STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2013-01-16
"RÄTT DISTANS!"

Ja ”rätt distans” handlar inte bara om den optimala för hästen som tävlar. Det handlar också om att inte dra för snabba slutsatser särskilt i ett tillstånd direkt inpå att man känner sig besviken. Direkt igår efter Missens och Memorys lopp när vi kom in till Lönborg i stallet denna svinkalla vinterkväll så var vi alla besvikna på utfallet i form av en nionde (oplacerad) och en åttonde (i och för sig sistapengen på 4000:-!) plats. Och så mycket har jag lärt mig – och uppenbarligen även unge Lönborg – att då ska man inte ta några beslut. Utan sova på saken och få – just det – rätt distans!

Om vi börjar med Nelli Miss så varnade tränaren efter värmningen och innan loppet att hon inte kändes 100%-ig men att hon nog ändå skulle göra en bra prestation. Och hon såg fin ut i provstarten och i loppet så kom Johnny bra igenom från sitt bakspår – vet inte om ni har noterat men både han och Lönborg verkar ha form just nu då den senaste veckans sex samarbeten resulterat i två vinster och två andraplatser! Men det som först såg ut som en bra position i form av andra utvändigt blev ju ett knepigt läge med tanke på hur loppet  blev kört.  Det gick fort på grund av att det blev ständiga byten i ledningen så första 500 gick på 10,9 och första tusen på 12,7 och där var Missen med och stred. Femhundra kvar går Takter ut i tredjespår och drar norsken men får inte det svar han vill ha. Hon ser inte trött ut men det biter inte heller. Ut ur sista sväng får de till råga på allt två rejäla bredsidor av Uhrberg när han försöker ta sig ut men Missen håller sig i trav och biter ihop anständigt över upploppet. Segrartiden blev med tanke på underlag och kyla finfina 14,2. Johnny var mycket nöjd med hästen men menade att hon hade fått ett dåligt lopp. Det hade varit bättre att komma ner till sargen och det var ju där tredje invändigt som vinnaren satt (nästan) hela loppet!

Nelli Memory såg fin ut och Lönborg lotsade iväg henne i volten – ett moment han hade varit lite orolig för med tanke på hennes alla ”g:n”. Det blir så småningom tredje utvändigt i ett uppullat lopp med favoriten i ledningen – ja just det: Takter som därmed skulle ta sin tredje seger för kvällen! Första tusen gick i 20-tempo och i näst sista sväng ser Lönborg sugen ut flera gånger att ge sig ut i tredjespår och avancera. Men han håller i både sig själv och hästen och blir kvar.  Tyvärr in i sista sväng så visar det sig att han har en riktigt dålig rygg och blir dragen bakåt innan han hittar ut. De där framme kör sista femhundra i 14-tempo och då är det ju omöjligt att ta någonting men över upploppet går Memory riktigt fint och håller jämna steg (kanske till och med tar in lite grann) på täthästarna.  Kuskens omdöme var att hon faktiskt kändes bättre än på Lunden när hon blev trea och att han kanske skulle ha provat ute i tredjespår. Men med tanke på allt strul som har varit så är ju beslutet att matcha försiktigt och ”bygga upp” hästen både psykiskt och fysiskt!

Och idag med rätt distans till resultaten (som gjorde oss besvikna igår)men med begrundande av hästarnas prestationer och efter ytterligare ett snack med Johnny och lite eftertanke så bestämde sig Lönborg för att anmäla igen. Nelli Miss till ett lopp på Jägersro där hon tyvärr inte kom med och Nelli Memory till Åby tisdag 22 januari lunchtravet på Åby. Det är lopp fem där endast åtta hästar startar och hon är en av två på främre volten där övriga står på tillägg. Det är bra hästar hon möter och som i princip alla gjort bättre tider men å andra sidan är det ett lopp med åtta priser ( 4000:- i sistapris som igår) så tar hon sig bara i mål så ska resan ha betalat sig!

Nu är det snart dags för Nelle Pride. Svårt att ha förhoppningar med en enprocentare från spår 12. Men man vet aldrig med denna kämpe!

 

Onsdagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni