STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2013-01-12
AVGJORT!

Ja nu är det avgjort både på den riktiga hästgalan i Göteborg igår och för vår egen del. Inga skrällar vare sig där eller här! I Göteborg dominerade Svanstedt och Melander som de har gjort på banorna under förra året men när det gäller årskullarnas bästa hästar så höll sig de ”mindre” tränarna framme med: Denim Boko, Fascination och Pato! Det är väl OK att glädjas lite extra åt Jägersrotränarnas framgångar. Sen är det ju lite spännande att se att Svanstedt och Melander når framgångarna på olika sätt. Svanstedt byter ut minst en häst i stallet varje dag året runt (omsätter 400 hästar per år!) medan Melanders imperium bygger på egen uppfödning och egenägt!  

 

I vår egen omröstning är jag glad och tacksam för de röster som ramlade in men lite besviken på att inte fler än åtta personer hörde av sig. Här hjälpte varken lock eller pock. Vilken tur att galan var virtuell annars hade det varit lite ödsligt i lokalen om vi tagit höjd för att alla andelsägare med respektive skulle infinna sig…

 

Nåja när rösterna räknades efter midnatt inatt så var utfallet entydigt:

 

Årstiden med 100% av rösterna tillfaller Nelle Käck och hans lopp 12,3 am på Solvalla elitloppshelgen. ”Utan tvekan”, ”sanslöst lopp”, ”kanon”, ”vilken häst” … är några av kommentarerna.

 

En annan hundraprocentare är Floppen och Jorma. Alla är eniga om att detta måste ha varit ett riktigt bottennapp för den flygande finländaren. ”Sanslöst”, ”katastrofstyrning” och någon som hörde vad Anna sa instämmer (men jag tycker fortfarande inte detta omdöme lämpar sig för tryck i denna spalt)… Sen tillägger de flesta att de i normalfallet tycker Jorma kör bra!

 

Finalisten däremot var lite knepigare även om Nelle Käcks kungapokalsfinal till slut fick flest röster. Men här har också Nelli Miss diamantstofinaler och Nelle Prides finalplats och insats i Norrlands Grand Prix fått röster!

 

Nåväl detta är nu historia och nu väntar ett 2013 på minst lika fina insatser. Men vi måste också hålla i minnet att det blir tuffare och tuffare. Tack vare de pengar de tjänat så möter de hårdare och hårdare motstånd vilket visar sig redan den kommande veckan! Å får de sedan dåliga utgångslägen så blir det ännu jobbigare.

 

Nelli Miss på Jägersro på tisdag rankas trea från slutet av Travrondens tipster medan ”Professorn” i programmet lägger henne på en sjätteplats. Lönborg var inte så bekymrad över bakspåret trots allt – när jag snackade med honom i telefonen på väg hem från Frankrike efter en fantastiskt fin andraplats med Photo Princess på Vincennes i torsdags, Grattis Micke! - men däremot att hon i de senaste insatserna inte varit lika bra som tidigare. Han spekulerade i att Missen kanske är en ”sommarhäst”??? Vi hoppas att några frågetecken rätas ut på tisdag och att Bengt-Erik får rätt så vi kammar hem sistapengen på 2000.-.

 

Även när det gäller Nelli Memory så är det uträtande av frågetecken som gäller. Travronden har inte med henne bland de fyra som de tar med på V3-systemet medan Professorn rankar henne tvåa! Jag tror den fina insatsen på Lunden spelar in här och vi kan inte klaga på spåret. Det finns spekulanter på henne som hört av sig till Lönborg men som vill avvakta loppet på tisdag. Går hon bra och de finns kvar ska vi nog slå till! Och får Bengt-Erik rätt igen så ramlar 17 500:- in på kontot i februari!

 

Jag är optimistiskt lagd men hur jag än vänder och vrider på Nelle Prides lopp på onsdag på Solvalla kan jag inte ens se honom tjäna pengar. Solvallaprogrammet har hittat tre motståndare som hamnar bakom honom i rakningen… men, men denne kämpe har ju överraskat oss förr. Skulle Mattias lyckas fixa pengar så är i alla fall jag jätteglad!

 

När vi summerar våra hästars insatser den gångna veckan vid niotiden på onsdag kväll och om vi då kan räkna hem tre sistapriser (dvs totalt 11 000:-) så ska vi vara jättenöjda helt enkelt!  Så om vi ska få detta att gå ihop måste vi förlita oss på nedanstående jackpotrader. Jag lutar mig tungt på Halmstadtränarna denna gång: Persson, Untersteiner och Puro samt Jägersrodito: Uhrberg och Lugauer. Å någon segrare ska väl Svanstedt sätta gärna genom Jorma som på detta sätt i första avdelningen kan få återupprätta sitt anseende! Däremot - med tanke på minusgrader och hästarnas rökiga andedräkter - så tror jag att ”Kurre” blir störd till galopp i sista avdelningen och detta trots att bilen inte finns på banan denna gång alltså! Håll tömmarna!

 

 

Registrerat spel

Datum: 2013-01-12
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 2

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 9, 12
2  8 Playing Tua
3  2 Bonnies Maggie
4  1, 2, 6, 9, 11
5  1, 6, 7, 9, 10, 13
6  4, 5
7  10, 12

Vadet gäller startnummer

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 8BE8 BB0D 46B2 8045

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni