre att starta sulkylopp, dâ han dâ fâr hjälp av sidostängerna i kurvorna. Det blir samma kuskar som i Lyon.

 

Men redan på måndagslunchen är det dags för Nelle Atticus Paco. Lopp 2 kl 12.40 och ett fyraåringslopp med voltstart över medel. Spår 9 vilket betyder bakspår på första volten men med förra loppet på näthinnan ska han ju vara med därframme bara det inte häxar i loppet med det spåret.

 

Men den stora och fantastiska begivenheten är ju självklart Nelle Atticus Jakes framträdande på hemmabanan Jägersro. Det blir ett fantastiskt väder med sol, 15 grader varmt och svaga vindar. Det är ju Olympiatravsuttagning och massor med folk och synd att inte fler andelsägare sluter upp nu när vi har fribiljetter och allt. Chansen kommer ju inte så ofta. Det är över ett och ett halvt år sedan vi hade starthäst på V75. På flyget hem från Stockholm igår efter att ha läst allt om loppet i såväl Travronden som Aftonbladet så lutade jag huvudet mot fönstret och blundade - det fanns ju inget badkar att krypa ner i - och körde helt enkelt alla hästar i loppet och det slutade så här (ni som har för avsikt att se loppet på plats eller i TV-rutan ska hoppa över de kursiva raderna som följer så jag inte förstör spänningen för er)::

 

Ludde satsar från innerspår med sin 1. Onceforallface (det stod ju redan i programmet). Johnny försöker nå ledningen med 3 From Dust to Dawn. Utifrån kommer också favoriten 6 Conlight Ås som Sören med vår 5 Nelle Atticus Jake försöker hålla ute. Men hoppsan Luddes häst galopperar in i första sväng och Takter får överta, Adielsson får snällt inta dödens medans Sören kryper ner i hans rygg. När Ludde lyckades ta ut sin häst ur fältet får Christoffer överta vinnerhålet med sin Luddehäst nr 1 Odd Face. Juul vet ju att han egentligen inte har här att göra med 4. Ultimo Tango och backar sig sist. Goop med 7 Orion Tilly och Lövgren med sin 8 Västerbo Eclair kör preparé inför Kungapokalskvalet och hamnar i tredje repektive fjärde utvändigt. Positionerna är intagna och ledaren får lugna upp och både reflektera över distansen och nästa lopp och Erik har inga tanke på att trycka upp tempot. Det går i snällt 16-17-tempo. Men halvvarvet kvar stöter Goopen och Sören ger sig iväg i tredjespår. När de svänger in på upploppet så avgör Jaken med sin pateneterade 0,9-spurt och klär enkelt av de toppstammade! Fäderna Viking Kronos, From Above, Pine Chip eller allt vad de heter står där och skäms i sina hagar. Den enda som är lite glad är Conlight Ås pappa som ju är farfar till vinnaren!!

 

Värt att notera är att tipparna Malmrot, Vadsmo och Goop varnar för vår häst och har med honom på sina system. Ännu bättre är det att Nybrink inte har med honom. Det ökar chanserna väsentligt!

 

Men jag är ännu säkrare. Jag spikar efter gårdagens flygtur och då har jag förstört spänningen för er som hoppat över det finstilta. Inga kommentarer i övrigt utan: Jägersro here we comes! Ni andra håller tömmarna!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2015-04-11
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 18

Avd Ordinarie hästar
1 5 Nelle Atticus Jake
2 1 Napoleon C.D.
3 1, 2, 10
4 1 Buzz Mearas
5 1, 2, 4, 6, 9, 10, 11
6 4, 6, 9, 11, 12
7 1, 3, 4, 9

Vadet gäller startnummer

420 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 210,00 kr

Kvittonummer: 85C8 951C 2A35 9545

 

Härliga lördagshälsningar:

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni