STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-06-01
LÄGE ATT SLÅ IHOP PÅSARNA!

När jag igår lördag den siste maj gjorde en sammanställning av respektive teams ekonomi så tänkte jag till lite. Jag kom fram till att just i detta läge kan ingen förlora på att vi slår ihop de båda teamen till ett och så är alla med på fyra hästar. Det är också fyra starthästar som om man spekulerar har ungefär lika chanser att tjäna en del pengar i framtiden. Nelle Käck (team II) har en lång skadeperiod bakom sig med operationer osv men visade sist att nu är han på gång och knep en tredjeplats efter ett riktigt tuff lopp; Nelle Pride (team II) har ju tuggat på under lång tid och tjänar i genomsnitt 10 tkr per start; Nelle Atticus Jake (team I och II) ser ju riktigt lovande ut och då säger Sören att troligen är Nelle Atticus Paco (team I) ännu bättre!! Så här rapporterade Sören och Viktoria efter gårdagens (dvs lördagens) träning:

"Paco var den stora ljusglimten idag, han var mycket pigg i hagen innan träningen, sprang och gnäggade och hoppade när han såg Jake gå jobb, och härligt pigg i träningen, de är verkligen helt underbara små hästar alla tre (de har också ett tvåårigt sto efter Atticus Hannover: Nelle National som Per och jag äger tillsammans, min anm), ja det finns inte superlativ som räcker till nästan"

 

Så sportsligt är det ju en helt annan situation än när vi väckte denna fråga senast. Och rent kalkylmässigt passar det just nu också bra. Worst case är ju att alla hästarna kostar träningsavgifter och inte springer in något. Om vi för enkelhetens skull kalkylerar med en träningsavgift per månad på 10 tkr per häst så innebär detta för:

Team I: !,5 häst blir 15000:- totalt på 30 andelar dvs 500:- per andel och månad

Team II: 2,5 häst blir 25000:- totalt på 50 andelar dvs 500:- per andel och månad

Team I och II: 4 hästar 40000:- på 80 andelar dvs 500:- per andel och månad.

Så förslaget är att vi driftsmässigt slår ihop teamen från den 1 juli men att delägandet ligger kvar i ursprungsteamen dvs andelsägarna i team I äger fortsättningsvis hela Paco och halva Jake och likaså står andelsägarna i Team II som delägare i Käcken, Priden och halva Jake vid exempelvis en försäljning. (Skulle det finnas en majoritet för att vi slår ihop även ägandet så har jag personligen inget emot detta!)

 

Om det finns en kvalificerad majoritet i båda teamen så är ett lämpligt verkställande i enlighet med nedanstående. Med kvalificerad majoritet menas två tredjedelar av andelarna dvs minst 20 andelar i Team I och 34 andelar i Team II ska biträda förslaget. Jag tycker också vi ska avgöra detta innan nästa start (som sannolikt blir Jakes start den 9 juni på Halmstad) så senast lördagen den 7 juni vill jag ha era röster helst via mail till anders.lindblad@havberg.se 

 

- Sammanslagningen sker per den 1 juli 2014;

- En tidigare andel i respektive team ger en ny andel i det nya teamet dvs man erhåller 1/80-del i alla fyra hästarna. Men själva ägandet i hästarna ligger kvar i de ursprungliga teamen;

- Avräkning sker per den 30 juni så den momsåterbetalning som sker i juli för det andra kvartalet och eventuella prispengar samt kostnader under juni hamnar i de ursprungliga teamen.

- I team II kommer det att bli ett överskott och det blir ett tillgodohavande för detta teams medlemmar i samband med eventuella behov av insatsr i framtiden.

- Hur det blir i team I vet vi inte. Det kan bli ett underskott motsvarande en månadsinsats på ca 1250:- per andel som då ska regleras senast den 30 juni men beroende på starter och eventuella prispengar kan underskottet komma att reduceras.

 

Jag kan som sagt bara se fördelar med detta upplägg oavsett på vilken sida jag ställer mig. Detta meddelande skickas också ut via den mail ni har angivit till mig och förslagsvis kan en diskussion med argument för och emot föras i mailform genom att man "replayar" alla deltagare i mailkonversationen.

Och som sagt era röster senast på lördag den 7 juni!


Söndagshälsar:

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni