STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-01-25
TVÅ FEL OCH ÅTTA RÄTT!

Rubriken syftar på att här ska komma två rättelser men först att jag hade helt rätt om On Track Piraten som vann plättlätt på kolstybben. Så där satte nog patrioterna några grodben i halsen! Övriga sju rätt hittar ni längst ner i inlägget! Ett av de två felen var att jag i "första upplagan" av gårdagens blogg påstod att Piraten hade chans att vinna fem miljoner men det var ju "bara" knappt femhundratusen. Och orsaken är att jag nu läst franska och belgiska proppar och startlistor och där står ju allt i euro. Å så trodde jag ATG också gjorde i sina startlistor när loppen går i Frankrike men det var ju redan omräknat! Borde ju ha tänkt efter.

Och även mitt andra fel har med växelkursen att göra. På förstasidan hade jag skrivit att våra hästar hittills sprungit in ca 43 000:- i januari. Och som den uppmärksamme läsaren påpekat så stämmer inte det. Jag gjorde det lite för enkelt och räknade euro gånger tio när det ska vara ca 9,4. Så det ska vara knappt 40 500:- kr vilket det nu är rättat till.

 

På tisdag åker således Nelle Käck och Nelle Pride söderut. Ni som såg V75 Direkt igår kunde i reportaget om Maven se den fina anläggning där de står nu och där också Solvato laddar inför dagens storlopp. Mavens skötare är förrsten en trevlig kolmårdskille (det också) vilket ju inte gick att ta miste på när han öppnade munnen och talade sin vackra dialekt. Om jag har rätt för mig så var Tobias Gustafsson också skötare till Opal Viking. Och om jag inte är helt fel ute så var pappa Gustafsson den som egentligen tränade Nisse Enqvists Opal Viking där på Långa Gärdet i Kolmården. Tänkte förresten passa på och bjuda på dagens segrare och storskräll i PdA? Kom ihåg vem som sa det först: Tumble Dust! (Ni såg kanske hur bra Backfire gick i skymundan igår?).

 

Nåväl det var detta med Priden och Käcken. Tänkbara kommande lopp i södern som jag fått av Lönborg och som faktiskt är aktuella för båda hästarna är:

9/2 i Toulouse, knappa tre kilometer och stängt vid 168 tusen euro och med tillägg vid 84´. Förstapriset är 12 600 euro.

15/2 i Hyeres (som ligger vid kusten mellan Marseilles och Cannes) 2650 meter stängt vid 119`euro. På vinnaren väntar 9000 euro.

8/3 finns det i Cagnes Sur Mere dels ett amatörlopp 1609 m (i mailet står det som tänkt för Priden men jag tror de har blandat ihop hästarna) stängt vid 111´euro och som borde vara lämpligt för Nelle Käck. Dels ett montelopp över knappa tre kilometer med max 167´euro och tillägg vid 81´och då måste de ha tänkt på Nelle Pride. (Tyvärr hittar jag inte den proppen så jag vet inte vad prispengarna är).

 

Jag har också försökt att öppna ett konto hos "genybet.fr" (fick ju låna ett konto av Lönborg för att kunna följa det belgiska loppet senast) för att kunna följa deras livesändningar men inte lyckats. Jag tolkar det som att man måste ha en adress i Frankrike eller Monaco för att kunna göra detta. Men om någon "hacker" läser detta och lyckas kan ni väl tipsa mig på min mail så ska jag lägga ut det på bloggen.

 

Å så över till de "sju rätt" som återstår för att uppfylla rubriken. V75 för mig är en hel veckas sugande på en karamell. Tar ett lopp per dag (nästan) och läser noga och grubblar på gåtan likt Rydbergs tomte. Däremot har jag inte tid med lopparkivet men å andra sidan har ju tipsexperterna läst på så där kan man ju åka snålskjuts. Å sen på lördagmorgonen över en tidig kopp kaffe så knyter jag ihop säcken och är säker på min sak ända fram till sista avdelningen är färdigkörd. Då är det bara att skaka av sig misslyckandet, bryta ihop och se fram mot söndagskvällens nya frächa startlistor. Så jag gillar inte de här extraomgångarna. Man är bara dåligt påläst och känner man får chansa och har inte alls samma självförtroende. Så när det nu ändå är så så provar jag en ny metod idag. Jag använder både en bra hammare och en bred pensel. Så jag hamrar jag med ett slag vardera in hela fyra spikar och favoriter (och eftersom det är inlämnat tidigt har jag för ovanligheten även med reserver i tre av fallen eftersom turordningen inte såg så kul ut). Å så målar jag i tredje, sjätte och sjunde avdelningen. Om det då skräller i rätt avdelningar kan det ju bli stålar ändå. Så håll tömmarna aven på en söndag! 

 

Registrerat spel

Datum: Söndag 2015-01-25
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 5

Avd Ordinarie hästar (Res.)
1 1 Ryan Kronos (10)
2 2 Darius Boko (6)
3 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
4 6 Coco de Vie
5 5 Rub it Out (4)
6 1, 2, 5, 8, 9, 11
7 2, 3, 5, 11, 13, 14

Vadet gäller startnummer

396 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 198,00 kr

Kvittonummer: 8306 461D 5BA1 1141

 

Söndagshälsar

Anders

OBS missa inte dokumentären om Helen A Johansson. Kanonbra och hustrun kom på mig med att sitta och snörvla när Ina Scott skar mållinjen som etta! Tror den går att se via ATGs hemsida också.

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni