STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-11-21
HÅLL TÖMMARNA Å DRIV INTE!

Travronden rankar Nelle Käck som åttondehäst och det är där nånstans jag också hamnar när jag studerar motståndet. Molle och jag är överens om att Kasper K:s styrning "Nokén Fräkkert" trots spåret bör vara favorit. Det är ett tufft och öppet lopp och Lönborg säger också till Ronden att det förhållande att hästarna såg sega ut på Lunden kan bero på att de bara galopptränats. "Jag räknar med att formen ska vara uppåt, men hoppas i första hand på vettiga pengar, säger Michael Lönborg".

 

Vi är rätt överens om rankingen i Nelle Prides lopp också. Molle har honom som sjua och håller den gamle fransmannen "Organdi D´Or" som bästa hästen. "Han var seg i den senaste starten på Charlottenlund. Inför det var han mestadels galopptränad och jag räknar med att formen ska vara vassare den här gången, men jag har inga direkta förhoppningar trots det, säger Michael Lönborg."  Så blir det pengar i båda loppen på Halmstad ska vi vara riktigt nöjda!

 

Så vänder vi blad som Kungen sa och hamnar på Jägersro på tisdag. Jag tycker inte Nelle Atticus Pacos motstånd ser så blodigt ut även om det är äldre hästar. Men de har ju inte tjänat så mycket pengar och heller inte sprungit så mycket fortare än vår kuse. Risken är ju att han hamnar inlåst på innerspår och inte får någon lucka. Distansen ska inte vara något problem tycker Sören. Travronden har honom som outsider och har rankat tre hästar före honom: Perssons, Karlstedts och Lugauers.

 

Å så strax efter klockan nio nu på måndag vet vi om Nelle Atticus Jake kommit med i finalen på Kalmar.

 

Å så ska jag göra ett nytt försök att bidra med vinstpengar genom att trava hem sju rätt och denna gång med hjälp av ett reducerat så kallat Jokersystem. Jag la ju undan en tusenlapp av vinstpengarna att köra för idag. Jokersystem har flera varianter och det jag använder är att ranka de hästar jag tar med på systemet beroende på en chansbedömning som A-, B- eller C-hästar. Sen måste jag sätta upp vissa villkor dvs hur många hästar som måste vinna i respektive kategori och lopp. I detta fall är det 5760 rader i ramen som reducerats ner till 2076 rader. Det krävs att minst 2A-hästar och att högst 1 C-häst vinner för att vi ska få sju rätt.

 

Sen är det ju alltid roligt att spekulera. Jag tror och hoppas att A-hästarna med bäst chans är den norska "Köpmigmånen"-hästen och Malmqvists "Donna". Den C-häst jag har bäst känsla för och som är en riktig skräll är Haraldinho i sista avdelningen. Både Schön och Melander låter uppåt även om de inte tror på seger. Men det gör jag då de säger att läget är perfekt och annonserar skoryck! Sen för att vi ska kunna kapa åt oss riktigt mycket sillstinkande oljepengar så föreslår jag: Lars Is i andra, att firma Båth-Adielsson slår till i fjärde, en norsk sexprocentare kan få vinna i femte innan det kommer en Båth och lägger till i sjätte. Å så sena strykningar som förändrar en del. Istället för vår A-häst i fjärde går nr 11 in men vi håller ju ändå på Båthens. Haraldinho kan vi glömma och där går Goopens gamla slitvarg in istället så vi lägger väl slantarna på honom då! 

 

Jag vet att jag kommer att sitta och reta upp mig på det norska spöförbudet i eftermiddag! De norska upploppen ser riktigt illa ut med kuskar som driver yvigt med hjälp av tömmarna. Det har ju inget med djurskydd att göra. Ett spö som man lägger på ett par gånger skadar ju ingen häst och är dessutom en säkerhetshjälp då man kan korrigera en vinglande häst med hjälp av att bara visa spöet. Nej tillåt pisken men beivra hårt felaktiga drivningar! Å snälla ni ta nu inte efter i TV-sofforna och och börja fladdra och riskera slå ut pilsnern på bordet. Nej håll tömmarna och hästarna friskt på bettet!

 

Avd              A                B                  C

 

1                  2                 1, 5              10, 6

2                 5                  1

3                 11               13, 9, 8         1, 7

4                 6                  5

5                 4                  2, 7, 10

6                                    6, 5

7                                    5, 11, 3          10, 1, 9

 

 

 

Lördagshälsar

Anders.

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni