STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-12-26
KLUVEN DÅLIG FÖRLORARE!

Man blir inte bättre förlorare med åldern men förhoppningsvis lär man känna sig själv bättre och kan hantera det. I min ungdom blev jag sällan inbjuden att delta i så kallade ”sällskapsspel” då jag hade en tendens – påstod omgivningen – att ”utveckla reglerna” och konstigt nog i den riktning som gynnade mig för tillfället. Min äldste son påstår till och med att han har ett barndomsminne där schackspelet ”råkar” välta när han i sitt nästa drag tänker göra mig matt… Nåväl!

 

Därför igår direkt efter Nelle Prides lopp bestämde jag mig för att inte göra några uttalanden. Här hade man satsat en hacka på fältets bästa häst å så tar han sig i mål som sexa. Inte ens platsliret lyckades som skulle ge pengarna tillbaka alltså. Så jag återgick till julfirandet och brydde mig inte om loppet förrän nu på annandagsmorgonen när jag kikat igenom ”lajven” ett par gånger. Å så måste jag innan vi sätter igång ondgöra mig – nu när julen snart är tillända – över gårdagens så kallade direktsändning. OK det blir en omstart men ändå gott om tid till nästa lopp på Jägersro - +5 minuter står det. Då bryter man sändningen från Eskilstuna och går till Jägersro för en över fem minuter lång intervju med en dansk monteryttare som man ändå inte förstod vad hon sa. Det är ju märkligt att ATG som satsar hundratals miljoner på sin marknadsföring - genom att exempelvis låta Goop och Adielsson åka till Florida och spela in löjliga reklamfilmer - inte kan fixa så att prenumeranten själv kan välja vilken bana man vill följa!

 

Men åter till loppet som man efter många om och men kunde se i eftersändning. Precis som förutspått så innebär bakspår på andra volten de facto 40 meters tillägg och så såg det ju ut direkt efter starten.  Så småningom sitter Punkari och Priden långt bak i andraspår i Jormas rygg och som det skulle visa sig blir loppets segrare. Där lunkar man på i över ett varv och täten kör i dryga 17-tempot. Då startar Jorma sitt avancemang och PoP försöker gå med i ryggen men Priden lämnar av och till luckor. Det gör att hästar kan smita ut framför och ut ur nästsista sväng har de hamnat rejält i maskin med hästar framför som inte går framåt och galoppörer runt omkring. När de väl får fritt så har täten flytt undan och sista femhundringen går i 13-tempo och då går det inte att ta något därute i femte spår i sista sväng! Över upploppet går han som vanligt starkt och fixar en sjätteplats och 2000:- i  ”resebidrag”.

 

Min kluvenhet består i att spontant direkt efter loppet tyckte jag inte det såg så bra ut och kände mig som en (dålig) förlorare. Men efter att ha kollat ett par repriser och klockat sista femhundra när han håller till ute vid korvkiosken så kanske det är en likvärdig prestation som de senaste gångerna. Skillnaden denna gång var att det var oflyt istället för den där lilla turen när det gick att köra slalom. Jag har inte fått tag på Anna (det är ju ”annandagen” så hon firar kanske på något sätt) för att lyssna vad kusken sa och hur hästen tog loppet men jag återkommer till detta i lördagsbloggen.

 

Nelli Memory är till salu! Vi – dvs Grundström och jag som ju har en majoritet– har i samråd med Lönborg beslutat att om han hittar en köpare (han har ett par spekulanter i Norge) så är det OK att sälja märren. Vi har valt att inte gå ut och fråga alla delägare eftersom det kan bli snabba ryck. Det kan ju i detta fall gå så fort att hon är såld innan starten på söndag. Men är någon eller några av er emot beslutet så hör gärna av er!

 

Det gick ju hyggligt på uppesittarkvällen. Det var Svanstedt som svek med sina hästar så det blev till slut 6 st femmor och 306:- som jag vänder in igen tillsammans med en vanlig insats. Sen lutar jag mig tryggt mot en upputsad gaspedal i första avdelningen och att Untersteiners röra ställer till det för Tarzan i sjätte. Pengar blir det sedan om vi håller vår Stil i andra avdelningen, söker och finner i tredje och spisar en god dessert i fjärde. I femte får gärna en treprocentare bli knug och i sista kan sedan vemsomhelst få vinna dvs säga helst en stark kredit! Håll tömmarna!

 

Registrerat spel

Datum: 2012-12-26
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 61

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2 Tidied Accelerator
2  5, 6, 14
3  1, 6
4  1, 2
5  1, 3, 4, 5, 6, 9, 12
6  5 Jumble Ås
7  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Vadet gäller startnummer

1 008 rader x 1 x 0,50 kr = 
504,00 kr

Kvittonummer: 47AC 9023 B149 0045

 

Annandagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni