STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-03-21
SIKTET INSTÄLLT PÅ 11 APRIL!

En spännande vecka väntar och det ser ut som det blir tre starter för oss. Åtminstone om jag kan tyda det franska starlistesystemet rätt så ska Nelle Pride komma med i monteloppet i Marseilles (Borely) på onsdag den 25 mars. Loppet heter så fint som "Prix de Caves Saint-Marc de Caromb" och från min skolfranska kommer jag ihåg att "caves" betyder grotta men det låter ju å andra sidan inte så kul. Men googlar man på hela namnet så är det alltså en vingård och vad jag förstår lagras vinerna i grottor. Så var det med det! Loppet går över 2400 meter och Priden står på främre volten och förstapriset är lite drygt 10 000 euro. Men jag får återkomma när jag får rapport från Monika!

 

På tisdag på Jägersro är det så dags för Nelle Atticus Paco. Sören tyckte han kändes kanonfin både innan och efter galoppen som orsakades av att han tuschade i ett hjul på framförvarande häst. Det är ju kortlopp men trots att Sören tycker att Paco kanske mer är en stark långskubbare så har han ju gjort bra prestationer över aktuell distans. Hyggligt femtespår bakom bilen. Värst emot tycker jag Samulessons hästar verkar vara som har spår innanför, Lugauers nr 6 och så Steen Juul styrning men från ett besvärligt tolftespår. Loppet går kl 19.19 och mina förhoppningar är pengar.

 

Å så dagen därpå går färden till Mölndal och Åbys travbana. Nelle Atticus Jake får kvinnligt sällskap i transporten då Pacos syrra ska med. Jakens lopp är Åbys femte lopp och går av stapeln 20.02, Det blev tufft och ett skitspår nämligen nr 10. Han stöter på två motståndare som han avfärdade på Jägersro senast: Spitfire Effe och Juppi. Frågan är om inte de bägge stona i loppet är värst emot? Mikael J kör en märr som vunnit i fem av sina sex framträdanden och dessuton med kanonspåret nr 2. Unge Untersteiner kör ett sto åt Stenströmer som inte går av för hackor men som möjligen har ett sämre spår än Jaken nämligen längst ute på vingen. Å så kommer Goop med en Love You-avkomma och som treåring i Åke Lindbloms regi varit ute på V75 flera gånger och gått kanontider. Nej det blir stentufft detta och kanske Sören kör preparé med sikte på den 11 april!

 

Vad händer då den 11 april? Jo då är det Olympiatrav på Jägersro och då går också ett så kallat "Derby Trial" för fyraåringar över derbydistansen 2640 meter. Förstapriset är 150 tkr så här får man räkna med att landets bästa fyraåringar som är igång möter upp. Om Jaken känns fin i onsdagens Åbylopp och tar det loppet som han brukar göra - det vill säga på ett bra sätt - så vet jag att Sören siktar hit. Och ska han pröva i derbyuttagningarna senare i år så är det ju lika bra att stångas mot kulltoppen redan nu. Han gjorde ju inte bort sig mot Kriteriesegraen i Kalmar i höstas precis. Gör en notering i kalendern i alla fall och jag ska se om jag inte kan fixa ett tiotal friplåtar som vi får fördela eller lotta ut på något sätt. Det brukar vara mycket folk och festligt på dessa Olympiauttagningar.

 

Å så hade vi ju faktiskt sju rätt (igen!) i lördags vilket gör att vi har lite mer att lira för nu denna jackpotomgång. Jag har satt ihop ett reducerat Jokersystem där utgångsraden är på 16200 rader och som krympts ihop knappt 2700 rader. Det behövs att 2 A-hästar går in och att max en av C-hästarna vinner för att vi ska få sjuan även denna gång. Några kommentarer: Det finns ju en tänkbar spik i första avdelningen men det kan vara en favorit i fara och det är ju inte kul att spricka direkt. Feelingen har jag för Falcon Håleryd men spåret är ju trist men med långt upplopp så? Hemmapappan Nilsson låte riktigt "laddad" för sin häst i andra avdelningen. Å så undrar jag om det är en kuskeffekt när inte Stepping for Money blir favorit. Men nu när racerföraren (som jag trodde var norrman!) själv svingar sig upp så kan det väl bli åka av. För en gångs skull tror jag Bosse Knopp har rätt att när två träter så slår en tredje till. I vart fall är jag besatt av tanken att Adielsson står som segrare i klass I-försöket och en sexprocentare rensar ju. Jag har hört att skillnaden mellan ston och hingstar är större bland kallbloden. Och precis som jag skriver detta får jag se att min A-häst och drag bland isbjörnarna är struken. Men jag ser att Joker utsett Lannem Silje till reserv på de kuponger där Lome Brage lämnats ensam. Så då får vi hoppas att märren visar att hårda ston är hårda ston. Å då får väl Veijo vinna i näst sista då istället och jag tror inte sagohästen är redo att vinna från bakspår i premiären. Så vem som helst av dev fem kan det bli! Ett önskeresultatet som rensar en del är: 12 - 4 - 2 - 4 - 10 - 7 - 7. Håll tömmarna!

 

Avd                               A-häst                      B-hästar             C-hästar

 

1                                     3                            12, 4                   7, 9, 2

2                                                                   7, 11, 4

3                                                                   2, 3, 15               8, 7, 14

4                                     3                            4

5                                     4                            10, 7                   11, 15

6                                     7                             1

7                                                                   1, 6, 9                  5, 7

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni