STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2014-03-08
GODA PRIMÖRER!

Dessa rader skrivs i 35-gradig hetta i Khao Lak i Thailand. Och jag undrar om det inte var första gången jag missade ett lopp direkt när Nelle Pride sprang i veckan och vi satt på flyget. "Som ett träningsjobb" hade Punkari sagt efteråt eftersom de aldrig kom in i matchen. Å sen höll jag på att missa liven direkt med Nelle Atticus Jake också första natten här. Jag fick något som jag tror var ett njurstensanfall så det blev ambulans och sjukhusbesök. Fick en interiör från en välfungerande thailändsk sjukvård med mycket gott bemötande. Efter en injektion släppte smärtorna direkt men de ville ändå behålla mig och röntga mm. Men jag kikade på klockan och lyckades övertyga dem om att få åka tillbaka till hotellet och komma tillbaka till sjukhuset om det skulle bli värre. När jag skulle hoppa ner från britsen för att hustrun och jag skulle kunna beställa en taxi så blev vi istället erbjudna skjuts tillbaka med ambulansen!. Å det var ju bra för hade tiden blivit knapp så hade man ju bara kunnat be dem sätt på blåljusen...

 

Eftersom jag inte var på plats på Jägersro så har Viktoria mailat mig en rapport om våra ungdomar, Visst ser det riktigt spännande ut! Här kommer hennes dagsfärska rapport:


"Ja, Jake gjorde det bra. Han var dock på väg att galoppera ett par gånger på sista långsidan, drog lite grand på vänster bak, så vi ska kolla upp honom hos veterinär. Förmodligen blir han bättre av att gå barfota. Utan den lilla skavanken så hade han faktiskt kunnat ännu bättre :-) han drog knappt en suck efteråt, helt oberörd när jag duschade honom så han verkar vara en stark rackare. I värmningen överraskade han oss med att dumma sig rejält, blev rädd för alla skuggor han såg, han tvärstannade flera gånger och trampade sig lite, kanske kände han av det under loppet. Vi satte på en ordentlig jordbländare och sedan fungerade det bra i loppet. Dagarna efteråt har han varit jättepigg och fin, det finns inga synliga fel på benen och han springer och skuttar i hagen. Men vi ska som sagt ändå gå igenom honom inom kort hos vår veterinär.

Paco gjorde ett strålande jobb samma kväll innan tävlingarna. Avslutade 1.15 sista varvet efter ett ganska lugnt inledande varv. Han är jämngod med Jake kan man säga. Tanken är att Paco startar vid nästa s k primör, den 25 mars. 

Båda hästarna är helt underbara att jobba och resa med, man vill inte ändra på något. (Förutom Jakes bråkande med att kolla in allt på marken, med det fixade ju till sig.) Pojkarna förgyller vår vardag, inga krångligheter, de är pigga och positiva, äter fint, ja allt är bara bra!"


Ja nu kommer ju den stora snackisen ett tag framöver att vara vem blir bäst av Paco och Jake. Och som inspiration har jag googlat fram två andra sorters kamper emellan kämpar med samma namn:

http://www.youtube.com/watch?v=fF_JS1Y9Kfs

http://www.youtube.com/watch?v=tPsWsaytNXE

 

Apropå ingenting kan jag berätta att det är inget "jetsetplace" vi är på i Thailand detta Merlin Resort är som någon poetiskt har sagt det ställe där: "Kysste Gud Planeten". Det betyder också att det är inte så många "tvättbrädor" på stranden tackolov. Snarare tävlar vi äldre - men betydligt modernare - gentlemän med vem som släpar omkring med en tvättmaskin med störst "matningskapacitet".

 

Å här kommer veckans heta rad. En trippel Ludde inledningsvis denna gång?  Sen förstår jag inte hur Elviz kunnat bli så populär bland isbjörnarna. I min mening är han kall i alla bemärkelser och jag tror mest på Melanders sto. Sen lyckas jag fälla den bländande storfavoriten med Stenströmmers och Kihlströms Malin. I Dagens Dubbel trippar först Wahlmans prinsessa undan på lätta fötter och sen blir det andra Takter som inte kostar men ger mycket pengar. Lyckas detta stannar vi här ett tag till, var så säkra! Håll tömmarna.

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-03-08
Bana: Färjestad
Spelform: V75, omg. 11

Avd Ordinarie hästar
1 3, 6, 9
2 9 Archangel Am
3 4, 10
4 6, 7, 10, 11
5 2, 5, 8, 9
6 2 R.K.Princess
7 1, 6, 7, 10

Vadet gäller startnummer

384 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 192,00 kr

Kvittonummer: 8B44 A96B 1962 1005

 

Varma lördagshälsningar:

 

Anders

 (hustrun påstår jag har en Miele för de är helt enkelt bäst!)

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni