STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-12-15
STRUKEN - DÅ RÖK JACKPOTCHANSEN?

 Trist av flera skäl med Nelle Käcks trampskada. Inget allvarligt och han är inte halt men här gäller det att inte chansa. Vi ska ju ha kul med hästen i flera år framöver. Han hade varit fin i fredagens jobb och då trodde Anna på start men i morse så var han lite varm i benet så därför fick han stanna hemma. Jag tycker han har varit underskattad i tipsen och hur jag än vänt och vridit på loppet har jag som sämst fått honom som sjätte häst. Kom ihåg att näst senast var han inte långt bakom gulddivisionaren  OnTrack Piraten  som trots 11e spår är fjärderankad i det loppet idag! Pengaplaceringen var stenklar och en rejäl chans att vara bland de tre och storskrällen låg verkligen på lur!

Trist också därför att nu blir det betydligt svårare att bli ensam med sju rätt. Han hade ju bara 3 % av strecken på sig i morse och de andra som streckat honom är jag säker på hade varit borta innan sista avdelningen. Så nu får man säkert dela med sig av jackpoten!

Trist också för vår inbördes kamp med Global Noble om vem som är Forssellstallets bästa fyraåring i år! Global Noble – som är avställd för året – har tjänat 517 tkr i år och vår käcka häst 450 tkr. Hade Käcken vunnit idag så hade ju saken varit klar och en andralats + pengar i finalen den 29/12 på Solvalla hade också räckt. (Är man lite konspiratoriskt lagd – å lite paranoia skadar ju inte som sagt – så kanske detta är den verkliga strykningsorsaken?  Nä jag skoja bara Anna!).

Den som är glad nu och pustar ut är hustrun eftersom jag inte åkte till Borlänge och hon inte behöver verkställa det hon uppfattade som ett hot. Men som vi travvänner alltid säger: det kommer nya lopp och hopp! Så det blir TV-soffan och glöggmuggen som ni förstår! Men innan dess får man väl ge sig ut i regnvädret och hugga sig en gran!

 

Men innan tipsraden kommer måste vår Nelli Miss få några ytterligare kommentarer. Jag har kikat på loppet ett par gånger och tycker hon gör en riktigt strång insats. Att ha en så startsnabb häst är ju en tillgång och med bättre spår att det inte kostat så mycket som det gjorde nu. Hon måste ha sprungit i 05-06-tempo de första tvåhundrameterna och detta med skor och brodd!  Uhrbergs tanke var nog att någon betydligt tidigare skulle komma och avlösa honom i ledningen men de hann ju helt enkelt inte med. Jag tycker inte Missen heller ser tokhet ut i ledningen vilket väl också bekräftas av att Uhrberg kan lugna upp under andra femhundringen till 18-19-tempo. Det roligaste som finns är ju att spekulera! Vad hade hänt om Uhrberg kört som Johnny gjorde när hon vann på Åby?  Dvs istället för att ta upp fortsatt hålla ett 14-tempo istället? Jag säger absolut inte att han gjorde fel men nu när han dämpade bjöds ju Svanstedt och de andra in i matchen och hon klarade inte att växla upp tempot igen när de kom femhundra kvar. Däremot höll hon ju bra ända in i mål och den höga 14-tid segraren fick hade hon kanske klarat?! Nåväl hoppas nu bara att hon tar denna genomkörare på ett bra sätt så är det nog start igen inom ett par veckor.

 

Å nu det alla väntat på. Veckans rad! Jag säger bara Omelette (10%) så är smilet på plats redan från början. Sen en 20-procentig spik och därefter en 55%-ig och båda börjar på ”S” (dvs detta är omgångens” Ess”).  General Lee (7%) kommer idag att få sin revansch i slaget i avdelning 4 på Romme och Adielsson kommer denna gång att sitta kvar i sulkyn på Vingbo Stjärn (5%)  i isbjörnarnas uppgörelse! Lönshults Birgitta (16%)  städar av rejält i nästsista avdelningen och till slut får den äkta USA-importerade dalahästen (27%) chansen att vinna i Nelle Käcks frånvaro. Skulle det bli så vet i tusan om inte hela potten blir vår? Håll tömmarna ni!

   

Registrerat spel

Datum: 2012-12-15
Bana: Romme
Spelform: V75, omg. 58

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4, 5, 12
2  6 Satine Calmon
3  6 Saston
4  1, 2, 3, 4, 5, 6, 9
5  1, 11, 13
6  3, 9
7  2, 3, 12

Vadet gäller startnummer

378 rader x 1 x 0,50 kr = 
189,00 kr

Kvittonummer: A344 553A 120B 0001

 

Lördagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni