STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2013-01-01
TEAM NELLEVADS HÄSTGALA!

Så här en grå, blåsig och regnig nyårsdag lämpar det sig att blicka bakåt på en fantastisk säsong. Jag har bläddrat igenom bloggen och Svensk Travsports resultat- och topplistor och även uppdaterat vår egen resultatsida nu när 2012 är till ända. Av Team Nellevad ägda hästar har startat 71 gånger i år, vunnit 8 gånger (11%) och varit bland de tre i 31 (44%) av dessa och det har renderat i 1 065 267:-. Starka papper med ett snitt på 15 000:- intjänade pengar per starttillfälle!

Det är också slående att vi hade en fantastisk vår och att det kärvat - eller ska vi säga varit mer normalt när man äger travhästar - under hösten. Vid halvårskiftet hade våra hästar starta 42 gånger och tjänat ihop över 825 tkr bland annat tack vare att de varit etta, tvåa eller trea i 60% av starterna! Och detta innebar fina knappa 20 tkr per start. Andra halvåret har varit berydligt sämre med knappt 240 tkr insprunget och bara 20% på plats. Segerprocenten ligger stabilt under året på runt var tionde start som ger en seger.

 

Detta om de kalla siffrorna och nu tänkte jag ägna mig åt lite personliga reflektioner. Avslutningsvis - så håll ut - tänkte jag sedan vi skulle ha en virtuell travgala i Team Nellevad där några kandidater är nominerade i olika klasser och där ni kan rösta fram vinnaren genom att skicka mail till mig! Men först har jag självsvåldligt utsett några "Årets ...":

 

Årets start: Nelli Minx som i sin första start för Lars I vann på Jägersro redan den 3 januari från spets till slut! Tyvärr på grund av skadeproblem blev det ju bara en start till efter detta med en femteplats som följd i ett lopp där Nelli Miss blev trea.

Årets uppstickare: får väl just Nelli Miss bli som kom från Anna till Lönborg med ca 100 tkr på kontot och i princip under våren tjänade ihop ytterligare en kvarts miljon och har varit på "pallen" i hälften av sina starter.

Årets kämpe: är utan tvekan Nelle Pride och det blir påfallande när jag läser igenom loppreferaten på bloggen. Det är omöjliga lägen, slalomkörningar, hårt motstånd, stentuffa upplägg och ändå så biter han ihop över upploppet och knäpper åtminstone några av sina konkurrenter!

Årets coola glänsare: är ju också tveklöst en viss Nelle Käck. Särskilt den där elitloppssöndagen när Anna värmer honom innan ett stentufft fyraåringslopp, kommer fram med honom och stannar till framför den 30 000 hövdade publiken alldeles intill vinnarcirkeln där vi står vid staketet. Vänder upp honom - och han räcker coolt  ut tungan som ni kan se på bilden på vår startsida - och så säger Anna: "Vi ses nog här om en stund igen!" Tyvärr blev det bara en tredjeplats där han föll med flaggan i topp efter en stentuff 07- öppning!

Årets månad: blev april! Hästarna startade 10 gånger med raden 2 - 3 - 2 och över 274 tkr in på kontot. Det innebar ett facit på över 27 tkr per start, tänk om det kunde ha fått hänga i sig!

Årets grej och detta är verkligen en personlig upplevelse. Vi var på Vincennes i Paris den 12 februari och hade precis sett Royal Dream slå Ready Cash i Prix de France. Jag återvänder till restaurangen och Solvalla hästägarförening och det är precis tyst eftersom alla njuter sin måltid. Och så refererar min svåger Nelle Käcks lopp på Solvalla i mobilen. Spår 8 och kort galopp innan bilen släpper, 40 meter efter de andra (så helt kört tänker jag). Dryga halvvarvet kvar är han ute i både tredje och fjärde spår och i sista sväng är svågern helt tyst. "Vad händer" hojtar jag och får till svar: "Han vinner, han vinner!!" Då skriker jag ut min glädje över ett fullständigt tyst Vincennes och utan att det finns några hästar på banan!

Årets "final" kom ju på Charlottenlund i Köpenhamn så sent som i söndags den 30/12 när Nelli Memory överraskade positivt. Vi hade inga förväntningar egentligen och hon hade fått stå över jobb. Och sen får hon dessutom en tung resa med dödens sista varvet men håller kanonfint till en tredjeplats målfotoslagen av en smygkörd tvåa!

 

Å så då din möjlighet att rösta fram: Årstiden, Årets Floppare och Årets Finalist.

 

Det finns i kategorin Årstiden tre prestationer att välja mellan:

1. Nelle Pride som i ett stenhårt kvalgäng (skulle kunnat vara finalfältet) till Sprintermästaren springer de 1609 meterna på kilometertiden 11,8 ak vilket bara räcker till en sjundeplats. 

2. Nelle Käck som elitloppsöndagen i fyraåringsloppet efter en öppning på 7,4 första femhundringen (det gick i 05-tempo första 250 meterna) går i mål som trea med tiden 12,3 am. En tid som 2012 är den sjunde snabbaste som en fyraårig hingst/valack presterat i Sverige!

3. Nelli Miss som kan välja mellan två topprestationer: Åby den 27 mars när hon från tilläggsvolten tar sig till ledningen och stannar där i mål på den dittills under året snabbaste tiden som ett sto sprunget över distansen med voltstart: 14,2 m. Eller Tingsryd i juni där hon som trea springer 1609 meter med bilstart på 11,5 ak.

 

Årets floppare:

1. Startbilen i Gävle på den sörjiga banan skottdagen när de först inte kan bstämma sig för startmetod och när väl bilen ska släppa fältet så slirar den bara och är ivägen för bland andra Nelle Pride.

2. Solvallas huvudstarter som trots att Nelli Miss i Diamantstofinalen inte stör någon och dessutom snabbt ställer sig i det första startförsöket ändå är snabb på knappen igen och återkallar starten. Sen blev hon ju alldeles för het och totalt oregerlig i det andra försöket! (Nu var det ju Lönborg/Sjunnesson men hade det varit Goop/Melander hade det inte blivit omstart!)

3. Jormas styrning av Nelle Käck i sprintermästarförsöket. Kör inte för fullt från spår fem med en häst som är dokumenterat snabb ut utan släpper enkelt förbi sin landsman!? Lyckas sen hitta loppets sämsta rygg och ligger där tredje invändigt och går inte ens ut när han får chansen. Rubbet kvar i mål i ett kval till en årgångsfinal och vad Anna satte för betyg på detta vågar jag inte skriva här!

 

I kategorin Årets Finalist finns tre kandidater:

1. Nelli Miss som lyckas två gånger i rad under våren kvala in till Diamantstofinaler - med 200 tkr i förstapris - dels på Åby där hon blir fyra och dels på Solvalla elitloppshelgen där hon blir utkörd.  

2. Nelle Pride som lyckas ta sig till final i Norrlands Grand Prix som avgörs på Bergsåker med 300 tkr i förstapris. I den stentuffa finalen lyckas Punkari lotsa fram honom till en femteplats (Vincennes segrar).

3. Nelle Käck som kvalar in till Kungapokals- och Solvallaseriefinalerna. I kvalet till Kungapokalen utamanar han på upploppet för en kort stund världshästen (enligt Kolgjini)  Opitergium och blir sedan femma i finalen!

 

Som sagt nu får ni rösta. Skicka ett mail till anders.lindblad@havberg.se och ni får Trettonhelgen på er att fundera på saken så senast den 7 januari vill jag ha era röster!

 

Nyårsdagshälsar

Anders


 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni