STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-03-29
RÄTT FÖRVÄNTNINGAR!

Men först den sorgliga nyheten att Tommy Hanné är borta. En stor travprofil och kämpe. Hans storhet som travtränare kan andra bättre och den kan ni läsa och höra om på annat håll. Men när jag fick höra att han hade cancer i bukspottkörteln så var jag säker på att detta kommer att gå fort.Högst sex månader från diagnos till bortgång är det som gäller för denna giftiga sjukdom. Men Tommy kämpade mot sjukdomen i flera år och vann lopp på Solvalla så sent som för en månad sedan. Han sa själv att kraften hämtade han hos familjen, hästarna och i stalljobbet. Såg en TV-intervju med honom för ett halvår sedan och han var ju väl medveten om vart detta skulle sluta men valde att leva som vanligt och kämpa på. Jag fick då stor respekt för denna människa som jag egentligen inte alls känner bara hejat på på Solvallas stallbacke. Tommy blev 67 år och kommer att hedras idag på Solvalla med tyst defilering och barhuvade kuskar!

 

Det har ju kommit en del synpunkter på treåringsstarterna på Jägersro och matchningen av Jake och Paco. Detta får erfarna Norberg sköta men visst kan vi komma med inspel. Jag menar inte att våra hästar tar skada av att starta i dessa lopp så länge man inte tömmer dem så att de ledsnar. Tvärom med rätta styrningar härdas de säkert istället. Men vi kan med mina jämförelser sätta in deras prestationer i ett sammanhang. En annan sak är ju inkomstmässigt förståss. Om de genom starter på Åby, Halmstad, Kalmar skulle kunna få en större del av priskakan men det är ju svårt att sia om. Att resa längre med en treåring och ny omgivning kan ju vara prestationsnedsättande också.

 

Det vi inte får glömma är att vi med öppna ögon gått in i ett experiment som ju en del med rätta haft tveksamheter mot. Pappan till Jake och Paco har ju förvisso blått blod i sina ådror men har ju själv inte presterat något på tävlingsovalen. När det gäller mödernet har vi ju haft mer torrt på fötterna. Jake och Käcken har ju samma mamma som i sin tur har nära släktband med Conny Nobell. Hennes avkommor har ju alla visat sig kunna prestera och komma till start (hennes avkommor har på 98 starter tjänat drygt 1,2 miljoner hittills). Paco är ju sin mors första avkomma men mormors avkommor har också sammanlagt tjänat lika mycket pengar som Jakes mamma.

 

Hästarna kostade ju inget i inköp och jag har inte här och nu tillgång till räkningarna men gissningsvis har de hittills kostat 120 tkr (exkl moms)  i träningsavgifter. De har båda redan kommit till start vilket inte ens hälften av alla treåringar gör på hela året och presterat bra tider. Sören och Grundin har både sagt att de kommer nog att tjäna en del pengar men de har aldrig talat om att det känns som de kommer att tillhöra kulltoppen. (Till skillnad från exempelvis Jakes syster Nelli Eighteen May som både  Viktoria och Sören tidigt sa är något för de stora loppen men som varit skadedrabbad hittills men nu är tillbaka hos dem i träning och just nu kurerar ett misstänkt magsår). Det ser ut som om vi ska kunna ha mycket roligt med dessa grabbar och jag tycker vi ska sätta målsättningen till att de ska kunna försörja sig själva. Det betyder exempelvis att de närmaste tre åren ska de kunna dra in ca 150-200 tkr vardera per år i vinstpengar vilket på sikt innebär att de kommer att hamna i den tuffa bronsdivisionen. Att det är tufft när man kommer upp i klasserna har ju både Käcken och Priden fått smaka på. Allt annat är bonus!

 

Så siktet för Jakes del är nu inställt på ett sånt där Primörlopp på Jägersro den 8 april med 30 tkr i förstapris. Pacos matchning får vi återkomma till. När det gäller Nelle Prides fortsatta framfart som montehäst kan ni läsa om på förstasidan!

 

"Luta sig mot Ludde och Lönborg" är dagens paroll på Solvalla. Ludde låter ju oförskämt säker med sina tre första ut och Lönborg har ju en storfavorit i Diamant och en gammal trotjänare i Stoeliten som gick som ett skollat troll över upploppet senast. Om de fem vinner så skulle Ludde och Lönborg vända åter till Skåne med över en miljon i prispengar tillsammans (Ludde med 650 tkr och Micke med 400 tkr) Håll tömmarna!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-03-29
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 14

Avd Ordinarie hästar
1 1, 3, 4, 5, 7, 11
2 4 Sahara Fairytale
3 2 Raja Mirchi
4 6 Archangel Am
5 4 Valkyria R.Ö.K.
6 1, 3, 8, 10, 11, 12
7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Vadet gäller startnummer

432 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 216,00 kr

Kvittonummer: ADA4 9234 8E45 9201

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni