STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-08-22
KAN JAKE GE JAKEPOT PÅ V86?

Har ni sett ATGs nya reklamsatsning med den där lilla hästen vad den nu heter? Jag såg den för första gången i pauserna mellan loppen i onsdags under Jubileumspokalen. Det var ju fantastiskt fina tävlingar ja en sådan där magisk kväll med kanonfina lopp och dessutom med "legendarerna" på plats och där "långrygg" (man förstår varför han hade det smeknamnet när man ser honom i sulkyn igen) fick triumfera!

Men en del av den positiva upplevelsen förstördes av ATGs reklamfilm. Först tyckte jag det bara var barnsligt och tramsigt och som stod i skarp kontrast mot de sportsliga vi fick uppleva. Men sen blev jag förbannad och beklämd när jag tittade och lyssnade lite mer noga. 

Reklamen är ju inte bara dålig utan innehåller en nedvärderande syn både på människor med problem ("bara knarkare i stan") och männsikor med psykiska sjukdomar och handikapp ("Pappa fick bipolär sjukdom och slutade jobba"). Jag gillar verkligen humor och särskilt satir och ironi och självironi men detta är inte kul. Bara lågvatten och jag hade som travälskare hoppats att detta föraktfulla larv inte skulle kopplas ihop med vår fina travsport! Det hade varit en dröm som inte är för stor att slippa detta larvande!

Claes Freidenvall hade en ledare dagen innan - i tisdagens Travronden - där han slår huvudet precis på spiken när han skriver (i detta fall apropå att ATG tar bort möjligheten att spela endast i sju- och åttarättspotterna på V75 respektive V86):

"Vad jag däremot kan se är att ATG tagit en del mindre genomtänkta beslut på senare år, men det beror på att ATG tappat kompetens både i ledning och i styrelse när det gäller frågor runt spel och mycket annat inom travsportens värld, vilket förstås är olyckligt.

Därför är det inte så konstigt att det är trovärdighetskris inom travet idag. Och det kan bland annat vara svårt att skapa trovärdighet med personer som befinner sig långt ifrån travsportens själ, hjärta och rötter." 


Nelle Atticus Jake går ut i ett stentufft lopp på Åby på onsdag. Han var pigg dagen efter Tingsrydsloppet när han kom ut i hagen med svansen i vädret. Blodproverna som togs i veckan visade heller inga konstigheter och man kan väl bara gissa varför vi tyckte att han presterade lite sämre än vanligt i söndags: för tuff öppning, opassande banunderlag, rest lite sämre...ja det verkar i vart fall inte vara några fel på hästen.Det var bara elva hästar anmälda men å andra sidan riktigt, riktigt bra hästar! Dessutom lyckades vi få sämsta spåret (de lärde kan väl tvista om 8 eller 11 är sämst). Förhoppningen är ju att det blir körning där framme och kanske kan Sören komma in i matchen genom att ta rygg på den i mina ögon bästa hästen: 10 Västerbo Eclair. Untersteiners nr 4 Zigge Silvio är väl den som i första hand utmanar Västerbohästen. Vi ska nog inte ha för stora förhoppningar inte ens på en penningplacering denna gång (vilket i så fall skulle vara första gången Jaken missar pengar) och V86-programmet har helt sonika rankat honom sist och på sitt V86-förslag har de med 8 av 11 hästar men inte vår springare.


Nelle Atticus Paco tar sats mot Halmstad fredagen den 29 augusti. Det är svårt att hitta lämpliga treåringsuppgifter åt honom så istället får han gå ut i "vanliga" lopp där penningtaket är så lågt som möjligt.


Nelle Käck gick ett banjobb igår fredag och kändes "kaempefin". Han var riktigt gåvillig och gick 13 sista femhundra utanpå en annan häst. Han startar på fredag den 29 augusti under derbyhelgen på Lunden i Köpenhamn i ett så kallat poänglopp ("pointjagt"). Det är 2000 meter och han står med 60 meters tillägg "men det kommer bara att vara skithästar farmför honom" som Lönborg uttrycker saken. Förstapris 4000:. danska kronor.


Men för vår del är det inte poängjakt utan en riktig jackpotjakt! "Bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna sin båge". Bara de tre spikarna rensar riktigt bra. Diamond River (nr 2 i avdelning 2 och 7%are) var ju ett monster i april när jag såg henne live på Halmstad i det lopp Jaken slutade trea. Efter en våldsam startgalopp där jag trodde Takter skulle åka ur sulkyn bara rundade hon hela fältet. Är hon i samma författning nu tar hon hem E3-finalen plättlätt. Å tänk att Buba Boko (nr 6 i femte och 16%are) blivit så bortglömd av så många i ett riktig ihåligt lopp. Jag tror det bara är Goophästen vi behöver vara oroliga för. Å så spets och slut för en som satt fast med rubbet senast: Mellby Vargtass (nr 3 i sista avdelningen och 22%are). Han får överta då ordern är offensiv styrning och sen släpper han inte någon förbi sig. Sen har jag följande önskemål: 12 Narold Vox i första (6%); 6 Disco AE (2%) som sköne Schön i stallet tror mycket på i guld; Johansson i form tar nu en tränarseger med 10 Love You Silvio (5%) i femte avdelningen och i korta E3 för hingstar och valacker får Al Dente segersviten bruten efter tio raka och en van E3-vinnare i Pekka Korpi lotsar in sin 0%are  (konstigt tycker jag men det finns åtminstone ett streck på hästen!) Artic Muscles till seger och alla andra spelare ser ut som fågelholkar! Om ovanstående slår in lovar jag att vi jagat in hela sjurättspotten! Glöm nu inte att göra ert jobb och håll tömmarna!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-08-23
Bana: Romme
Spelform: V75, omg. 43

Avd Ordinarie hästar
1 1, 9, 12
2 6 Diamond River
3 2, 6, 7, 9, 11
4 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10
5 6 Buba Boko
6 1, 2, 5, 10
7 3 Mellby Vargtass

Vadet gäller startnummer

420 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 210,00 kr

Kvittonummer: 0F84 5D15 0739 9041

 

Lördagshälsar

Anders

som samtidigt sänder en tanke till en av våra andelsägare Magnus Falk som inte visste vad han skulle ta sig till denna lördag och därför just nu springer Ultravasan - 9 mil !! -  tillsammans med cirka 1000  andra löpare. Magnus har startnummer 1043 och han behöver säkert allt påhejande han kan få. Starten gick kl 05.00 i morse och Magnus imponerar! I skrivande stund kl 10.45 har han snart avverkat 6 mil på knappt 6 timmar dvs ett tempo strax under timmen per mil. Så han kommer säkert att vara i mål i god tid för första start på V75 - ja lägger han på en spurt sista milen så borde han väl till och med hinna vara på plats på Romme - om han tar bilen mellan Mora och Borlänge förståss! Fortsatt Lycka Till Magnus!

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni