STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-11-01
"SNÖRPLIGT" SA WIBERG!

Det kändes bara så snöpligt (eller "snörpligt" som Pernilla Wiberg sa) att Uhrberg skulle få chansen. Sören körde snabbt fram i dödens och trodde kanske att Johnny skulle släppa men han höll istället uppe ett stenhårt tempo. Kuskinsatsen blev att köra mot favoriten och hålla honom instängd. När han sedan rycker huvan på Nelle Atticus Jake femhundra kvar tänker jag att nu är det nog tomt i tanken. Men hästen tar tag i grejerna och svarar ut Zachrisson utvändigt på ett föredömligt sätt men varken han eller Sören varsnar att Uhrberg tråcklat sig loss och rundar Johnnys tröttnande häst och kommer med en rökare invändigt.

Ibland måste liksom andraplatser sjunka in. Det går ju egentligen inte att vara besviken efter den prestationen. Men ändå var det ju en seger som rök. 15,4 var segertiden och det var ju bra tänkte jag och tog mig en fredagspilsner däruppe på Smögens havsbadshotell (vi är här hustrun och jag för att ge oss ut på hummersafari idag!).

Men då börjar liksom insatsen att växa. Han hade ju 20 meters tillägg. Måste kolla tiden! 14,8 dvs nästan lika snabbt som när han slog banrekord på Jägersro derbyhelgen! Å då fick han ett smyglopp vid sargen och nu gick han i dödens vilket innebär många meters längre väg och något som för de flesta hästar är mentalt knäckande. Dessutom i slutet av oktober och på Kalmar som inte gjord sig känd som någon snabbbana. Detta är helt klart en presation i klass med det svenska rekordet som lyder på 14,2 för treåringa hingstar/valacker på distansen. Ingen tvekan om att Sören har rätt när han påstår att Jaken tillhör landets bästa treåringar! De 12 poäng han fick till sina tidgare 7 kan räcka till final i Kalmars treåringsserie. I och för sig ligger han på trettonde plats nu men alla som ligger före går nog inte ut i finalen. Det är ett försök till om två veckor men jag tror inte Sören går ut så tätt igen?

 

"Var kom du ifrån" sa Sören till Uhrberg när de passerade mållinjen. "Dig hade jag ju slagit för länge sen". Å det var ju det att Johnnys styrning tvärdog som gjorde att Uhrberg fick chansen. Men Sören är lyrisk när han pratar om Jaken. Han svarar den utvändiga hästen ärligt och krigar hela upploppet ner. Klart han är trött i mål men blåser inte särskilt mycket efteråt. Nu ska hästen naturligtvis visa att han tagit loppet bra och att allt är OK. "Vi ska vara rädda om honom" säger Sören "det här är en häst för framtiden!" Men matchningen i november blir ett dilemma. Antingen ge honom en lite enklare uppgift på Åby den 13/11 där han står bra inne och kan tjäna 35 tkr och chansa på att han kommer med till finalen. (Av de tolv som ligger framför kan jag sätta ett litet frågetecken för fyra om de kommer till start och om de inte gör det så borde finalplatsen vara klar.) Eller gå ut i det sista försöket den 14/11 på Kalmar där han står tufft inne. Det blir för Sören och Viktoria att grunna den kommande veckan.  

 

Lönborg har funderingar på att öppna en liten filial i Frankrike i vinter. Vi har sagt ja till att skicka ner Nelle Käck och Nelle Pride dit ett par-tre månader för att prova på den franska konkurrensen. Det är ju fina pengar att tävla om på den franska landsbygden om inte annat. Vi får väl också se om det i så fall kan bli start på Vincennes också? Men alltså inget är klart ännu och han måste få ihop ca 6-7 hästar för att det ska löna sig.

 

Å så novembers första V75a med jackpot och allt. Helt enkelt: Håll tömmarna!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-11-01
Bana: Eskilstuna
Spelform: V75, omg. 58

Avd Ordinarie hästar
1 2, 5, 9, 11
2 3, 15
3 3 Oasis Bi
4 4 Dencos Nemo Kilab
5 1, 4, 12
6 3, 6
7 1, 2, 3, 4, 6, 8, 10, 12

Vadet gäller startnummer

384 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 192,00 kr

Kvittonummer: 278A 5A21 1AA0 9545

 

Lördagshälsar från ett disigt och grått Bohuslän:

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni