STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-09-19
LITE KALENDERBITERI!

Det var ett tag sedan jag bet lite i Svensk Travsports "Sportinfo". Först om vi granskar Team Nellevad som ägare så har vi redan nu passerat 2011 och 2013 när det gäller insprungna pengar ( 368 700) men det är långt till 2012s dryga miljon på helåret. Segerprocenten är OK: 9%. Om det fortsätter med "septemberresultat" resten av året (vilket skulle vara otroligt) så kan vi närma oss 700 tkr på helåret och det och lite till är väl vad som krävs för att hålla igång fyra tävlingshästar.

Granskar vi sen hästarna så har alltså Nelle Atticus Jake bidragit med 165 900:- och ligger därmed på 73e plats av alla treåringar i Sverige när det gäller intjänat. Han har den 4e snabbaste tiden i år för treåringar 2140 meter med voltstart och är 43e med bilstart över samma distans. Så han hävdar sig väl bland de bästa i kullen. De övriga finns faktiskt också med på topplistorna. Nelle Käck är 22a med sin tid häromveckan över kort distans och voltstart och Nelle Atticus Paco är 38e med sina 15,5 över medel med voltstart. Och så höll jag nästan på att glömma Nelle Pride som är femma bland montehästarna när det gäller rekordtider med sina 12,5 ak som han noterade på Solvalla under elitloppshelgen. Han är också faktiskt med sina 73 tkr insprunget i monté på tjugondeplats (bland svenskfödda nr 14) när det gäller mest insprunget i år i den disciplinen. Han har ju dessutom sprungit in nästan lika mycket pengar när han haft vagnen efter sig.

 

Tränarna då det vill säga Anna, Sören och Micke?

Anna ser ut att ha ett motigare år i år om det nu kan bero på flytten. Det har ju börjat lossna efter sommaren så vi får väl se om det blir en spurt nu i höst. Hon har ju inga problem att få in hästar och har just nu 74 på listan med stark betoning på unghästar då bara tiotalet är äldre än fyra år. På 456 starter hittils har det blivit lite drygt 2,5 miljoner dvs lite mer än 6500:- per start. Om vi plockar bort Rokkakudos premiechansningsvinst på 4 miljoner så fick hon ihop nästan 5 miljoner förra året och det resultatet tror jag inte hon överträffar då det bara är lite drygt tre månader kvar att vinka på. Segerprocenten är annars 9%.

Sören gör ju sitt bästa år på länge men det beror ju på att han haft sin proffliscens vilande tills förra hösten. Det finns femton hästar på listan och ingen äldre än fyra år. Han har hittills som tränare kört in 271 tkr på 39 starter (nästan 7 tkr per start) och segerprocenten är 10%. Det fina resultatet beror då till största delen på att han ställt i ordning våra treåringar på bästa sätt. Jake och Paco står för lite drygt 70% av resultaten.

Micke är den som är mest i flytet just nu. Om vi bortser från 2010 då han i princip surfade på Adielssons våg så går Micke mot sitt bästa resultat som tränare och mycket tack vare Sprintermästarsegern men inte enbart den. Han har 34 hästar på listan och det är en blandning åldersmässigt: 12 stycken 1-2 åringar, 13 3-4 åringar och 9 äldre än fyra år. På 194 starter har det blivit lite drygt 2 750 tkr vilket innebär i snitt finfina 14 211:- per start och en segerprocent på 14%. Det vittnar alltså om att det inte bara handlar om en storloppsseger som ger detta fina facit.

 

Å så lite framåtblick nämligen början på nästa vecka. Måndag å lunch å Halmstad å lopp ett! Ett litet startfät med fina treåringar uppdelade jämnt på två volter. Vår Nelle Atticus Jake med bricka 8 och spår 4 och eftersom det är så lite hästar ska det väl inte vara några problem med det annars lite knepiga spåret. Det är ett ganska öppet lopp men där vår krigare har de bästa rekordtiderna. Jag tror det är tre som gör upp om det: Untersteiner (förståss), Lövgren och Norberg och jag tror att Sören drar det längsta strået med en patenterad spurt! Ska vi säga tre längder!? Det skulle betyda en prischeck på 25 tkr. Så här skriver banprogrammet: "Nelle Atticus Jake har visat att formen är på topp och skall också räknas." Och Travronden: "Nelle Atticus Jake har gjort flera bra insatser och fick en välförtjänt fullträff senast. Det löste sig bra och han spurtade fint till klar seger före Alf HL. Gången före fick han inte fritt till slut bakom Fabulens BR och Zigge Silvio och är alltså van ganska tuff konkurrens. Spurten är av bästa märke och får han spara speeden till rätt läge går ingen säker."

 

Å så blir det tisdagskväll i Malmö och på Jägersro. Först har Per och jag ett spännande kval att se fram emot med en tvååring med samma pappa som våra treåringar. Ett sto vid namn Nelli National som Sören håller högt - ja kanske till och med snäppet högre än Jake och Paco - och som i sin ensamhet gjort ett jobb på Jägersro i 20-tempo full väg. Och ett par timmar senare så är det dags för Nelle Atticus Paco igen att jaga ett förstapris på 50 tkr. Om Jakens lopp är öppet så är det här enligt min mening vidöppet. Jag noterar åtminstone sju hästar med chans. Travronden tar med sju hästar på systemet men inte Paco (bara 4 är vi överens om). Professorn har i banprogramstipset med åtta hästar och rankar Paco som sexa. Stämmer det kan Paco självklart vinna och en platschans är fullt realistisk.

 

Men till sist den närmaste framtiden som nu ska säkras även på lång sikt genom att vi kammar hem en ansenlig bit av V75-spelarnas insatser. Egentligen var det upplagt för en enkelrad tyckte jag: Shiraz Brodde, Rolex, Nahar, Valnes Chilly, Tangen Haap, Rico Follo och Rebellion. Men då hade det ju inte blivit några pengar. Vi hoppas på att någon av skrällarna (ja helst alla tre förståss): GiganticRiver (3%), Dag (0%) bland isbjörnarna och äntligen Dance Photo (2%) ser till att det blir fina pengar. Håll tömmarna och snart på återhörande med tanke på hur hästarna startar på nu!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-09-20
Bana: Solänget
Spelform: V75, omg. 50

Avd Ordinarie hästar
1 1, 3, 7
2 2, 10
3 3, 6
4 2, 3, 11, 15
5 1, 6, 7, 15
6 1, 6
7 1 Rebellion

Vadet gäller startnummer

384 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 192,00 kr

Kvittonummer: AFA8 79DA 5339 9441

 

Från ett varmt men grådimmigt Skåne lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni