STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2015-01-03
ÅRETS...

Ju äldre man blir ju mer inser man att finns det någon mening med livet så är det att samla på upplevelser. Och vad passar bättre runt ett årsskifte än att ta fram och damma av några under det gångna året. Här följer några både höjdare och lågvattenmärken som jag hittade i min travgarderob:

 

ÅRETS HUVUDBRY

Det måste utan tvekan vara Nelle Atticus Pacos galopper i sista sväng på Jägersro. Nästan på millimetern på samma ställe kommer de. Man undrar ju om där finns ett spöke som bara han ser men varför är det då inte på plats ett varv innan? Kanske är det ändå detta med oljudet som kuskarna för i sista sväng som han blir rädd för när propparna är dragna? Det såg ju bättre ut nu senast och förhoppningsvis rätas frågetecknen ut kommande lopp.

 

ÅRETS RÅN

Ingen tvekan här heller. Det står Halmstads måldomare för när de diskar Sören när han försöker undvika en olycka i sista sväng. Det är ju ingen trängning och inte ens loppavgörande när Sören tar sig ut. Ombytta roller med Lövgren är jag hundraprocentig på att det inte blivit diskning. Men vi har sett det förut och kommer säkert att få uppleva det igen: subjektivitet och ojämnheten i bedömningarna!

 

ÅRETS HÅN

Det står Svensk Travsport för. Å ena sidan snackar man i finrummen om vikten av hästägarna och att locka fler till sporten. Å andra sidan tar man tillsammans med banorna beslut om att utestänga samma hästägare när man har häst till start en V75-lördag. Kommer ni ihåg brevet från Halmstadstravet i samband med Sprintermästarhelgen…

 

ÅRETS MÅNAD

Spontant tänkte jag september med Derbyhelgen (återkommer jag till under annan rubrik) och raden 11 1-1-4 och 98 100:-. Men då hade jag tydligen glömt hur det såg ut i maj: 7 2-3-0 och 111 700:-! Så Sköna Maj får det bli!

 

ÅRSTIDEN

Detta blev ett av de knepigaste valen. Klart att Nelle Atticus Jakes seger och tid på Jägersro under derbyhelgen smäller högt. Banrekord och allt men prestation ryms som sagt på annat ställe. Nelle Prides tid : 12,5 ak i monté,  som han noterade på Solvalla under elitloppshelgen är den 6:e (!) bästa i Sverige i år över distansen. Men jag återkommer också till den insatsen. Nej det får bli Nelle Käcks lopp på Jägersro den 2e september när han blev tvåa på 12,7 kort distans med voltstart. Det är den tredje snabbaste tiden en sexåring gjort i år på distansen och den 28:e alla åldrar.

 

ÅRETS SOLIGASTE

Som vanligt är det elitloppshelgen på Solvalla. Anna och jag snackade om att vi hade nog anmält lite hårt när Nelle Pride kom med i montéeliten på elitloppssöndagen. Men som vanligt gör han ingen besviken utan tar fram löpskallen när det som bäst behövs och han blir bjuden på en bra resa. Trea till vinnaroddset 71 gånger pengarna och tidsnoteringen har ni ovan!

                                                                                                              

ÅRETS ÅK

Tänk så många gånger man stått vid staketet och avundsjukt tittat på de hästägare som får åka häst och vagn vid segerdefileringen under derbyhelgerna på Jägersro. Å så är det lördagens sista lopp å våra två hästar sitter hermetiskt instängda på sista bortre långsidan och vi är på väg mot utgången.  Då hittar Sören som genom ett mirakel ut med Jaken i sista kurvan och kommer som skjuten ur en kanon och Sofie smyger skickligt invid sargen med Paco. Det blir en häftig språngmarsch mot vinnarcirkeln (jag trodde varken knän eller hjärtat skulle palla) för att konstatera att vi är ett och trea till vinnaroddset: 24 gånger och Pacos plats 12 gånger! Å tänk att få äntra och packa ihop sig på hästskjutsen och även om de flesta hade gått hem så fanns det ändå några att vinka åt på publikplats!

  

ÅRETS AVSLUT

Inte helt givet. Alla fyra stod för bra avslutningar i årets respektive sista lopp på svensk mark. Men till syvende och sist är det väl ändå Jakens lopp på Kalmar den 28 november.  Han är egentligen bara rättmätigt slagen av kulltoppen Je t´aime Express som har 2,7 miljoner på sitt konto. Hade samma regler tillämpats på Kalmar som i Halmstad mot Sören så hade ”Sonen” diskats (detta var ju verkligen loppavgörande!) och vi hade varit solklar tvåa!

 

Och för att sedan få en fin övergång till nedanstående V75-rad kan vi konstatera att en av favoriterna i klass II-loppet ”Springover” var klart slagen denna kväll på Kalmar! Idag håller vi tömmarna inte bara för nedanstående rader utan för en nytt härligt travår med våra hästar.  

   

Registrerat spel

Datum: Lördag 2015-01-03
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 1

Avd Ordinarie hästar
1 3 Calvin Borel
2 5 Springover
3 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
4 3, 7, 9, 12
5 1, 4, 10
6 4 October Kronos
7 6, 7, 11

Vadet gäller startnummer

396 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 198,00 kr

Kvittonummer: 6786 7265 1825 1101

 

Soliga lördagshälsningar

Anders

Kommentarer:

11:57, 2015-01-03

Hej Är det samma omgång vi är med i. mvh per

Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni