STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2013-07-19
LÄSVÄRT!

Det har ju precis som det är på sina håll i Sverige även varit torka här på bloggen. Inte funnits så mycket att rapportera men det ska vi nu råda bot och nu kommer ett riktigt skyfall med rapporter och reflektioner.

 

Först kämpen Nelle Pride som nu äntligen fick vinna framlotsad och ditpiskad av tränaren själv. Han vinner ju inte så ofta - detta var 3e gången på 50 starter - och senast var i november förra året. Men det är nog inte vinnarskalle som saknas utan snarare att han varit ute i tufft motstånd och haft lite oflyt. Anna sa också att han blev lite förvånad att loppet var slut redan efter två varv han som är van att springa tre i samma tempo! Böterna för drivningen förstod hon inte och jag räknar också bara till tillåtna fyra gånger men kanske i yvigaste laget. Mer om chanserna längre ned (en så kallad cliffhanger).

 

När det gäller Nelle Käck rapporterar Anna att konvalescensen rullar på och allt ser ut att gå enligt planerna.

 

Per Grundström har svingat sig upp i vagnen igen i veckan som gick bakom Nelle Atticus Paco. Som parkamrat hade han Sören Norberg och Nelle Atticus Jake och när Per sedan ringde till mig så kunde man märka ivern i hans röst. Det är ju ett hingstexperiment han håller på med som kanske faller riktigt väl ut. (Varför tänker jag kan inte en farfar prägla lika mycket som en pappa? Gener som gener!) Båda hästarna tränar på riktigt bra. På sandbanan och i långvagn sprang de 31-tempo och Sören bedömer att en riktig bana är åtminstone fyra sekunder snabbare! Dvs gott och väl premieloppstempo och faktiskt ned mot kvaltider. När jag tvingade honom att plussa för någon av hästarna så blev det ändå Jake som haft lite lättare för sig redan från början.

 

Nelli Miss är ju såld tilli Finland och vi har via mail till andelägarna i Team I riktat ett erbjudande att leasa in Nelli First May som är tre år och i träning hos Lars I och i tisdags kvalade på ett mycket bra sätt på en 19-tid. Det är en stor och fin märr efter Olimede som Per och jag äger tillsammans. Lars I är mycket positiv och räknar med att debutera med henne inom ett par veckor. Ni andelsägare som inte kollat era mail ombedes göra detta och reagera på erbjudandet!

 

Apropå Lars I så är han på söndag -samma dag som det är meningen att hans (och Sören och Viktorias uppfödning) Fascination ska ta hem stochampinatet - sommartravpratare. Han kan avlyssnas på www.atg.se från klockan 10.00 på söndag! Men ännu mer intressant blir det söndagen därpå när Ida Olsson ska prata. Ida red Grundströms uppfödning och då också tränad av honom (och faktiskt till dels körd i bland av undertecknad i träningspass): Nelle Smash. Ett montélopp i Halmstad en höstkväll 2008 och som slutade oerhört olyckligt för Idas del. Hon blev påriden, gick omkull och fick en skallfraktur och skador på hjärnan. Men Ida kämpar på och för drygt ett år sedan var det extra roligt att i vinnarcirkeln på Jägersro ta emot priset av henne när Nelli Bell vunnit ett lopp! Jag ska i alla fall sitta klistrad den 28 juli! 

 

Men apropå Lars I så kan detta bli hans vecka. Inte bara som sommarpratare utan också som travtränare! Han har hittills startat åtta hästar denna vecka och alla har tjänat pengar. Raden ser ut så här: 8   4-2-1 (och så en åttondeplats och sistapeng). Totalt har dessa hästar inbringat lite drygt 150 tkr. Och då har han inte bränt av sitt bästa krut: idag på V75 startar Kung Fu Face med en rejäl chans på förstapriset på 100 tkr och i morgon i stochampionatsfinalen med Fascination och en miljon till segraren! Och så inte att förglömma att han i tisdags fick svinga sig upp (nåja) bakom Nelli First May och kvala henne inför kommande stordåd! Vilken vecka Lars I!

 

Å så tillbaka till Annas och Nelle Prides chanser i finalen på Skrubbs i Visby måndagen den 29 augusti. Ännu föreligger inga startlistor men följande ekipage har kvalat in till finalen:

 

Björnjägarn                      Helena Johansson

Emmerantia                       Karin Nilsson

Pelikan Trio                      Mimmi Elfstrand

Pearl Follo                         Catrin Fajersson

Öjja Scoop                       Maria Ottosson

Steve Fourty                      Carina Granlund

Navigator Sib                     Jasmine Ising

Illinois Rose                        Kajsa Frick

Manstones Classic         Sandra Eriksson

Livi Delicious                     Ingela M Nilsson

Nelle Pride                       Anna Forssell

Micciano Lung                   Camilla Collander

 

När det gäller kuskarna är det en salig blandning i ålder och rutin. Anna är den som kört minst antal lopp i år (7) men vi vet att hon kör som inte gjort annat och framförallt är väldigt kylig. När det gäller segerprocent (29%)  är det ingen i fältet som klår Anna och med inkörda pengar per start (drygt 11500 kr) ligger hon också blan de i toppen. Mest lopp har Kajsa Frick kört (drygt 360 hittills) som för övrigt sitter upp bakom en häst som ägs av morbror Jim Frick. Hon följs av Sandra Eriksson med runt 130 lopp i kroppen i år. En riktig luring bland kuskarna är annars Helena Johansson (ett namn som förpliktar!) som i och för sig bara kört 22 lopp men har en segerprocent på 23% och kört in drygt 13 tkr per start!

 

Hästarna då? Bästa rekordet över distansen har vår kuse som är den enda i fältet med en 13-tid. Vi vet ju också att han varit ute i stenhårda gäng och mött elithästar och gjort bra ifrån sig i dessa lopp. Härdad brukar det heta! Annars är det väl de två fyraåringarna som sticker ut med hög segerprocent och stadda i utveckling: Öjja Scoop (tjejhästen ni vet som härjade på V75) och Pelikan Trio (italienare nyligen kommen till Sverige och där vet man ju aldrig vad han har tänt till på?).

 

Summasumarum så de ekipage ovan som jag markerat i fetstil är de som jag tror är de fem som gör upp om priskakan. Och vem som är först i mål kommer att i första steget avgöras i spårlottningen som blir klar nu på tisdag. Helt fri lottning som jag förstår det så man har ingen nytta av att ha vunnit kvalheaten i detta fall. Vi får återkomma med mer spekulationer i nästa vecka!

 

Å så slutligen dagens slag på Axvallahed! En fin V75-omgång där de tävlande för ovanlighetens skull har folk runt hela banan och säkert kommer att bli generöst påhejade. Med en elitloppsvinnare med uppåtform som bara är en sexprocentare i sista loppet så måste man ju helgardera där. Det betyder att man får gå tunt i övriga lopp  och hoppas på spikarna (Romeo Lavec är ett tufft spikbud med 28%!) och småskrällar i de garderade. Övriga jag gärna jobbar in över det långa upploppet är: Lars I:s i tredje; Oskar J i fjärde trots det blir på bekostnad av Djuse; Sjunnesson (!!) i sjätte och sen varför inte elitloppsvinnaren i sista! Håll tömmarna för detta! 

  

Registrerat spel

Datum: Lördag 2013-07-20 Bana: Axevalla Spelform: V75, omg. 33

Avd Ordinarie hästar

1 2 No Deal*

2 5 Romeo Lavec

3 2, 3, 11

4 2, 5, 7, 9, 10

5 15 Askens Valencia

6 3, 7

7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Vadet gäller startnummer

360 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 180,00 kr

Kvittonummer: 2F0A 8B54 0841 0105

 

Lördagshälsar

Anders

 

 

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni