STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-12-05
ELEGANT LÅNGSPURTARE OCH HEDERSMÄRR!

Det var nära i söndags. Ja, att Gävlebocken hade brunnit upp alltså. Det var tydligen två raggare som vid fyratiden på natten till första advent hann med att hälla bensin på benen men inte tända på innan två ungdomar ingrep!

 

Men däremot såg det kassaskåpssäkert ut när Nelle Käck vann. Det mest dramatiska var innan loppet i provstarten då han såg riktigt knölig ut i bakkärran. Så de fick göra en ny provstart och då såg det mycket bättre ut. Det är ju ingen värmningsvinnare men en riktig löphäst vilket han fick visa nu också. Punkari – som säkert hade spätt på sitt självförtroende ytterligare genom att ta sin första V75-vinst på Bergsåker under lördagen – tog det lugnt i starten och bevakade bara en bra position vilket det också blev med tredje utvändigt. Det hade gått fort i kylan med en 11-tid första femhundringen och då satt som väntat First Lane i ledningen (hon har inte kommit i mål ännu!). Och så såg det ut fram till femhundra kvar när Punkari och Käcken klev ut i tredjespår och började sin långa och bitande spurt. Det såg säkert ut även om OFV Dream som gått med i rygg närmade sig. För säkerhets skull drog Punkari tussarna – Käcken går ju med ”cant-see-back-muffar” och anande nog inte faran själv – men jag tror att han vunnit ändå. Han speedar ju inte ner motståndarna utan fortsätter ju i sitt tempo när de andra börjar bli trötta. Tiden blev för årstiden fina 13,7 vilket räckt till en tredjeplats i snabbloppet bakom elitloppshästen Reven d´Amour och Jasper Lane. Kanske kan det bli V75 på Romme nu den 15 december.

 

”Tufft lopp åt henne. Tycker lite synd om henne L .” Det sms:et kom från Lönborg bara minuten efter Nelli Miss målgång. Och visst sa vi att hon behövde en genomkörare men det blev väl i värsta laget. Det blev rusning från start och där är Missen med långt ute i spåren i en 09-öppning där det säkert gick ännu fortare första 250 meterna innan tätstriden är avgjord. Hon har dock tur – och skicklighet från kusken Söderqvist – att komma ner i vinnarhålet. Men det blir aldrig något riktigt vinnarhål då täthästen drar på i fortsatt högt tempo så de får ingen rygg att gå i. Men Missen ser jättefin ut tycker jag. I sista sväng har Lövgren kört fram i dödens och trycker upp farten ytterligare och de två i täten lämnar övriga där vår märr leder klungan. Hon håller farten anständigt över upploppet men bli nedspeedad av hästar som fått snällare lopp. Det blir en åttondeplats men bara ett par längder från tredjepriset! Efteråt när jag snackade med Michael var han lite orolig att det var korsförlamningen som gjort sig påmind. Han ska kolla upp hästen och hur hon tagit loppet. Förhoppningsvis är det bara ringrosten i kombination med det tuffa loppet som gjorde att hon inte knep tredjeplatsen.

 

Vi får hoppas att Gävlebocken står kvar även nu på söndag så kan han väl funka som en maskot åt oss och våra hästar. Nelle Pride startar ju som ni sett på söndag den 9 december i ett lopp där han står perfekt inne penningmässigt. Och dessutom bästa spåret och kometen Punkari i jollen. Det är lopp 8 och V5s sista avdelning och starttidpunkt strax innan halvsex på söndagskvällen. Det är förutom Matrix Revolution - som också är fyra år – enbart äldre hästar med i loppet som kunnat göra fler starter för att tjäna ihop pengarna. Tidsmässigt om man jämför medeldistanstider är Nelle Pride näst snabbast och jag tror att det är vår kuse, nämnde Matrix Revolution och Dax som gör upp om det. Med en varningens finger (ja man kan ju ta ett annat finger istället om ni förstår vad jag menar) höjt för Valnes Ali och Dennis the Menace som är startsnabb och har spåret innanför Priden. Medan vi lutar oss mot en av Sverige bästa kuskar just nu så kan Jansson, Ohlsson, Norman…ja allt vad de heter slänga sig i väggen!

 

Precis i skrivande stund kollas Nelli Memory upp av veterinär och det troliga är väl en behandling med 14-dagars karens vilket innebär att det inte blir någon ny start före jul,

 

Onsdagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni