STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-10-18
PARHÄSTARNA "IVER" OCH "TÅLAMOD"

En självklart uppåt tränare-Norberg dagen efter! Och så även Nelle Atticus Jake som glad och pigg intog sin hage. Både häst och kusk skötte sig precis enligt de regiinstruktioner Sören givit. Jag fick höra i stallet att Sofie hade varit jätteglad och tacksam före loppet att hon fick förtroendet att köra en sådan häst (det var ju Sofie som kvalade honom!). Timmen var ju sen så tyvärr träffade jag henne inte efter loppet då de fick köra direkt till dopingstallet. Men jag antar att hon var ännu gladare efteråt då hon även satte dit sin första årsseger. Med hjälp av våra två treåringar har Sofie kört två in tredjedelar av de pengar hon tjänat som kusk i år. Apropå dopingstallet berättade Sören att veterinären hade sagt om Jaken att: "Detta är en riktig stjärnhäst!" och detta apropå att slappnade av direkt han kom in i stallet och därmed kunde kissa nästan direkt! Olika sätt att bedöma en hästs status på tävlingsbanan.

 

Lika glad som Sören var i onsdags lika hemlig var han när jag frågade om nästa uppgift (och då syftade jag på Jaken). "Jo nu siktar vi in oss på Jägers den 28/10 och Nelle Atticus Pacos lopp", sa Sören. "Jo, jo det vet jag" sa jag "men jag tänkte på Jaken". "Vi ska vara rädda om honom för han har en fin fyraåringssäsong framför sig" kontrade Norberg. (Å då malde mina egna planer i bakhuvudet som tyvärr grusades i tisdags. Jag hade tänkt han skulle bli tvåa och stå kvar i klass II och sen komma ut i V75 nästa lördag på Jägersro. Samticigt som jag är medveten att Sören helst vill matcha mot jämnåriga.) "Ja men du skall väl inte ställa av honom nu när han är i form" frågade jag. "Nä, nä" sa Sören men mer fick jag inte ur honom. Så jag loggade in och slog bland propositionerna på treåringslopp och hittade bara en passande uppgift nämligen i Eskilstuna om två veckor. Så jag ringde upp igen och frågade om de skulle ut på långresa, men så var det alltså inte. Det sägs ju att man ska spänna två fålar framför vagnen på livsresan nämligen parhästarna "Iver" och "Tålamod". Så nu får väl tålamodet dra lasset ett tag! 

 

Tålamod är vad som gäller för Nelle Käck och Nelle Pride. Priden var på återbesök igår fredag. Innan veterinärbesöket hade Lönborg kört sex intevaller (första gången med tränaren vid tömmarna) med honom och han kändes jättefin. Och han var fin i böjprovet förutom vänster framkota där han markerade. De röntgade för säkerhets skull men där finns inget att oroa sig för. Men ledvätskan såg fortfarande lite ful ut så därför blev det en dos kortison till och ytterligare fyra veckors karens. Så slutet av november är vad som gäller för "gamlingarna".

 

För att stilla ivern har jag konstruerat en frågesport med fina priser som ni hittar under fliken "Tävling"!

 

Å en tvååringskamp med hela 471 tkr till segraren väntar på Örebro under rubriken "Svampen" på V75 i eftermiddag. Malmqvist har ju bredd och åker upp med en armada med fem tvååringar från Malmö hela vägen till Närkeslätten för att kapa åt sig en rejäl bit av priskakan. Får han maxutdelning så kan han åka hem med nästan en miljon kronor och jag tycker ingen av hans kusar är chanslös! Men det är tvååringar och även om Tunika ser bäst ut på pappret så i unghästloppen spelar ju dagsform och tillfälligheter ännu större roll. I silver är det ju inga unghästar precis men vidöppet så jag har helt enkelt rollat i båda dessa avdelningar. Å för att travestera Magnus Falk när han sprang Ultravasan då han sa att utmaningen var att springa så långsamt som möjligt så har det sedan gällt för mig att "gå så kort som möjligt" i övriga lopp för att få råd med denna heltäckning. Så favoritparad tack i övriga fem och sen två skrällar och varför inte: Malmqvisthästen "Clintan" på läget och så en DD med en leende guldtand!  Det håller vi tömmarna för!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-10-18
Bana: Örebro
Spelform: V75, omg. 55

Avd Ordinarie hästar
1 4 Roto
2 2 Panoramic
3 1, 3
4 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12
5 3, 8
6 2 Sauveur
7 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12

Vadet gäller startnummer

440 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 220,00 kr

Kvittonummer: CB62 20DA 4380 1501

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni