STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-12-28
MENLÖSA...

...barns dag "firade" vi till för bara några år sedan denna dag när man bytte namn på den till "Värnlösa barns dag". Ett ganska meningslöst namnbyte kan tyckas och semantiskt felaktigt. Menlös i sin ursprungliga bertydelse är "oskyldig" vilket är en väsentlig skillnad mot att vara värnlös. Man kan ju vara skyldig men värnlös! I vart fall var det en massa oskyldiga högst tvååriga gossar i Betlehemstrakten som fick sätta livet till i den massaker som följde på Herodes jakt på Messias för drygt 2000 år sedan. För övrigt så i Betlehemstrakten fanns en ort: Rama (nuvarande Ramallah) och när mödrarna begrät sina mördade barn så uppkom ordet "ramaskri".

 

Ja det är sådant man får blogga om när det inte finns något att rapportera kring våra hästar. Vad jag tänkte komma till är att dagens rad inte är särskilt menlös (i den betydelse som ordet senare har fått). Slår den in kommer den förmodligen att förorsaka ramaskrin bland andra tippare då vi med tur och skiklighet kan vara bland de få som har sju rätt (det blev ju fyra femor dan före doppardan så formen är OK om än inte på topp). Men det är alltid en nackdel när man tvingas tippa med skorna på!

 

Så här hade jag tänkt mig att det skulle gå:

Henrik Svensson den skicklige Bergsåkertränaren underskattas alltid av tipparna och av sig själv. "Det är pengar som gäller" och det tror jag också när han kan kvittera ut 125 kr i förstapris efter att ha snuvat storfavoriten Björndansaren med sin nr 8 Fredrik Laday (som Nelle Pride slog när han var femma i Norrlands Grand Prix för drygt två år sedan).

Sen är det bara att spika favoriten. Varför konstra till det?

I guld kan jag bara inte låta bli att slå en flukt på hemmatränaren Åkes tjusiga Love You-avkomma och sjuprocentare.

"I sitt livs toppform" säger Markus Schön om Super Otto så det var nära spik men kan ju varken räkna med eller räkna bort Oliver Kronos men ska det bli några ramaskrin så får vi hålla på femprocentaren från sitt innerspår.

Såg ni Svanstedts uppvisning på Bergsåker igår. Och han lät sig interjuvas av TV4 så långsint kan man väl knappast kalla honom. Men han misslyckades med Robert Bergs How Amazing Tooma från liknande läge som Jorma nu har bakom Bergs nyförvärv (en Rehnhäst!) i femte avdelningen. Jag håller kung Åke som en bättre kusk än Jorma i vart fall från ett sådant läge så varför ska Kontio lyckas idag? Nej det blir att förgäves jaga ledaren nr Hunter Mahan i två varv och därmed kan vi ringa in ännu en segrare till 7%.

Sen får det gå hur det vill i nästa avdelning för jag kunde inte bena ut loppet. Det bästa är ju en högoddsare så varför inte Adielsson bakom en Westholmhäst som enligt tränaren är på absolut topp men fått sämsta läget. Eller en Forsellskräll eller varför inte Henrik Svensson igen. Alla tvåprocentare! Men ingen har väl något emot champange om den är som Churchill sa: "Torr, kall och gratis!".

Avslutningsvis så kan man kalla mig allt annat än menlös i vart fall. Jag skippar helt enkelt storfavoriten Zelda Zonk och tyckte Veijo såg sådär julmysig ut på TV igår när han berättade om pansarkryssaren Dernier Vikings chanser (dernier betyder "sista"). Men jag tror man ska tyda namnet som "avslutningsvis" istället vilket i min värld betyder att hon i den avslutande avdelninge på V75 i Örebro på Menlösa barns dag (som det fortfarande heter i Finland) kommer att avsluta snabbast. Å så tar vi också tron och Bibeln till hjälp och citerar Matteus 20:16: " Så skola de sista bliva de första..." . Men hjälper nu inte detta så förutsätter jag att ni hållit tömmana hela eftermiddagen! 

  

Registrerat spel

Datum: Söndag 2014-12-28
Bana: Örebro
Spelform: V75, omg. 69

Avd Ordinarie hästar
1 1, 8
2 5 Nadal Broline
3 1, 2, 3, 5, 9
4 1, 12
5 6, 14
6 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12
7 10 Dernier Viking

Vadet gäller startnummer

440 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 220,00 kr

Kvittonummer: A340 2A24 3881 9141

 

Söndagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni