STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-11-15
CHANSVÄRDERING

Det blir lite mer spännande när våra kusar kommer ut i klump. Innan Jakens lopp om alla hade vunnit hade vi kunnat håva in drygt 170 tkr på sex dagar. Hade han inte slirat i starten utan fått ryggen på vinnande Stud Muffin istället hade han hamnat i andra par utvändigt och med den spurten han levererade från köposition hade nog förstapriset varit vårt! Nu blev det 4300:- vilket gör att vi har 140 tkr i förstapriser att kämpa om de närmaste dagarna. Hur ser då chanserna ut?

 

Först ut i morgon söndag är ju vår nötande stolthet, Tio i fyra startar Nelle Pride i "Taroks Memorial". Två miljonärer stöter han på nämligen Luddes Kaffir Face och fyraårige talangen: Therumoursaidfire ( träna på den efter ett par pilsner ikväll). Malmqvist har med en treåring som nästan är svensk miljonär - tysk som han är: Elton Attack (han var bara femma när Jaken vann på Jägersro senast!). Det är åtta hästar och sex priser så nog borde det i sämsta fall bli sista matlappen på 3000:- danska. I bästa fall tror jag han är trea vilket skulle innebära ca 15 tkr i sevnska pengar, Det är ju ingen dålig kusk som förhoppningsvis kan ge oss en tidig "Juel-klapp"!

 

Trekvart senare glider sedan Nelle Käck ut på Lunden med Sjunnesson i "presentationen" (som defileringen kallas på danska). Där är det fem priser som sju hästar ska tävla om. Jag trodde först att han hamnat i ett kallblodslopp med en femårig isbjörn med rekordet 13,7 am, som lyssnar till namnet Spikeld. En sån ska man ju ha respekt för. Det är i vart fall bästa hästen i loppet som jag ser det. I övrigt tycker jag inte det ser så märkvärdigt ut. Klart det ska bli pengar här också (sistapengen är på 2000:- danska och i alla fall viss cahns att bli tvåa vilket skulle innebära ca 12 tkr svenska.

 

Å så på tisdag selar Viktoria äntligen (det är nästan två månader sen sist) ut Nelle Atticus Paco. Ett bra fjärdespår bakom bilen men med de tre värsta konkurrenterna innanför sig. Untersteiner (som tydligen fuskar och kör med rullskridskor på hästen) verkar ha en riktig skjutare i Staro Inlines med bricka 2. Firma Palm/Eriksson kommer även de med en Starohäst: Staro Ivy League (nr 2) som Jaken slog på Kalmar senast. Och på innersta spåret har Lövgren en märr som kanske vill ha ett ord med i laget: Höwings Tia Maria. Visst ska det väl även här kunna bli pengar med åtta priser och 5500:- som sämst. Trea med ett bra löpningsförlopp och utan galopp är inte omöjligt vilket skulle innebära 17 500:- in på kontot.

 

Om vi summerar våra chanser så bör den sämsta utdelningen på våra fyra starter runt denna veckända bli att vi lägger beslag på minst 15 tkr. Om allt klaffar för alla skulle det kunna bli 50 tkr vilket ju inte är så dumt även om det självklart är 140 tkr som hägrar där borta vid horisonten.

 

För övrigt kan vi nog ställa in oss på Kalmar den 28/11 och finalen i Treåringsserien för Nelle Atticus Jakes del och då snackar vi hundratusen i förstapris! Det är 2140 meter och autostart vilket innebär att 12 hästar erbjuds plats, Gårdagens sista försök vanns av Sylvester America som i och med det fick 20 poäng och passerade Jaken, The True F och Staro Italy låg redan före vår häst och fick ytterligare poäng men det förändrade ju inte möjligheterna. Bone Machine tog sig upp på samma poäng men av de tre som nu har 17 poäng så har Jaken klart mest startpoäng och kommer därför högst i ranken dem emellan. Om jag har räknat rätt innebär det en fjortondeplats och då krävs att två ovanför inte bör anmäla sitt intresse. Och den möjligheten är nog stor då fem av dessa inte startat på ett tag (Cindy Photo, Cingvar TT, Ebba Greenwood, Caddie Jasmina och Fideli Star). Sen är jag tveksam om Untersteiners kriterievinnare går ut i detta lopp. Först efter klockan nio måndagen den 24 november har vi full visshet.

 

Nåväl över till värdering av veckans chanser på V75. Visst kan det bli Veijos dag på Solvalla med ett äkta hattrick i avdelningarna 2-4. Men i fjärde avdelningen har jag garderat bland annat med glade amatören Robert Anderssons Jägersrohäst: Silver Annie. Anledningen till att hon gått så bra senaste tiden är att Per sålde sitt ensilage till Robert i somras. Robert var också spekulant på mitt ensilage men det blev ingen affär då en annan köpare slog till före honom. Men hade han kommit över mitt så hade jag spikat hans häst i dagens final! Jag vill i övrigt varna för Joker Stursk i första och Bon Frecia i sista! Håll tömmarna!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-11-15
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 61

Avd Ordinarie hästar
1 2, 3, 4, 5, 6, 10
2 9 Lover Face
3 8, 12
4 2, 3, 10, 12
5 3 Alvena Take It
6 10, 12
7 7, 8, 9, 10

Vadet gäller startnummer

384 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 192,00 kr

Kvittonummer: A328 820B 97A0 9545

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni