STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2013-09-14
TILLBAKABLICKANDE

Idag varnar jag för att det blir mycket läsande innan ni lyckas skrolla fram raderna (ja just det!). Men innan tillbakablickandet en kort rapport från Lars I: Nelli Frist May behandlades i torsdags. Inget allvarligt utan som han smsade "Maja fick en liten rundsmörjning idag båda hovleder fram v fr knä och vb kota". Dvs andra leder än där hon behandlats tidigare. Hon är ju väldigt stor och ung och då är det inte så ovanligt att krävs lite smörjning emellanåt. Två veckors karens men Nilsson räknar med att hon kan börja jobba i nääta vecka igen.

Grabbarna Nelle Atticus Paco och Nelle Atticus Jake ska enligt planen in och känna på banan på Jägersro i ett jobb i nästa vecka (troligen onsdag) som en förberedelse för premieloppet.

Nelle Käck ska kollas av veterinären på måndag och är allt OK så kan han börja jogga sen.

 

Den minnesgode kommer säkert ihåg att vi för drygt ett år sedan försökte att lansera två nya team. Vi brukar skoja med varandra här hemma och säga att de bästa hästaffärer vi har gjort är de vi aldrig gjorde. Och hur är det nu med detta i våra två fall. Ja egentligen är det ju lite för tidigt att dra några säkra slutsatser men det kan ju ändå vara värt att göra en avstämning.

 

I ”Team Jägersro” ingick: Saturn, Nelli Eighteen May och Nelle Atticus Big.

Om vi börjar bakifrån med Big så sålde Per honom och han har blivit inkörd och grundtränad i Estland. Han är ju bara två år och om jag är rätt underrättad så är han tillbaka i Sverige och ska väl som våra Atticus-avkommor snart gå premielopp. Men i vårt fall hade nog Big blivit ersatt av Paco som rapporteras vara finfin och tidig som ni kunnat läsa om här på bloggen tidigare.

Nelli Eighteen May (notera att det är en syster till Nelle Käck!) var ju efter premieloppet förra hösten i princip startklar som tvååring. Sören och Viktoria öste lovord över henne men tyvärr blev hon sparkad i hagen och skadan förvärrades så hon tvingades till en operation - för att förhindra benröta -strax före jul. Därefter krånglade det på nytt och hon hade svårt att ta sig och var tunn och ynklig. Men nu i kvalet i mitten av augusti såg hon helt enkelt skitfin ut och faktiskt inte helt oväntat så vann hon sin debut den 27 augusti mycket enkelt på fina tiden 16,7 m! Den segern var värd 25000:-.  I måndags startade hon på Halmstad som stor favorit men tyvärr ändade det i två galopper. En direkt efter start och därefter sprang hon i fatt de andra, fick en bra position och när hon såg ut att koppla greppet i sista sväng så kom den andra galoppen. Säkert var det segern och femtiotusen som gick upp i rök. Hon var nyskodd och Johnny var övertygad om att galopperna berodde på att hon blev ömfotad på den hårda banan.

Med Saturn har det varit både vin och vatten. Och särskilt mycket vatten i synnerhet när han vann mycket enkelt på Lunden för några veckor sedan i skyfall och en bana som såg ut som en lervälling. Han var helt ensam på målfotot och såg både stark och snabb ut när Lönborg kyrkåkte till seger. Så förhoppningarna var stora när han derbyhelgen startade i Köpenhamn som favorit och kusken blev helt enkelt för ivrig, körde galopp i första sväng, sprang ifatt dem och tog dödens direkt. Inte hästens fel att han inte höll in i mål den gången. Men senast på Tingsryd var han direkt dålig och vi får se hur mycket tålamod vi ska ha. Sju starter har det blivit och en första och en andra plats har givit drygt 13 tkr på kontot.

 

Vallateamet” var nog en miss att inte kliva på. Det bestod ju av Nelle Red Turbo, Global Power och Nelle Atticus Jake.

Och rapporterna om Jaken har ni ju kunnat ta del av. Sören och Viktoria har varit nästan lika positiva till honom som ”Arton”. Tidig och lätt för sig som en värdig brorsa till Käcken och med elitloppsvinnaren morbror Conny Nobell som stort föredöme.

Treåringen Gobal Power startar i kriteriekvalet på Solvalla nu på onsdag. Efter att Adielsson hade kört honom för några månader sedan (femma på Axevalla) frågade jag vad han tyckte och han sa: ”Den där du han kan bli riktigt fin”! Och så snabbt trodde nog inte Erik att han skulle få rätt för åtta dagar senare satt Djuse upp bakom Power medan Erik körde favoriten i ett lopp direkt efter V75 på Axevalla. Djuse vann till 40 gånger pengarna medan Adielsson fick glädjas över en tredjeplats. Power har tävlat flitigt i sommar och bland annat hunnit med att starta på V75 och i sina 12 starter vunnit två gånger och tjänat sammanlagt 143 tkr. Den andra segern kom på Visbytravet med Forssellskan själv i jollen!!

Nelle Red Turbo är ju en häst med en fantastisk kapacitet. I Halmstad under sprintermästarmeetinget som treåring var han på samma målfoto (trea) som Luddes derbyvinnare Mosaique Face och på samma tid som då noterade som svenskt rekord för treåringar över medeldistans med voltstart! Ja sen vet ni själva med V75-starter, känd från ”Hästen är din” ja helt enkelt mycket hästägarglädje. Men också mycket bekymmer med skador. Han springer ju med sitt vänstra framben väldigt konstigt vilket gör att han måste avlasta med höger framben där han ådragit sig ett par allvarliga senskador med långa uppehåll som följd. Troligen också en orsak till hans många galopper (galopperat i 9 av 17 starter). Bröderna Larsson fick ju se honom i Halmstad förra året i boxen och trodde de hade fått med sig Caballion så han har ju mer än utseendet gemensamt med honom. Sina skador till trots har han tjänat drygt 163 tkr och galopperar han inte så är han alltid bland de tre! Han har tre segrar och tre andraplatser! Turbo är nu tillbaka i träning igen men det är klart att man känner en stark oro att det inte ska hålla och att han tvingas ge upp det som kunnat bli en riktigt fin karriär.

Summasummarum så hade väl inte Jägersroteamet så här långt varit så kul men här finns ju en jättefin häst i Nelli Eighteen May som ju kan räcka riktigt långt och svara upp mot sin storebror som ju gett oss mycket glädje så här långt! Solvallateamet hade ju i princip varit ett nollsummespel hittills och troligen med en spännande framtid.

 

Nu äntligen över till dagens tippande. Det blir först lite extrarader till lunchtravet eftersom vår stolthet förgyller Karlstad idag. Först en V4 med Nelle Pride som spik förståss:

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2013-09-14 Bana: Färjestad, omg. 27 Spelform: V4

Avd Ordinarie hästar

1 5, 9

2 1, 3, 5, 7, 10, 11

3 5 Nelle Pride

4 3, 4, 6, 7, 8, 10

Vadet gäller startnummer

72 rader x 1 x 2,00 kr Totalt: 144,00 kr

Kvittonummer: 8D0E 2562 0670 0101

 

Å så en rak lunchdubbel med dubbelslag på 5 till 18 gånger:  

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2013-09-14 Bana: Färjestad Spelform: Lunch Dubbel, omg. 512

Avd Ordinarie hästar

1 5 King Highlight

2 5 Nelle Pride

Vadet gäller startnummer

1 x 50,00 kr Totalt: 50,00 kr

Kvittonummer: 474A 8F46 0638 0101

 

Å avslutningsvis sjuttiofemman med tre spikar och en helgarderad gulddivision å då vinner väl bara Yarrah naturligtvis och sabbar hela upplägget. Men håll tömmarna ni!

 

Registrerat spel

Datum: Lördag 2013-09-14 Bana: Färjestad Spelform: V75, omg. 45

Avd Ordinarie hästar

1 1, 5, 6, 9, 11, 12

2 4, 8, 10

3 1 For Pleasure As

4 3, 9

5 7 Laurier Dag

6 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12 7 

8 Tekno Odin*

Vadet gäller startnummer

360 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 180,00 kr

Kvittonummer: EF88 4B82 0478 8101

 

Lördagshälsar med skrivkramp

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni