STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-09-11
"BLAND DE TRE"

Man har ju knappt hunnit smälta den gångna veckan och framgångarna förrän tränarna har insett formen på våra hästar och anmäler på nytt. Redan i morgon fredag är det dags för Nelle Pride hemma på Axevalla. Det ser intressant ut och blir en bra måttstock på formen. I och för sig kort distans och tillägg men han ska ändå tidsmässigt gott och väl kunna springa förbi motståndarna på första volten. Och de är ju bara tre stycken. Nej motståndet finns på samma startlinje och värst emot är en gammal Anna-tränad häst nr 7 Good Speed. Den ägs och tränas numera av Thomas Widell och hans hustru Jane. Thomas är dessutom "vaktmästare" på Annas gård utanför Skara och ni får själva gissa varför han kallas "Tarzan"...Programbladet har inte rankat Priden bland de tre medan jag har honom som etta framför nämnda Good Speed och nr 8 Robin K. Så här säger Anna i programbladet: "Nelle Pride verkar allt bra med för dagen. Han gjorde ett jättebra lopp i monté senast efter en stunds frånvaro och allt verkar bra efteråt. Jag tror han ska vara långt framme här då han visat att han fungerar lika bra för vagn som i sadel."  Stefan Söderqvist sitter upp för andra gången och senast var i januari på Åby och det slutade med en femteplats över samma distans och på tiden 13,4 ak.

 

Det som Pride och Nelle Käck har gemensamt - förutom att de kamperat ihop nästan hela livet - är ju att de är uppe i en mycket tuff klass nämligen bronsdivsionen där hästar möts som både är på väg uppåt och neråt i karriären. Det märks i loppet på Jägersro på tisdag. Där finns både fem- och sexåringar som stöter på nio- och tioåringar. Och namnen oavsett ålder har manmött i V75 sammanhang tidigare så det är tufft motstånd. Ska  man försöka ranka och analysera motståndet så gäller det nog att kika på de med de färskaste meriterna. Sticker ut i detta lopp gör nr 1 Paramount som bara i år tjänat nästan 250 tkr på 11 starter. Den hade jag spikat alla dagar i veckan ocm inte Käcken varit med. Bakom Paramount hittar jag tre-fyra hästar som matchar vår springare men eftersom vi - till skillnad från andra spelare exmpelvis Professorn som rankar Käcken som sjättehäst - har hästens senaste insats etsad på näthinnan så tar jag i alla fall med honom bland de tre. I konkurrens med: 3 Lazer Broline, 8 Here to Rock F, 11 Havbergs Gidde och 12 Orrizonte Trio.

 

Och så backar vi klockan några lopp på tisdag och hittar då Nelle Atticus Paco. Tänk att gå från att vara 115-oddsare i senaste loppet till att förmodligen bli favorit! Spår 9 i voltstart behöver inte vara helt fel. Det finns ju många sämre spår i vart fall. Och Sören visade ju att kusktakterna sitter i när han lirkade ut Pacos kompis från tredje invändigt i sista sväng och sen fixade segern. Här kan det kanske bli tredje utvändigt så man slipper trixandet och kan anfalla och till och med få en bra rygg då. Jag tror på segerchans Professorn förstarankar Paco och på sitt lilla system tar han bara med en häst ytterligare nämligen Lars I Nilssons Wiinfield, nr 4 med Takter i vagnen. Tidsmässigt finns det ingen som matchar vår stjärna i vardande med sina 15,5M. Närmast kommer just Winnfield med sina 16,4M och övriga har 17-tider som rekord.

 

OBS TÄVLING

Sammanfattningsvis skulle jag inte bli förvånad om facit efter våra fyra hästars kommande starter blir samma som sist: en första, en andra och två tredjeplatser. (Jag vet, jag vet men bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna sin båge!) Ni som läser detta får gärna maila in era tips till mig för de kommande tre loppen. Det vill säga placeringarna för Nelle Pride, Nelle Käck och Nelle Atticus Jake. Så fixar jag en liten tävling och pris till den som tippar bäst utlovas, Jag vill ha era tips senast fredag 12/9 kl 18.00 på mailen: anders.lindblad@havberg.se

 

Torsdagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni