STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-12-20
DJUSARE TIDER!!

Jag nu är det nermörkt. Vi har haft det mulet och disigt i mildvädret (snön som kom och lyste upp är också borta) här i Skåne och det har varit mörkt hela dagen så man trott man varit i Kiruna, hemska tanke! Men i morgon fredag vänder det vilket är den verkliga orsaken till att vi firar jul några dagar senare. Vem tror att detta är en kristen sed? Nä, de första kristna käkade ju bara fisk (ja lutfisken tog de kanske med sig till oss vikingar men den skippar vi ju ändå eller möjligen pinar i oss). För här står en grisbak i centrum på bordet, mumma, frosseri, hedniska danser kring en gran osv! Klart det är solen och ljuset vi hyllar så att de verkligen ska komma tillbaka!

 

Men det blev Djusare tider på Solvalla redan igår. Det var lärlingarna som gjorde upp om Travrondens guldklocka. Först tävlade man i tre kvalheat som hade som enda syfte att man skulle skaffa sig poäng för att först få välja häst i finalen som var kvällens sista lopp. Och lärlingen Mattias Djuse - som kom till Anna Forssells stall efter sommaren i år från Nurmos -blev 6-3-1 - i dessa lopp. Han fick därmed mest poäng och valde bort Punkaris Alvena Nonstop till förmån för Johanssons Stormysky (som ju Nelle Käck haft uppgörelser med i årgångsloppen i år).  Det visade sig vara helt rätt val med spets från start till mål och en överlägsen seger medan Punkaris häst blev tvåa! Därmed och förutom den eviga hedern och äran (det var den 55e upplagan!) fick han alltså en fin guldklocka. Dessutom körde han in över 180 tkr denna kväll till hästägarna i sina fyra lopp! JÄTTEGRATTIS Mattias!!

 

Extra roligt är det eftersom 23-åringen var ute för en ovanlig och allvarlig olycka för ett par år sedan. På körslingan - avstängd för biltrafik med bommar och skyltar - när han var ute och tränade häst möter han plötsligt en bil som de frontalkrockar med. Mattias blir svårt skadad med bland annat frakturer på ryggraden och det var osäkert om han skulle kunna komma tillbaka i sulkyn. Så bara av den anledningen är ju detta en fantastisk prestation!

 

Som ni har sett på startsidan så blir det ingen mer start för Nelle Käck i år. Det är ingen fara men han är fortfarande lite varm i det skadade benet och får därför vila i hagen. Sen vill Anna se hur han känns och det är inte givet med vinterträning nu. Har han form så kan det blir flera starter i närtid.

 

Däremot går alltså Nelle Pride ut i ett lopp på Eskilstuna på juldagen. Det är volt och 2640 meter och lopp 5 klockan 16.27. Punkari upp i vagnen och de 20 meters tillägg som det står i programmet blev i spårlottningen i praktiken till 40 meter! Spår 15 innebär ju att man måste runda alla andra hästar för att vinna vilket ju är tufft oavsett hur motståndet ser ut. Från ett bättre spår hade jag annars spikat när jag kikat igenom antagonisterna. Det är en treåring och två fyraåringar med i loppet och den andra fyraåringen: Lukas Hall blir nog svår att rå på då han fått ett mycket bättre läge. Treåringen: Fuzz är en mörkbrun ”dark horse” som har hyggliga tider men redan startat 17 gånger utan att vinna. Värst emot bland de äldre och med bra startspår tycker jag annars att Roadshow och Verrazano Field är. Seger och 25000:- för Pride/Punkari skulle förvåna mig men en plats bland de tre är fullt realistisk. Formen finns ju där och de har ju två och ett halvt varv på sig att kirra detta!

 

Lönborg tänkte först anmäla Nelli Miss till ett lopp i Odense annandagjul men tycker att banorna nu på grund av mildvädret är för dåliga (ni såg kanske att Ludde strök Raja Mirchi av den orsaken i tisdags), Men annars är hon startklar igen och det gör säkert inget om hon får några extra vilodagar efter senaste loppet. Michael och jag är överens om att om hon fått springa på i 14-tempo sist hade hon nog krafter att vinna loppet. Och karensen för behandlingen av Nelli Memory löper ut i dagarna och sen gäller det bara att hitta och få med henne i lopp så vi får se vad hon egentligen går för.

 

Torsdagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni