STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-09-28
KRITERIEHELG "PÅ GÅNG"...

(eller: En travfanatikers och hästägares räddning när frestelserna lurar runt hörnet.)

 

Kvinnlig list? Kriteriehelg och auktion på Solvalla och av olika anledningar befinner sig hustrun och jag i Stockholm. Men hon har i hemlighet anmält oss till Lidingöloppets ”På gång” - en så kallad mörkeranmälan. Det gäller de sista 10 kilometerna av den klassiska terränglöpningen som arrangeras på fredagseftermiddagen och som ska avverkas i skritt. Och eftersom jag redan är delägare i tiotalet travhästar så var nog detta ett väl uträknat drag så jag inte skulle kunna besöka kriterieauktionen.

 

Och så här gick det:

Jag tillhör ju inte de snabbaste ut men hade skaffat mig ett bra spår. Han som säkert tidigare varit med och försvarat de blågula färgerna i disciplinen störtdök från sitt springspår och tog enkelt hand om ledningen. Jag kom iväg OK men hade någon som pullade där bak och nästan kom upp i bakvagnen så det var nära att jag hoppade i första sväng.

Efter bara en liten bit av loppet märkte jag att tempot var för högt och att jag hade behövt lopp i kroppen (två år sen sist!) så det var nära att jag kastade in handduken efter bara en liten bit. Men nu hade jag skaffat mig en bra position och tänkte får jag bara ett vilsamt lopp ska jag nog kunna stå distansen. Jag gick ju ändå ner i klass med tanke på att jag tidigare sprungit ordinarie Lidingöloppet på 30 km några gånger som unghäst.

Det blev sedan en behaglig resa med några tempoökningar men det märktes i Abborrebacken att fler var märkta av det höga utgångstempot. I övrigt det var som en vanlig vardagstravskväll det vill säga knappt någon publik alls utan bara de som var ditkommenderade och hade gula västar som kantade banan. Och precis som i lunchtravet på Halmstad i måndags så var det några gamla kusar ute som såg halta ut redan i skritten innan start och som väl borde ha tvångsstrukits.

När vi nalkas upploppet så kommer krafterna tillbaka och jag tycker ändå jag avlutar anständigt en bit bakom de andra. Men inga krafter kvar och slaka linor. Trots allt en rekordputsning med kilometertiden 9.45.3. Men nu får det väl bli en funderare. Kanske besök hos doktorn och lite mer tuppkam skulle nog inte skada och så kanske prova ett tränarbyte. I nuvarande regi har jag ju mest varit istadig när det varit dags för träning. Och kanske handlar det om foderstaten. Lite för mycket kraft och för lite grönt och så kanske man ändå ska ta till nyponpulvret…


Ett litet kåseri formulerat i skallen medans man slet sig igenom en mil tämligen otränad. Bortsett från Pridens lopp var det en helt fantastisk travdag på Solvalla igår. Vilken sport och vilket raffel när alla bjuder till! Hoppas på samma tag idag. Här följer nu mitt tips till dagen kriteriesjuttifemma.


Spik nummer ett kunde ha vunnit Derbyt och vem kan stå emot Al Dente, ja möjligen de andra två från Stall Melander om man får tro Melander själv. Men inte redan va? Det kan bli en dubbel Lindblom inledningsvis. Å jag tror det blir Melander även i Oaks för är man född till att bli någon så... Tänkte spika Samulessons i Consolation, en häst med skyhög kapacitet men som också tar till fel gångart emellanåt. Robert Berghs häst körd av Kihlström som är en mästare på att bedöma och köra i rätt tempo kan göra som Zlatan gjorde med Källström nämligen snuva Lövgren (i detta fall) på en straffspark. Satt och tänkte på hustrun när jag snickrade ihop slutklämmen och då trodde ni alla att jag skulle ta med häst nummer tre. Men eftersom hon hängde över axeln just då fick det bli åttan! Håll tömmarna!


Registrerat spel

 

Datum: Söndag 2014-09-28
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 52

Avd Ordinarie hästar
1 10 Sauveur
2 1, 2, 3, 6, 10
3 1, 2, 4, 9
4 2, 3, 6
5 1, 12
6 2 Al Dente
7 4, 8, 9

Vadet gäller startnummer

360 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 180,00 kr

Kvittonummer: 4542 992C 80C2 1145

 

Söndagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni