STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-12-11
VART TOG VÄXTHUSEFFEKTEN VÄGEN?

För ett par år sedan när jag jobbade på Norrtälje sjukhus var det riktigt vinteroväder med mycket snö och kallt. I entrén satte det en kille i rullstol som jag anade väntade på försenad färdtjänst men jag frågade för säkerhets skull: ”Vad väntar du på?”

- ”Växthuseffekten!” var det korta svar jag fick. Jag delar just nu hans längtan!

 

Först till kämpen. Klart man måste vara stolt över honom: Nelle Pride. Ett svinkallt Gävle och så en riktig grisöppning. Hästen innanför och ett av hoten galopperar i starten och Priden får enkelt ledningen. Men då tycker Jenni H Åsberg att det är ”Dax” att ladda rejält och hennes häst blir tokhet och Punkari släpper lämpligt nog. Men han ser direkt att detta går ju inte utan glider ut i andrasår för att avlösa så att tjejen som ligger raklång och drar ska få en rygg. Men hon orkar helt enkelt ta upp sin häst så Punkari och Priden får forcera därute i andraspåret i 12-tempo och det dröjer en bit in i andra sväng innan de kommer till ledningen igen. Sen får Lasse lugna ner lite grann vilket gör att första tusingen går i 14, 8 och 2000 meter fortsatt med Nelle Pride i spets enligt 16,6. Men då kastar två smygkörda loss: Matrix Revolution och Gidson Sherona och får snabbt en lucka och nu tänker jag att nu är Priden iskall efter den hårda öppningen. Men då tar han fram sina fantastiska kämpatakter och hänger på och en bit bakom håller han jämna steg med täthästarna över upploppet till en säker tredjeplats.  Hans tid blir 16,3al vilket var nytt rekord på distansen en kall vinterdag efter toköppning! Inte dåligt och vårt konto fylldes på med 8000:-. Punkaris söndagskväll i Gävle var inte så dålig heller: etta, trea och fyra och nästan 30 000:- i inkörda pengar! Grattis Lasse och Anna!

 

Syrran - Nelli Miss - chanser då som Lussetågsledare på Åby på torsdag?  Åbyprogrammet har rankat henne på femteplats och tror mest på Svanstedts häst från bakspår. Travronden har med henne på sitt system och rankar henne femma och skriver: ”Rygg ledaren senast, Trött till slut och var svag. Kan bättre. Garderingsbud.” Deras tipsetta är Madoff With Money som de också tror tar ledningen.

 

Måste väl passa på att kommentera hela syskonskaran dvs även Nelle Pelle som är i grodätarland och härjar. Nu senast den 3/12 gick det inte så bra men loppet innan dess den 21/11så vann han ett lopp i Rouen. Enkelt efter att ha kommit till ledningen efter 500 meter och kammade därmed hem 14000 euro! Innan han stack till Frankrike hade han knappt 1,2 miljoner insprunget och jag gissar att han nu närmar sig två miljoner i prissumma! Han är sju år nu och som fyraåring hade han endast 57 tkr på kontot! Tänk om hans småsyskon har en liknande utvecklingskurva…

 

Å så börjar det likna gamla goda tider med tre hästar till start inom en vecka. V 75 och allt på lördag och sista avdelningen. Kan det bli mer spännande? Nelle Käck får Torbjörn Jansson i sulkyn (andra gången han stiftar bekantskap med Jansson, senast var i Breederssemifinalen som treåring då han slutade oplacerad med rubbet kvar) i bronsdivisionsloppet med voltstart över 2640 meter. Platsen är Borlänges travbana: Romme och att han anmäldes hit är en hälsning till delägarna Hasse och Magnus som är bland de flitigaste att följa med hästen in persona på travbanorna runt om! Själv är jag tveksam att bege mig upp i obygden. Det är ju ändå 70  mil enkel resa. Det som talar för är att hustrun hotar med att ta ut skilsmässa om jag sticker iväg i helgen. Hon snackar nåt om jul och förberedelser men julafton är ju årets tråkigaste dag: den enda dag på året det inte går några travlopp i Sverige!

 

Hur kommer det att gå oavsett man är där eller inte? Spår åtta på voltstart och med lång distans behöver inte vara helt fel. Fördelen är ju att de är nere vid plankan direkt och sen hänger det mycket på hur snabb startryggen är ut från sitt förstaspår, Jag har svårt att bedöma Flip a Coins startförmåga i detta gäng. Men risken är ju att de fyller på utifrån – med Jorma, Goop, Adielsson, unge herr Untersteiner på startvolten - och att det till slut blir 4-5e invändigt och därifrån vinner man inga V75-lopp. Så en startsnabb ”slantsinglare” som efter stentuffkörning håller ut de andra länge och väl. Å sen lirkar sig Jansson ut i rygg på Udos Oiler som drar upp en långspurt 700 kvar och där tassar Käcken med och avgör med ett starkt upplopp! 110 000:- kronor i förstapris och finalplats på Solvalla den 29 december! Å till ett vinnarodds på sisådär 30 gånger! Å V75 då? Jo eftersom bara jag och ni andra andelsägare -som är tvungna att ha med Käcken på systemet enligt reglerna – har streckat honom men ni andra har spruckit redan tidigare så blir jag ensam att ta hem hela degen – 48 miljoner kronor! Detta oavsett jag som nyskild tar in på Borlänges Stadshotell (eller vad det kan heta) och beställer in hela lagret med champagne eller sitter hemma i Nällevad i TV-soffan med en glöggmugg och slår in julklappar samtidigt.

 

Motståndet då. Ja är det V75 är det ju alltid tufft men inte hårdare än vad han är van vid. Nu är det en blandning av 4- och 5-åringar (+ en 6 och en 8-åring). Å ingen har tjänat mer är 800 tkr dvs inga miljonhästar som han brukar möta. Tidsmässigt på medel har han ju topptiden från elitloppshelgen med sina 12,3 då på medeldistans. Över lång distans har han ju bara varit ute två gånger men är obesegrad om än konkurrenterna på lördag har betydligt bättre rekordtider på dessa distanser. Jag tycker formmässigt det är tre som lyfter sig över detta gäng: Prey Frontline, Overtaker by Sib och Udos Oiler. Bakom dessa är det hur öppet som helst! Samma bedömning gör Travronden och skriver om Käcken som de rankar sist: ”Tredje ytter senast, styrde på 500 kvar och kopplade grepp  sista 150 och visade klar uppåtform. Obesegrad på lång distans, Ändå tufft inne. Nja.” Och Mattias Djuse säger: ”Vann på bra sätt senast och är i bra ordning. Han har fint smygläge och kan vara med därframme med klaff. Inga ändringar är planerade.”

 

Vi får återkomma senare i veckan

Tisdagshälsar från ett kallt, blåsigt och snöigt Skåne

Anders

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni