STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2013-02-23
SPIKARNA KROKNADE OCH DROGS UR!

De försvann en efter en under veckan de där som skulle bära upp hela jackpotbygget. Å när spikarna kroknade så fick ”finsnickrarna”: Lindblom, Svanstedt och Nurmos dra ur dem ur tävlandet. Och vi ”arkitekter” fick göra om ritningarna men det återkommer vi till allra sist i denna långa krönika. För här följer nu mycket information och en del tankar om tillvaron. Håll ut!

 

Först lite kommentarer inför Nelle Prides lopp i morgon. Banprogrammet rankar honom på tredjeplats (han är med på deras system) och skriver: ”3 Nelle Pride vinner inte så ofta men gör jämna och bra insatser och står perfekt inne på pengarna”. Däremot är Travronden mer negativa och där hamnar han sexa i ranken och utanför systemet. I skrivande stund är det få som lämnat in tips och där är han streckad på 17% just nu. Men det är ju bra då jag tycker chansen finns denna gång och särskilt när ”experterna” hjälper oss att höja oddset.

 

Å lite kul är det ju att kusken Mattias Djuse uppmärksammas! I onsdags på TV tror jag det var som hans styrning med Alvena Nonstop på V75 senast äntligen och välförtjänt lyftes fram. Det hade ju tidigare bara snackats om Lövgrens ”finess” när han släppte förbi Redén i guld. Men Daniel hade ju annonserat hela veckan att han bara ville till plankan för att släppa så det var väl inte svårt att räkna ut. Lövgrens kuskinsats höll ju istället på att straffa sig när han körde i kallblodstempo och med nöd och näppe fick liv i hästen på upploppet.

 

Näe trots sin ringa ålder håller jag Djuse som en kyligare, bättre och alltid påläst kusk! Å medhåll får jag från Henrik Ingvarsson i Travronden som skriver: ”Mattias Djuse. Sex segrar sedan december, första V75-triumfen i lördags. Tänk så det kan bli. Om man ges chansen att köra lopp. Få misslyckas, få utvecklas. All heder, Anna Forssell (och Lasse Punkari).” Jag har sedan tidigare sagt till Anna att Mattias (eller Punkari) gärna får köra våra hästar!

 

När det gäller Nelle Käck rapporterar stallet att han är i full träning och kommer att gå ett banjobb på Solvalla inom ett par veckor. Årsdebut någon gång i mars är det som gäller.

 

Status för Nelli Miss kan ni läsa om på första sidan.

 

Vi var och besökte Sören och Viktoria igår och fick se Jake och Paco framför vagnen (när jag får hjälp med det tekniska framöver ska ni få se bilder som jag tog med min mobiltelefon). Först ska sägas att det de senaste månaderna nog har varit sämsta tänkbara träningsförhållanden. Snö av och till, milt om dagarna och kallt om nätterna så det har varken varit vinter- eller sommarbana utan någon konstig blandning. De har vuxit rejält och det syns verkligen att de är i goda händer. Längst har Nelle Atticus Jake kommit som också har stora likheter utseendemässigt med sina syskon. Det var den gamla stortränaren Roger Grundin (kanske mest känd för att ha haft ett finger med i spelet bakom Varennes!) som körde honom och som sa att hästen utvecklas hela tiden och att han aldrig hade varit så fin som i gårdagsjobbet. Trots att han tidigt tappade en framsko så kunde han bara öka tempot varv för varv och var de sista varven nere på 2-minuterstempo på den knackiga banan!

 

Sedan blev det Nelle Atticus Pacos tur och han är väl den som vuxit mest vilket väl också hämmat honom en del i träningen. Sören fick brottas en hel del med hästen för att hålla honom i trav. Han kan trava fint vilket han visar i hagen men när han får vagnen efter sig så blir han spänd. Roger hade häromdagen kört 10 varv på tusenmetersbanan och när han blir lite trött mot slutet så slappnar han av och då flyter travet bättre. Alla tre – Viktoria, Sören och Roger - är övertygade om att när polletten ramlar ner så kommer han att ta för sig mycket mer. Vi avtalade om återbesök om ett par månader och då har förhoppningsvis den annalkande våren gjort sitt, banorna blivit bättre och det går bättre att uttala sig om hästarnas kapacitet.

 

Sen har jag daterat upp ”Resultatsidan” och det är ju ännu inte mycket att hurra för när det gäller våra hästar. Men jag har också vid sidan om blickat tillbaka till 2012 för att se hur Grundströms uppfödningar - som vi ju lutar oss mot - står sig i en jämförelse. Om man ser till vinstsumman för 2012 så hamnar Grundström på 40e plats med sina nästan 2,2 miljoner på kontot och ca 15 tkr per start (snittet för de 50 högst placerade uppfödarna ligger på knappt 10 tkr). Det är ju mer rättvisande är att jämföra hur mycket hästarna sprungit in per start (jag har då rensat bort de som har uppfödningar som totalt haft färre än 100 starter under året då en sådan snittsiffra kan bli missvisande) och då är han helt plötsligt uppe på en sjätteplats! Framför ligger: Boko, Knutsson (Sebastian K), Melander, Magnus O Jonsson (Hallsta Lotus) och Lassis (”Gel”-hästarna). Nelle Pelles framfart i Frankrike har naturligtvis haft betydelse men annars är det väl jämnheten som är slående!

 

Det är också en spännande kapplöpning mellan våra tränare som jag inte tror de själva är medvetna om. Lönborg ligger just nu 22a ( 38 förra året) och Forssell 24a (31) på topplistan över vinstrikaste tränare. Jag tycker detta är intressant att följa men inte av kuriosa skäl. Jag tycker vi som hästägare ska bidra till föryngringen av Svensk Travsport och våga ge förtroende precis på samma sätt som Anna gör med Mattias! Men det ska ju inte ske blint utan genom att vi satsar på de unga tränare som sliter hårt och också har framgångar. Hittills har vare sig Anna eller Lönborg gjort mig besviken.

 

Tittar vi lite närmare på deras resultat hittills i år så ligger de väldigt nära varandra: runt 650 tkr inkört, ett fyrtiotal starter, 15-17% segrar, drygt 40% på plats och runt 16 tkr tjänat per start. Skillnaden är att Anna har runt 50 hästar på träningslistan med Lönborg ligger på ca 30. Det betyder ju att Micke matchar hårdare och när jag påpekade detta för honom så skojade han och sa: ”Jag har så lite personal nu så istället för att köra tuffa jobb så får jag starta på istället”.  Skämtsamt men hittills har det ju varit en lyckosam strategi.

 

Men Lönborg har en bit kvar till Erik ”Busen” Svensson och hans Prince Elliot som startade 40 gånger förra året och redan hunnit med 6 starter i år (var tvåa på V75 på Jägersro för två veckor sedan, vann i söndags på Mantorp och startar nu igen på V75 idag i Kalmar– puh!). När han fick frågan på TV varför han går ut i lopp så ofta så svarade ”Busen” helt ärligt: ”Eftersom jag äger hästen har jag inte råd med något annat!”. Prince Elliot är en sexårig vallack (e. Gigant Neo) som idag har en chans att bli miljonär om han sämst blir tvåa!

 

Och då är vi tillbaka där vi började med V75an på Kalmar med årets första jackpot!  Och eftersom spikarna försvann så fick jag limma ihop det hela med 2-3 hästar i varje lopp istället. Jag har satsat på lite andrahandare och skrällar så sitter den så blir det pengar! Så nu gäller det att ni håller tömmarna!

 

 

Registrerat spel

 

Datum: 2013-02-23

Bana: Kalmar

Spelform: V75, omg. 8

 

Avd               Ordinarie hästar (Res.)

1                    1, 9, 10

2                    5, 7

3                    3, 6, 15

4                    2, 5

5                    6, 9, 11

6                    3, 9

7                    4, 6

 

Vadet gäller startnummer

 

432 rader x 1 x 0,50 kr = 

216,00 kr

 

Kvittonummer: 8F02 0D00 1734 0841

 

Lördagshälsar

Anders

 

.

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni