STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-07-12
KONSTEN ATT SKAPA DEBATT!

För ett år sedan skrev jag en ganska kontroversiell insändare där jag anklagade i synnerhet Stockholm Farm - men också andra liknande andelsbolag - för att vara riktiga utsugare av hästägarna. Ingen hakade på och det blev ingen debatt alls i ett angeläget ärende. Troligen för att alltför många hade kladdiga fingarar då de varit med och stuckit ner dem i syltburkarna. Man kan förresten undra vart pengarna i Stockholm Farm tog vägen? De tog ju ut ersättningar från sina hästägare motsvarande dubbla kostnaden och nu är deras samtliga bolag (ett fyrtiotal om jag minns rätt) i en härva försatta i konkurs och många kommer att bli blåsta! Men det måste ju finnas några som under tiden skott sig och går omkring med "gyllene skor".

 

I tisdags publicerade Travronden ett nytt debattinlägg från mig. För er som inte har Travronden följer här en kortversion. Det var egentligen ett "tackbrev" till Halmstadstravet för att vi som hästägare till Nelle Red Turbo hade blivit "berättigade" till fyra fribiljetter och att vi absolut INTE kunde få fler och att vi absolut INTE fick ringa till Halmstadtravet och tjata. Jo det är sant det stod precis så i det medföljande brevet. Min poäng var att Nelle Pride också var anmäld men inte kom med utan stod som första reserv. Och jag tyckte nu att det tursamt att han inte kom med eftersom vi är många andelsägare och som säkert förväntat sig komma in gratis när deras häst kommer till start, särskilt på V75 en helg med mycket folk runt banan. Det sägs ju från Travsport att hästägarna är viktiga och ska stå i centrum men det visar sig bara vara fagra ord vid högtidliga tillfällen och följs inte upp av handling. Men mitt inlägg har denna gång skapat gensvar och debatt.

 

Först kom ett snabbt svar från vd:n på Halmstadtravet både personligt och i Travronden där han ber om ursäkt för formuleringarna och där han menar att banorna inte har råd att gå miste om entrépengarna (men uppenbarligen har man råd att skapa badwill hos hästägarna - hur den kalkylen ser ut skulle jag vilja se!). Nu tänker han ta upp en diskussion med Svensk Travsport hur man ska göra i framtiden och det är väl vällovligt. (Men tveksamt om det kommer att hända något. Jag hade ju adresserat en del av mitt inlägg till tf generalsekreteraren i Svensk Travsport. Men den annars så pratglada och kommunikative Johan Lindberg tiger som muren!)

 

Sen har jag fått support från hästägare både via sms och telefon som upplevt och retat sig på samma sak på olika travbanor runt om i landet. Och igår ringde sprintermästare Lönborg och var positiv och berättade att Jägersros tränarförening hade haft uppe mitt inlägg på sitt möte i veckan och hade för avsikt att agera i frågan. De är ju särskilt beroende av att hästägarna hålls på gott humör...Å nu senast i gårdagens Travronden har ordförande i Hästägarnas riksförening Anders Holmqvist tagit till orda och stöttar mitt inlägg med rubriken "Självklart fri entré för hästägare". Uppenbart är detta något som legat och pyrt på flera håll och så behövdes bara den berömda tändande gnistan för att debatten skulle flamma upp. Det ska bli spännande att se om/när Nelle Pride kommer med i montéloppet på Axevalla på lördag hur inbjudan till oss hästägare kommer att se ut!

 

Den utlovade analysen av Pacos lopp på tisdag levereras i samband med att jag berättar nu på söndagkväll om den eventuella starten för Priden. Så istället över till Värmlandsskogarna - där det påstås att det svenska travets vagga en gång i tiden stod - och dagens V75a. Två chansspikar där jag går emot favoriterna efter att ha läst tränarnas kommentarer. Håll tömmarna - det kan bli stålar!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-07-12
Bana: Årjäng
Spelform: V75, omg. 34

Avd Ordinarie hästar
1 2, 6, 9, 10
2 2, 13
3 5, 11
4 4 Ridgehead Huricane
5 1, 4, 7, 8, 9
6 9 A.Hannibal
7 1, 2, 3, 4, 10

Vadet gäller startnummer

400 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 200,00 kr

Kvittonummer: E706 E9C9 9578 9445

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni