STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-05-24
STOLTA ÖVER PENGAR TILL PRIDEN!

Låter barnsligt och så är det säkert. Men så länge man har kontakt med den delen av känslolivet så håller man sig säkert yngre. (Å här måste jag påpassligt göra ett instick och berätta vad som hände igår kväll. Vi - undertecknad, hustru Lena och dotter Evelin - laddade upp inför elitloppshelgen med en god bit mat på Nya Carnegie i Hammarby Sjöstad (som för övrigt kan rekommenderas för både sin goda mat och sina goda ölsorter). Och eftersom vi hade sex rätt på V64an med oss från i torsdags så kostade vi på oss taxi hem till Folkungagatan. När vi kom fram steg damerna ur och jag fick förståss ta hand om betalningen. Och då frågade taxichaffisen - som av brytning och annat att döma inte var född i Stockholm - om det var min dotter och så pekade han på Evelin. Ja, sa jag naturligtvis. Då sa han: "Vad lik hon ä din mamma"!)

 

Men visst medför denna helg som sagt en julaftonskänsla för oss travälskare. Bara timmar innan julklappsutdelningen ska starta. Och två dagar i rad! För det är ju inte bara elitloppssöndagen. Utan lördagen med V75-finaler och Sweden Cup bjuder ju på det bästa av hästar som finns just nu i Sverige och med fina internationella inslag.

 

Och så den där extra kryddan med att ha häst till start den här helgen. Vi vet ju alla hur det känns vi som var med för två år sedan med starthäst både lördagen (Nelli Miss) och söndagen (Nelle Käck). Och där domarna gjorde bort sig på lördagen när de tog en omstart helt felaktigt vilket gjorde att hon kördes ut i nästa startförsök (det beslutet var ju OK). Å så Käckens uppmärksammat fina insats i fyraåringsloppet på söndagen. Där han i 07-tempo länge stred om täten med Olympic Kronos (dagens storfavorit i silverfinalen) och som trea i mål hade bland andra KLM Buymethemoon (startar idag i bronsfinalen) och Bankers Garcon (som Käcken möter på torsdag igen i Örebro, se mer nedan) bakom sig.

 

Och här kommer lite funderingar inför Nelle Prides start i montéeliten i morgon. "Monté" är ju ett lite märkligt begrepp tycker jag. Det är naturligtvis franska och betyder ungefär "klättra upp" i den ursprungliga meningen att gå uppför ett berg skulle jag tro ("mont" är ju berg som i "Mont Blanc"). Så vi får nu hoppas att vår stolthets snabba klättring uppåt i monteklasserna ger ett fint resultat i morgon. Men det blir tufft!  De är bara nio kvar just nu sedan Sune Palema blivit struken. Giftigast och troligen i en klass för sig är fransmannen och fansyskan som omger Priden i startögonblicket. Lifta med dem kanske är lösningen utan att förivra sig ett ett alltför högt tempo. Sen ser det ju ut som den norska muskelmannen som vann på Åby senast bara är för bra. De hästar han helt klart kan slå är: finnen med nummer 1; jänkarn som redan sagt sitt med nummer 3; norsken där jag trodde de hade stavat namnet fel (var det "skithög" Ulvskog sa?)  med nr 4; och den holländska femman med det konstiga namnet. Då terstår platserna 4 eller 5 att lägga beslag på och där gör nog Linda upp med  Magdalena och Melanders senaste nyhet! Vad säger ni ska vi slå till med en fjärdeplats och knappa 20 tkr in på kontot!

 

I torsdags i Örebro kunde jag konstatera att skötare Emma är tillbaka hos Anna. Hon jobbade hos Anna under den förra sejouren i Axevalla men följde sen inte med till Knivsta. Men Anna kunde nu locka denna duktiga tjej tillbaka till stallet med att hon skulle få ta hand om sina två älsklingshästar: Nelle Red Turbo och inte minst Nelle Käck! Och kanske kan vi nu börja skönja effekten av denna kärlek. Åtminstone att döma av Turbos insats nu i veckan! Nelle Käck får ju chansen att visa upp sig på samma plats på torsdag. Det var dåligt anmält till ett stayerlopp där hans 20 poäng räckte. Han står med 20-meters tillägg från spår 6 (bricka 12) och med "the coming man" Thomas Dalborg i sulkyn som ju för ett litet tag sedan styrde in Priden till seger. Klockan 20.08 på Folknykterhetensdag alltså. Å omöjligt ser det inte ut. Många "gamlingar" som tagit lång tid på sig att tjäna de pengar som behövs för att komma med i klasserna. Bankers Garcon (som han alltså slog elitloppshelgen för två år sen) är nog värst emot. Duktige Jakobsson sitter bakom den hästen och sen tror jag att Jormas styrning som står 20 meter framför ser ut att ha kapacitet. Möjligen kan 5 och 14 också blanda sig i men jag tror att det handlar om de förstnämnda + naturligtvis vår glänsare!

 

Men nu börjar det bli dags att bege sig till ett varmt och soligt Solvalla och dagens julklappsutdelning. Här kommer ett "lean" system där tanken är att ta en bra bit av jackpotten genom att hitta ett motbud till favoriterna i varje lopp. V75 finaler blir ju ofta en lampparad men några skrällar i några lopp höjer utdelningen så håll tömmarna!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-05-24
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 23

Avd Ordinarie hästar
1 3, 6, 8
2 7, 12
3 3, 6
4 2, 8
5 6, 13
6 5, 7
7 2, 4, 8, 14

Vadet gäller startnummer

384 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 192,00 kr

Kvittonummer: 8FE8 D16C 4254 9445

 

 Å för Jägersrogängets räkning som förra lördagen fick in en tusenlapp spenderar jag här halva vinsten (spar den andra femhundringen till i morgon) på ett Jokersystem. Det 6144 rader som reducerats till ca 1000 rader.  Villkoren för sju rätt är att 3 A-hästar går in och högst 1 C-häst:

 

Avd                         A                                B                        C

1                              3                               8

2                                                              7, 12                     1, 10, 5, 2, 9, 3

3                             3, 8                            9                          6, 10, 4

4                              2                               8

5                                                              6, 13, 2,                  8

6                             5                               7

7                                                             8, 2, 14, 15

 

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni