STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-12-29
"DOMARJÄVEL!"

 

Först om Nelle Prides lopp där Punkari var nöjd med hästen men inte med sin egen insats. Han skulle ryckt norsken tidigare så hade han säkert gått kunnat följa i Jormas rygg, sluppit trafikproblemen och varit med därframme och gjort upp om det till slut. Och i eftertankens kranka blekhet borde vi ju anmält till Solvalla i onsdags istället men både Anna och jag trodde det skulle bli svårt att komma med där eftersom det var V75 och Priden har lite dåligt med poäng. Och anmälan till Eskilstuna gick ju dessutom ut innan Solvalla så det gick ju inte att chansa heller. I alla fall så kommer Priden att få starta på så länge formen håller i sig vilket innebär ett lopp om ett par-tre veckor igen. Kanske Solvalla den 16 januari?

 

Nelle Käck har fått en rutingenomgång av veterinär nu när han ändå tagit en ofrivillig ledighet. Det blev en rundsmörjning med konstgjord tuppkam i båda framknäna och en bakkota. Det innebär att han nu får vinterträna och kommer väl igång om 6-8 veckor igen. Anna beskriver honom som: ”Blank och fin och lite rund…ja som en riktig avelshingst!”.

 

Å så glöm inte Nelli Memory på Lunden i morgon. Loppet går ju inte att se i Sverige men jag lägger ut en blänkare så fort jag får möjlighet.

 

Å så över till något helt annat (som det hette i Monty Python en gång i tiden fast då på engelska förståss) och anledningen till ovanstående rubrik! Jag har varit fotbollsdomare en stor del av mitt liv dvs i tjugotalet år. Men jag ”dömde” ju fotboll långt innan jag fick ut domarkortet både som spelare och publik. Så ”domarjävel” har jag både tagit i min mun och fått höra. Jag var inte på högsta elitnivå utan blåste i pipan i division fyra och gick på linjen (som det hette då) i division två men observera det var på den tiden division två verkligen också var division två! Någon gång fick man ju höra: ”Så jävla dålig du är domarn” och det svar som då funkade bäst var: ”Ni kan inte räkna med bättre domare än så här i era serier!”  Det brukade få avsedd effekt och så slapp man vifta med kortet.

 

När en av alla dessa V75-omgångar avgjordes (det är samma inflation som i seriesystemen i fotboll och ishockey mm) på Solvalla i onsdags så tog jag just ordet ”domarjävel” i min mun igen. Och helt klart var det domarna som såg till att det bara blev ynka 205:- i utdelning på sjuan. Domare är ju förvisso omutbara men kanske hade ATG ett finger med i spelet för att se till att det ändå blev jackpot i årets sista V75?

 

Hade det varit Lugauer på Halmstad eller Berg ( på en bana någon annanstans än på Bergs(egen)åker ) så hade de blivit diskade. Men Melander på Solvalla blir inte det när han med favoriten New York US i en helt loppavgörande manöver skickar ut Kihlström i tredjespår med en bredsida! Å eftersom jag kan läsa på läppar så ser jag att Stefan säger till Örjan: ”Om du nu får frågan så säg att det var helt schysst, för annars vet du så finns det många andra kuskar som vill köra mina hästar!”.  Och vem får en extrachans av domarna när hans favorit hoppar långt innan bilen släpper fältet. Jo guldhjälmen Goop vem annars? Det skulle ha varit en liten amatör det! Staffan Falk må vara duktig på att träna kallblod men han skulle kanske hålla sig till det. Det är inte första gången jag reagerar över hans domslut.

 

Men vi ska kanske vara tacksamma. Nu har vi chansen på 44 miljoner vilket om vi blir ensamma lär betyda att en andel i respektive team blir värd sisådär en halv miljon. Tre spikar och ett tvåhästarslås så får det gärna skrälla eller vad sägs om Timetosaygoodbye, Kalle och om Punkari nu inte lyckas får det gärna bli ”Draken” i sista dvs fröken Tillman! Håll tömmarna!

  

Registrerat spel

Datum: 2012-12-29
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 62

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1 Dont Wear PJS
2  1, 4
3  1, 2, 5, 6, 7
4  1, 4, 5, 6, 8, 12
5  11 Photo Princess*
6  10 Beckman
7  1, 4, 5, 6, 7, 10, 12

Vadet gäller startnummer

420 rader x 1 x 0,50 kr = 
210,00 kr

Kvittonummer: A746 A91A 5BC9 8845

 

Lördagshälsar

Anders

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni